νεα κρητη totalfitness news

Πώς να ρυθμίσετε τα τραπεζικά δάνεια. Οδηγός
Με ποιους τρόπους μπορείτε να ρυθμίσετε τα τραπεζικά δάνεια;

Είναι γεγονός πως με την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα, η αδυναμία των πολιτών να ανταπεξέλθουν και να ρυθμίσουν οφειλές και δάνεια, φέρνει 2 στους 6 να δηλώνουν «ανήμποροι».
Οι τράπεζες έχουν ήδη κάνει ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους οφειλέτες τους, ενώ όσοι βρίσκονται αποδεδειγμένα σε δυσμενή θέση, μπορούν να προσκομμίσουν τα ανάλογα παραστατικά, ούτως ώστε να δεχθούν μεγαλύτερη μείωση του δανείου τους.
Σε περίπτωση, που κάποιος οφειλέτης έχει περισσότερα από ένα δάνεια, το πιθανότερο είναι οι τράπεζες να προχωρήσουν σε συνολική ρύθμιση όλων των οφειλών, ενώ προκύπτει ένα νέο δάνειο με ένα μεσοσταθμικό επιτόκιο (που θα υπολογιστεί ανάλογα με τα δάνεια -στεγαστικά, καταναλωτικά κ.λ.π.- και τα αντίστοιχα επιτόκιά τους). Η ρύθμιση που μπορεί να γίνει με το νέο αυτό «συγκεντρωτικό» δάνειο είναι να μικρύνει η δόση του με την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του. Το τελικό ποσό που θα πληρώσει τελικά ο δανειολήπτης θα είναι μεγαλύτερο λόγο τόκων, όμως θα έχει μπορέσει να αντεπεξέλθει στις μηνιαίες δόσεις.
Από την άλλη πλευρά, ο νόμος Κατσέλη «περί υπερχρεωμένων νοικοκυριών», μπορεί να καλύψει τον οφειλέτη από κατασχέσεις και πλειστηριασμούς λόγω των δανείων, ενώ για να υπαχθεί στον εν λόγω νόμο χρειάζεται μεσολάβηση δικηγόρου, ο οποίος εκπροσωπεί τον οφειλέτη στο δικαστήριο. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι εν τω μεταξύ παγώνετε τις πληρωμές σας και περιμένετε την απόφαση του δικαστηρίου, καθώς η εκδίκαση κάνει μήνες να βγει και μέχρι τότε η τράπεζα μπορεί να έχει καταγγείλει το δάνειο και να έχει τραβήξει τη νομική οδό για να εισπράξει από όπου μπορεί τα χρήματα που χρωστάτε.
Ωστόσο, όσον αφορά στους δημοσίους υπαλλήλους, είναι γεγονός, πως το τμήμα Παρακαταθηκών και Δανείων έχει οργανώσει λίστα διευκολύνσεων/ρυθμίσεων για τους δανειολήπτες δημόσιους υπαλλήλους. Κάποιες από αυτές τις διευκολύνσεις αφορούν επιμήκυνση της διάρκειας αποπληρωμής, μερική καταβολή τοκοχρεολυτικών δόσεων, ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών, αναστολή εξυπηρέτησης δανείων σε εξαιρετικές περιπτώσεις κ.ά.


Πηγή: http://www.fimes.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top