Διαβάστε τη συνέντευξη του Προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων:
Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Είναι μαζί μας ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ο κ. Πάνος Καμμένος. Κύριε Πρόεδρε, καλημέρα σας.
Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Καλή σας ημέρα και ευχαριστώ για την πρόσκληση.
Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Τι κάνετε;
Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Παλεύω, χθες ήρθα για λίγο στην Αθήνα, το μεσημέρι ξαναφεύγω, πηγαίνω στην Αλεξανδρούπολη, στην Κομοτηνή, στην Ξάνθη, στην Καβάλα και συνεχίζω μετά προς τη Δράμα, τη Φλώρινα, την Καστοριά.
Ο αγώνας που δίνουμε εμείς είναι λίγο διαφορετικός, αρκετά δύσκολος. Όπως ξέρετε οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ έχουμε κοπεί από τη χρηματοδότηση του κράτους. Από τα επτά εκατομμύρια ευρώ που έδωσαν για τις ευρωεκλογές εμείς πήραμε 52.000 ευρώ, που δεν φτάνουν ούτε για να τυπωθούν τα ψηφοδέλτια.
Άρα, η επικοινωνία με τους πολίτες γίνεται είτε μέσω της ευγενούς σας πρόσκλησης, αλλά είναι περιορισμένες οι παρουσίες, για να καταλάβετε είναι η πρώτη φορά που βγαίνω στην τηλεόραση κατά την προεκλογική περίοδο. Υπάρχουν κανάλια που δεν με έχουν καλέσει ποτέ.
Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Είχαμε βγει και λίγο πριν την έναρξη της προεκλογικής περιόδου θυμάμαι μαζί εδώ σε εμάς.
Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Έχετε δίκιο και σας ευχαριστώ για αυτό. Για αυτό ζήτησα στη μόνη παρουσίαση που είχα στον Antenna να βγω μαζί σας.
Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Το θεωρούμε υποχρέωσή μας.
Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Είναι δύσκολο, όταν δεν έχουμε τα οικονομικά μέσα να δώσουμε στα περιφερειακά ΜΜΕ τα οποία έχουν ανάγκη, μια διαφήμιση, να μπει ένα σποτ του κινήματος. Βγαίνουμε όμως στους δρόμους και εμείς ξέρετε, κυκλοφορούμε ελευθέρως.
Άλλοι, για να κυκλοφορήσουν, θέλουν δυο διμοιρίες των ΜΑΤ για να κατέβουν στην αγορά, όπως ο κ. Βενιζέλος στη Θεσσαλία. Αλλά προσπαθούμε πρώτα από όλα να επικοινωνήσουμε το μήνυμα των ευρωεκλογών.
Πριν αρχίσω θα ήθελα και εγώ να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια του Μπάμπη Αγγουράκη και στο ΚΚΕ. Ήταν ένας συνεπής άνθρωπος, ένας έντιμος πολιτικός, με σταθερές αξίες και αρχές.
Εδώ έχουμε ευρωεκλογές και δεν το έχουμε καταλάβει. Ποιο είναι το διακύβευμα των ευρωεκλογών και τι εκπροσωπεί ο καθένας; Τα τρία κόμματα τα οποία συγκυβερνούν ή συγκυβερνούν με διαλείμματα και εννοώ το ΠΑΣΟΚ, τη Νέα Δημοκρατία και τη ΔΗΜΑΡ, ανήκουν σε δυο πολιτικές ομάδες οι οποίες λένε «ναι» στην ομοσπονδιοποίηση της Ευρώπης, λένε «ναι» στην παγκοσμιοποίηση, όπως την έλεγε κάποτε ο Μακαριστός Χριστόδουλος,
δηλαδή στην κατάργηση του έθνους - κράτους. Ο ΣΥΡΙΖΑ το λέει αυτό με ένα κοινωνικό πρόσωπο, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ έχουμε μια σαφή θέση.
Εμείς, λέμε «όχι» στην Ευρώπη της ομοσπονδίας, «όχι» στην εκχώρηση περαιτέρω εθνικής κυριαρχίας. Λέμε επιστροφή της εθνικής κυριαρχίας της χώρας από αυτή που δήθεν παραχώρησαν με τα μνημόνια, χωρίς να έχουν συνταγματικά αυτό το δικαίωμα.
Έχουμε πρόταση κυβερνητική, άκουγα που έλεγαν για τη φορολογία. Πράγματι, υπάρχουν διαφορετικές απόψεις, εμείς λέμε ένα πράγμα, ότι για να μπορέσει η χώρα να ξαναβγεί και να μπορέσει να ξαναπάρει μπρος, θέλει φορολογία μικρότερη από τις γύρω χώρες.
Δεν μπορεί η Βουλγαρία, η Αλβανία, τα Σκόπια, η Τουρκία να έχουν φορολογία 10% και εμείς να έχουμε 26% στις επιχειρήσεις και 45% στα φυσικά πρόσωπα. Εμείς λέμε 8% φορολογία πλαφόν, διαγραφή του επαχθούς και επονείδιστου χρέους και στάση πληρωμών στα τοκοχρεολύσια.
Δεν μπορεί η χώρα αυτή που έχει τρία εκατομμύρια ανασφάλιστους, δύο εκατομμύρια εκατό χιλιάδες ανέργους, το 80% των επιχειρήσεων να είναι έτοιμες να κλείσουν, να συνεχίζει να πληρώνει 17 δις ευρώ τοκοχρεολύσια για δάνεια που πήραμε σε «αέρα» τα περισσότερα.
Δεν γίνεται. Μου λένε άλλοι για το θέμα του ΕΣΠΑ. Πόσο είναι το ΕΣΠΑ; Είναι 2 δις ευρώ και 17 δις ευρώ δίνουμε για τοκοχρεολύσια. Να σταματήσουμε λοιπόν να πληρώνουμε τοκοχρεολύσια, να «πάρει» μπροστά η χώρα, να κάνουμε Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου και όταν θα έρθει η ώρα να μπορέσουμε να πληρώσουμε. Θα γίνει με τον τρόπο που μπορεί η Ελλάδα. Αυτό είναι λοιπόν το διακύβευμα των ευρωεκλογών και θέλω να το κάνουμε ξεκάθαρο και να ακουστούν και οι απόψεις των άλλων κομμάτων, πλην του ΚΚΕ, όλοι οι άλλοι άγονται και φέρονται.
Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Αυτές οι εκλογές τι κρίνουν τελικά; Τους συσχετισμούς των δυνάμεων - μιλώ για τις ευρωεκλογές - σε ευρωπαϊκό επίπεδο; Ή Κρίνουν και την εσωτερική κατάσταση της χώρας; Δηλαδή μπορεί από τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών να προκύψει πολιτικό ζήτημα, το οποίο θα οδηγήσει στις κάλπες; Ακούω διάφορους αναλυτές, οι οποίοι βλέπουν ορατό το ενδεχόμενο και μέσα στο καλοκαίρι ακόμα να έχουμε εθνικές εκλογές. Η δική σας εκτίμηση;
Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Κύριε Παπαδάκη και η δική μου εκτίμηση αυτή είναι. Δεν ξέρω τι λένε οι δημοσκόποι, εμείς δεν πληρώνουμε δημοσκόπους, εξάλλου πάντα μας είχαν στο 3% με 4% πριν τις εκλογές και όταν πήραμε το 11% στις προηγούμενες.
Θα σας πω όμως ότι βλέπω πως για να κατέβει πλέον στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας να περπατήσει στον κόσμο και να μιλήσει μαζί του θέλει αστυνομική προστασία.
Πιστεύω ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα ξαναμπεί στη Βουλή, με όποιο όνομα και αν είναι. Ξέρετε, το ΠΑΣΟΚ γίνεται Ελιά για να γλιτώσει τα 250 εκατομμύρια ευρώ του όλου του χρέους. Αυτά είναι αστεία πράγματα. Αλλά και η Νέα Δημοκρατία γίνεται Νέα Ελλάδα για να γλιτώσει τα 220 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία είχε πάρει από την Αγροτική Τράπεζα.
Λοιπόν, η Νέα Δημοκρατία έχει συρρικνωθεί, γιατί δεν είναι η Νέα Δημοκρατία. Εδώ βλέπουμε ότι τα στελέχη αυτά τα οποία σήμερα έχει στην πρώτη γραμμή ο κ. Σαμαράς δεν θα μπορούσαν να περάσουν την πόρτα ούτε του Καραμανλή, ούτε του Μητσοτάκη, ούτε κανενός.
Μιλάμε για τον πρώην αρχηγό της ΕΠΕΝ, μιλάμε για ανθρώπους οι οποίοι διαφήμιζαν βιβλία σε σχέση με την αμφισβήτηση του Ολοκαυτώματος, μιλάμε για ακροδεξιά στοιχεία, τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με την ιδεολογία της Νέας Δημοκρατίας.
Έχουμε τον κ. Βενιζέλο από την άλλη, να βγαίνει και να στηρίζει τους νεοναζί της Ουκρανίας, την ώρα που η Ελλάδα στηρίζεται στους Ρώσους για τον τουρισμό. Την ώρα που έχουμε Έλληνες στη Μαριούπολη, είναι ο ίδιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αν λέγεται αυτό ΠΑΣΟΚ, δεν λέγεται ΠΑΣΟΚ βεβαίως, ο οποίος πρότεινε να βομβαρδίσουν τη Συρία πριν το ΝΑΤΟ.
Τα κόμματα αυτά τελείωσαν και πράγματι πρέπει να δούμε τι θα γίνει την επόμενη ημέρα. Αλλά και καινούργια κόμματα τα οποία γίνονται έχουν κοινά χαρακτηριστικά και κοινούς χρηματοδότες.
Αυτά που γίνονται στην προεκλογική περίοδο είναι απίστευτα. Τις προηγούμενες ημέρες, στη δίκη της Energa δεν παρουσιάσθηκε το κράτος για να διεκδικήσει τα 250 εκατομμύρια ευρώ που του έκλεψαν και συνήγορος εμφανίστηκε κυβερνητικό στέλεχος.
Έχουμε συνεχείς νομοθεσίες πριν τις εκλογές που χαρίζουν σε συμφέροντα και σε τραπεζίτες δισεκατομμύρια ευρώ. Χάρισαν στο Μέγαρο Μουσικής μέρος των 450 εκατομμυρίων που πήρε και εγγυήθηκε το ελληνικό δημόσιο.
Χάρισαν στο ΙΚΑ και λένε 48 δόσεις και πάνε τον άλλο στη φυλακή για 5.000 ευρώ ή για 500 ευρώ του κατάσχουν τον λογαριασμό. Πέρασαν νομοθετική διάταξη για την Τράπεζα Πειραιώς να μην πληρώσει αυτά που πρέπει να πληρώσει για τα υποκαταστήματα των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα.
Έχουμε συνεχείς νομοθεσίες για να χαρίζουν φόρους δισεκατομμυρίων-500 εκατομμύρια στο αεροδρόμιο-και αυτά όλα γίνονται την ώρα που ο ελληνικός λαός προφυλακίζεται για 5.000 ευρώ που δεν έχει να πληρώσει.
Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Όλα αυτά πιστεύετε ότι μπορεί να οδηγήσουν σε επιλογές του ελληνικού λαού που θα ανοίξουν και τον δρόμο για εθνικές εκλογές; Επιμένω στο ερώτημα γιατί ξέρετε κάτι; Και από την πλευρά κομμάτων, όπως για παράδειγμα το ΠΑΣΟΚ, το ΠΑΣΟΚ λέει ότι είναι πολιτικό ζήτημα μια ισχυρή παρουσία του ΠΑΣΟΚ και μια ισχυρή κυβέρνηση μαζί με τη Νέα Δημοκρατία.
Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Βεβαίως, αυτό που λέτε έχει σχέση και με τις ευρωεκλογές, γιατί αν μεν στις ευρωεκλογές επιβεβαιωθούν οι δυνάμεις εκείνες που λένε «ναι» στην κατάργηση της χώρας - η υπαναχώρηση της εθνικής κυριαρχίας είναι κατάργηση της χώρας, υποστολή των σημαιών, του πολιτισμού και της ιστορίας μας - τότε θα έχουν την δυνατότητα και στο εσωτερικό της χώρας να συνεχίσουν να εφαρμόζουν την πολιτική της τρόικας. Ποια είναι η πολιτική της τρόικας; Η πολιτική της τρόικας είναι εσωτερική υποτίμηση, δηλαδή στηρίζοντας την ανεργία, στηρίζοντας τα λουκέτα.
Πρέπει να καταλάβει ο συνταξιούχος που θα ψηφίσει στις επόμενες ευρωεκλογές, στις 25 του μηνός, ότι από την 1η Ιανουαρίου 2015-όπως έχουν υπογράψει ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος στα μνημόνια-θα παίρνει σύνταξη 10 ευρώ για κάθε δέκα χρόνια εργασίας, δηλαδή 35 χρόνια εργασίας, 350 ευρώ. Οι επικουρικές τελείωσαν. Έχουν τινάξει στον αέρα τα πάντα. Ο εργαζόμενος δουλεύει αυτή τη στιγμή τετράωρο με 250 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει κατανάλωση. Μου λέτε για τον βασικό μισθό. Αν δεν έχουν αξιοπρεπή βασικό μισθό ο υπάλληλος και αξιοπρεπή σύνταξη ο συνταξιούχος, δεν υπάρχει αγορά, δεν θα ψωνίσει, θα κλείσει το μαγαζί, δεν θα μπορεί να αποδώσει φόρους και η οικονομία αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε αδιέξοδο.
Αν δεν γίνει σοκ, το οποίο είναι στάση πληρωμών στα τοκοχρεολύσια, ρύθμιση για όλες τις οφειλές των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και όχι των μεγάλων καρχαριών που τους τα χαρίζουν για να τους παίζουν στα κανάλια τους. Τότε μπορεί να προχωρήσουμε και σε ρύθμιση για τις υποχρεώσεις των πολιτών, να τους δώσουμε φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα και να αρχίσει να δουλεύει η αγορά, με μειωμένη φορολογία στο 8%. Αλλιώς, δεν μπορεί να δουλέψει τίποτα. Πάμε όλοι για κλείσιμο και για δήμευση της περιουσίας των Ελλήνων. Θέλουν να πάρουν τα λεφτά των Ελλήνων.
Ξέρετε τι είναι να μη μιλάει κανείς, ότι ο Τζορτζ Σόρος, ο μεγάλος κερδοσκόπος που πόνταρε στην πτώχευση της χώρας, κατέχει τις περισσότερες μετοχές της Εθνικής Τράπεζας με την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που έγινε πριν από λίγες μέρες; Ότι ο κ. Πόλσεν, που πόνταρε στην πτώχευση της χώρας, με τα CDS, είναι ο κάτοχος του 10% της ΕΥΔΑΠ και έχει πάρει και το κομμάτι του real estate της Eurobank δηλαδή τα κατασχεμένα μας σπίτια; Πάνε να μας πάρουν τα πάντα, ιδιωτική και δημόσια περιουσία και κυρίως τον ορυκτό πλούτο. Εμείς τα φωνάζουμε, τα λέμε, τα επικοινωνούμε και ο Θεός βοηθός και ο λαός δυνατός.
Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Κύριε Πρόεδρε, τι πρόσημο θα βάζαμε στους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ; Και επειδή έχει τελειώσει το θέμα της παντοδυναμίας των κυβερνήσεων που με ένα ποσοστό θα μπορούσαν χωρίς συνεργασία να είναι στην εξουσία, εσείς με ποιους θα συνεργαστείτε; Προς τα πού βλέπετε; Βλέπετε προς την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας; Βλέπετε προς την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ; Γιατί κάποιοι έχουν παρεξηγήσει τη στάση σας ακόμη και κατά την τελευταία ψηφοφορία για την άρση βουλευτών της Χρυσής Αυγής, ότι δεν έχετε μια ξεκάθαρη θέση. Τι τους απαντάτε;
Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ξεκάθαρη είναι και σας τη λέω για να τη γράψετε και τώρα, για να είναι σαφής. Για να αρχίσουμε πρώτα από όλα με τους δύο μνημονιακούς συγκυβερνήτες. Με Σαμαρά και Βενιζέλο δεν υπάρχει ποτέ καμία πιθανότητα να κυβερνήσουν οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ. Δεν υπάρχει πιθανότητα να κυβερνήσουν με τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Ξεκάθαρα.
Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Βουλευτές σας όμως φώναζαν «κουράγιο» και «ψηλά το κεφάλι» και χειροκροτούσαν κάποιους από αυτούς.
Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Κύριε Παπαδάκη πολεμήσαμε πολιτικά και θα πολεμήσουμε το νεοναζισμό. Αλλά είναι άλλο ο νεοναζισμός και άλλο να τους βάζουμε όλους στον ίδιο κουβά και να υποχρεώνεται το σύστημα να προφυλακίζει τους πάντες. Γιατί η Δημοκρατία απέναντι στο φασισμό θα πρέπει να είναι πολύ πιο δημοκρατική. Ψηφίσαμε την παραπομπή εκείνων που οι δικογραφίες είχαν στοιχεία για να παραπεμφθούν για εγκλήματα, αλλά δεν θα ψηφίσουμε τις δικογραφίες εκείνες, οι οποίες φαίνεται να θέλουν να τους βάλουν όλους σε έναν κουβά. Και το ερώτημα ξέρετε ποιο είναι; Εγκληματική οργάνωση η Χρυσή Αυγή, λέει η Δικαιοσύνη. Συμφωνώ. Ο Άρειος Πάγος γιατί της δίνει το δικαίωμα να συμμετέχει σε εκλογές; Δύο μέτρα και δύο σταθμά. Θα πρέπει λοιπόν να αφήσουμε τη Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της, να σεβαστούμε το έργο της Δικαιοσύνης και να καταδικάσουμε το ναζισμό, όπου και αν υπάρχει.
Γ, ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Έχουμε μείνει στον ΣΥΡΙΖΑ. Είπατε Νέα Δημοκρατία- ΠΑΣΟΚ τους αποκλείουμε, να πάμε στον ΣΥΡΙΖΑ, που είναι ένας από τους μεγάλους διεκδικητές της εξουσίας.
Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Όχι Νέα Δημοκρατία - ΠΑΣΟΚ. Είπα Νέα Δημοκρατία του Σαμαρά και ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου. Αυτό έχει σημασία.
Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Άρα τα πρόσωπα αποκλείουν την συνεργασία.
Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Επικεντρώνομαι στα πρόσωπα, διότι υπάρχει περίπτωση αύριο με τα ποσοστά που θα πάρουν να τους ανατρέψουν και να ανατρέψουν και την πολιτική των μνημονίων.
Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Λέτε δηλαδή, ότι με διαφορετικά πολιτικά πρόσωπα και διαφορετική πολιτική συμφωνείτε.
Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ο κ. Σαμαράς, ως πρωθυπουργός, στηρίζει τον κ. Στουρνάρα που δεν στέλνει εκπρόσωπο για την Hellas Power στο δικαστήριο, ο οποίος λέει ότι ο Καραμανλής αλλοίωσε τα στατιστικά στοιχεία, προφυλάσσει τον Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ και πηγαίνει κατά της Ζωής Γεωργαντά. Αυτή την άποψη δεν την έχουν όλοι στη Νέα Δημοκρατία.
Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Θέλω την άποψή σας για τον ΣΥΡΙΖΑ.
Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Εμείς λέμε κυβέρνηση εθνικής ενότητας, με όλες τις υγιείς δυνάμεις του τόπου, οι οποίες θα πουν όχι στα μνημόνια, στάση πληρωμών , χαμηλή φορολογία και για να υπάρχει οποιαδήποτε συνεργασία ή με το ΣΥΡΙΖΑ ή με άλλους, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ λέμε ότι τα εθνικά θέματα είναι κόκκινη γραμμή, το όνομα της Μακεδονίας, Θράκη, Κυπριακό για το θέμα του «Σχεδίου Ανάν ΙΙ». Δεν πρόκειται εμείς αυτά και τα ελληνοτουρκικά να τα βάλουμε σε διαπραγμάτευση. Είναι κόκκινες γραμμές και όποιος θέλει να αρχίσει να συζητά μαζί μας θα δεχτεί τις θέσεις μας στα εθνικά θέματα.
Δεύτερον, τα θέματα που έχουν να κάνουν με την οικονομική πολιτική. Εμείς πιστεύουμε στην ελεύθερη αγορά και στη χαμηλή φορολόγηση. Πιστεύουμε όμως ότι χρειάζεται ένα μεγάλο επαναστατικό μέτωπο προκειμένου να βγάλουμε την Ελλάδα από αυτή την δίνη. Η χώρα βρίσκεται αυτή τη στιγμή μπροστά στον γκρεμό, δεν έχει πέσει ακόμα μέσα στον γκρεμό, οι πολίτες έχουμε πέσει μέσα στο γκρεμό. Η Ελλάδα θα παραδοθεί εάν στις επόμενες εκλογές συνεχίσει αυτή η πολιτική με την επιβράβευση των συγκυβερνητών. Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ σας λέμε ότι εμείς είμαστε η εγγύηση για τα εθνικά θέματα και για τη χρηστή πολιτική. Δεν τα έχουμε πάρει από κανέναν, δεν έχουμε υποχρεώσεις απέναντι σε κανέναν διαπλεκόμενο και θα συγκρουστούμε με όλη αυτή την κατάσταση, που έχουν διαμορφώσει οι συγκυβερνώντες σε αυτή τη χώρα.
Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Θέλω να σας ευχηθώ καλή επιτυχία στις εκλογές, για τις ευρωεκλογές και για τις περιφερειακές και δημοτικές. Την καλημέρα μας.
Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για την πρόσκληση.
Πηγή tro-ma-ktiko.blogspot.gr
Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Είναι μαζί μας ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ο κ. Πάνος Καμμένος. Κύριε Πρόεδρε, καλημέρα σας.
Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Καλή σας ημέρα και ευχαριστώ για την πρόσκληση.
Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Τι κάνετε;
Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Παλεύω, χθες ήρθα για λίγο στην Αθήνα, το μεσημέρι ξαναφεύγω, πηγαίνω στην Αλεξανδρούπολη, στην Κομοτηνή, στην Ξάνθη, στην Καβάλα και συνεχίζω μετά προς τη Δράμα, τη Φλώρινα, την Καστοριά.
Ο αγώνας που δίνουμε εμείς είναι λίγο διαφορετικός, αρκετά δύσκολος. Όπως ξέρετε οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ έχουμε κοπεί από τη χρηματοδότηση του κράτους. Από τα επτά εκατομμύρια ευρώ που έδωσαν για τις ευρωεκλογές εμείς πήραμε 52.000 ευρώ, που δεν φτάνουν ούτε για να τυπωθούν τα ψηφοδέλτια.
Άρα, η επικοινωνία με τους πολίτες γίνεται είτε μέσω της ευγενούς σας πρόσκλησης, αλλά είναι περιορισμένες οι παρουσίες, για να καταλάβετε είναι η πρώτη φορά που βγαίνω στην τηλεόραση κατά την προεκλογική περίοδο. Υπάρχουν κανάλια που δεν με έχουν καλέσει ποτέ.
Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Είχαμε βγει και λίγο πριν την έναρξη της προεκλογικής περιόδου θυμάμαι μαζί εδώ σε εμάς.
Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Έχετε δίκιο και σας ευχαριστώ για αυτό. Για αυτό ζήτησα στη μόνη παρουσίαση που είχα στον Antenna να βγω μαζί σας.
Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Το θεωρούμε υποχρέωσή μας.
Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Είναι δύσκολο, όταν δεν έχουμε τα οικονομικά μέσα να δώσουμε στα περιφερειακά ΜΜΕ τα οποία έχουν ανάγκη, μια διαφήμιση, να μπει ένα σποτ του κινήματος. Βγαίνουμε όμως στους δρόμους και εμείς ξέρετε, κυκλοφορούμε ελευθέρως.
Άλλοι, για να κυκλοφορήσουν, θέλουν δυο διμοιρίες των ΜΑΤ για να κατέβουν στην αγορά, όπως ο κ. Βενιζέλος στη Θεσσαλία. Αλλά προσπαθούμε πρώτα από όλα να επικοινωνήσουμε το μήνυμα των ευρωεκλογών.
Πριν αρχίσω θα ήθελα και εγώ να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια του Μπάμπη Αγγουράκη και στο ΚΚΕ. Ήταν ένας συνεπής άνθρωπος, ένας έντιμος πολιτικός, με σταθερές αξίες και αρχές.
Εδώ έχουμε ευρωεκλογές και δεν το έχουμε καταλάβει. Ποιο είναι το διακύβευμα των ευρωεκλογών και τι εκπροσωπεί ο καθένας; Τα τρία κόμματα τα οποία συγκυβερνούν ή συγκυβερνούν με διαλείμματα και εννοώ το ΠΑΣΟΚ, τη Νέα Δημοκρατία και τη ΔΗΜΑΡ, ανήκουν σε δυο πολιτικές ομάδες οι οποίες λένε «ναι» στην ομοσπονδιοποίηση της Ευρώπης, λένε «ναι» στην παγκοσμιοποίηση, όπως την έλεγε κάποτε ο Μακαριστός Χριστόδουλος,
δηλαδή στην κατάργηση του έθνους - κράτους. Ο ΣΥΡΙΖΑ το λέει αυτό με ένα κοινωνικό πρόσωπο, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ έχουμε μια σαφή θέση.
Εμείς, λέμε «όχι» στην Ευρώπη της ομοσπονδίας, «όχι» στην εκχώρηση περαιτέρω εθνικής κυριαρχίας. Λέμε επιστροφή της εθνικής κυριαρχίας της χώρας από αυτή που δήθεν παραχώρησαν με τα μνημόνια, χωρίς να έχουν συνταγματικά αυτό το δικαίωμα.
Έχουμε πρόταση κυβερνητική, άκουγα που έλεγαν για τη φορολογία. Πράγματι, υπάρχουν διαφορετικές απόψεις, εμείς λέμε ένα πράγμα, ότι για να μπορέσει η χώρα να ξαναβγεί και να μπορέσει να ξαναπάρει μπρος, θέλει φορολογία μικρότερη από τις γύρω χώρες.
Δεν μπορεί η Βουλγαρία, η Αλβανία, τα Σκόπια, η Τουρκία να έχουν φορολογία 10% και εμείς να έχουμε 26% στις επιχειρήσεις και 45% στα φυσικά πρόσωπα. Εμείς λέμε 8% φορολογία πλαφόν, διαγραφή του επαχθούς και επονείδιστου χρέους και στάση πληρωμών στα τοκοχρεολύσια.
Δεν μπορεί η χώρα αυτή που έχει τρία εκατομμύρια ανασφάλιστους, δύο εκατομμύρια εκατό χιλιάδες ανέργους, το 80% των επιχειρήσεων να είναι έτοιμες να κλείσουν, να συνεχίζει να πληρώνει 17 δις ευρώ τοκοχρεολύσια για δάνεια που πήραμε σε «αέρα» τα περισσότερα.
Δεν γίνεται. Μου λένε άλλοι για το θέμα του ΕΣΠΑ. Πόσο είναι το ΕΣΠΑ; Είναι 2 δις ευρώ και 17 δις ευρώ δίνουμε για τοκοχρεολύσια. Να σταματήσουμε λοιπόν να πληρώνουμε τοκοχρεολύσια, να «πάρει» μπροστά η χώρα, να κάνουμε Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου και όταν θα έρθει η ώρα να μπορέσουμε να πληρώσουμε. Θα γίνει με τον τρόπο που μπορεί η Ελλάδα. Αυτό είναι λοιπόν το διακύβευμα των ευρωεκλογών και θέλω να το κάνουμε ξεκάθαρο και να ακουστούν και οι απόψεις των άλλων κομμάτων, πλην του ΚΚΕ, όλοι οι άλλοι άγονται και φέρονται.
Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Αυτές οι εκλογές τι κρίνουν τελικά; Τους συσχετισμούς των δυνάμεων - μιλώ για τις ευρωεκλογές - σε ευρωπαϊκό επίπεδο; Ή Κρίνουν και την εσωτερική κατάσταση της χώρας; Δηλαδή μπορεί από τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών να προκύψει πολιτικό ζήτημα, το οποίο θα οδηγήσει στις κάλπες; Ακούω διάφορους αναλυτές, οι οποίοι βλέπουν ορατό το ενδεχόμενο και μέσα στο καλοκαίρι ακόμα να έχουμε εθνικές εκλογές. Η δική σας εκτίμηση;
Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Κύριε Παπαδάκη και η δική μου εκτίμηση αυτή είναι. Δεν ξέρω τι λένε οι δημοσκόποι, εμείς δεν πληρώνουμε δημοσκόπους, εξάλλου πάντα μας είχαν στο 3% με 4% πριν τις εκλογές και όταν πήραμε το 11% στις προηγούμενες.
Θα σας πω όμως ότι βλέπω πως για να κατέβει πλέον στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας να περπατήσει στον κόσμο και να μιλήσει μαζί του θέλει αστυνομική προστασία.
Πιστεύω ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα ξαναμπεί στη Βουλή, με όποιο όνομα και αν είναι. Ξέρετε, το ΠΑΣΟΚ γίνεται Ελιά για να γλιτώσει τα 250 εκατομμύρια ευρώ του όλου του χρέους. Αυτά είναι αστεία πράγματα. Αλλά και η Νέα Δημοκρατία γίνεται Νέα Ελλάδα για να γλιτώσει τα 220 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία είχε πάρει από την Αγροτική Τράπεζα.
Λοιπόν, η Νέα Δημοκρατία έχει συρρικνωθεί, γιατί δεν είναι η Νέα Δημοκρατία. Εδώ βλέπουμε ότι τα στελέχη αυτά τα οποία σήμερα έχει στην πρώτη γραμμή ο κ. Σαμαράς δεν θα μπορούσαν να περάσουν την πόρτα ούτε του Καραμανλή, ούτε του Μητσοτάκη, ούτε κανενός.
Μιλάμε για τον πρώην αρχηγό της ΕΠΕΝ, μιλάμε για ανθρώπους οι οποίοι διαφήμιζαν βιβλία σε σχέση με την αμφισβήτηση του Ολοκαυτώματος, μιλάμε για ακροδεξιά στοιχεία, τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με την ιδεολογία της Νέας Δημοκρατίας.
Έχουμε τον κ. Βενιζέλο από την άλλη, να βγαίνει και να στηρίζει τους νεοναζί της Ουκρανίας, την ώρα που η Ελλάδα στηρίζεται στους Ρώσους για τον τουρισμό. Την ώρα που έχουμε Έλληνες στη Μαριούπολη, είναι ο ίδιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αν λέγεται αυτό ΠΑΣΟΚ, δεν λέγεται ΠΑΣΟΚ βεβαίως, ο οποίος πρότεινε να βομβαρδίσουν τη Συρία πριν το ΝΑΤΟ.
Τα κόμματα αυτά τελείωσαν και πράγματι πρέπει να δούμε τι θα γίνει την επόμενη ημέρα. Αλλά και καινούργια κόμματα τα οποία γίνονται έχουν κοινά χαρακτηριστικά και κοινούς χρηματοδότες.
Αυτά που γίνονται στην προεκλογική περίοδο είναι απίστευτα. Τις προηγούμενες ημέρες, στη δίκη της Energa δεν παρουσιάσθηκε το κράτος για να διεκδικήσει τα 250 εκατομμύρια ευρώ που του έκλεψαν και συνήγορος εμφανίστηκε κυβερνητικό στέλεχος.
Έχουμε συνεχείς νομοθεσίες πριν τις εκλογές που χαρίζουν σε συμφέροντα και σε τραπεζίτες δισεκατομμύρια ευρώ. Χάρισαν στο Μέγαρο Μουσικής μέρος των 450 εκατομμυρίων που πήρε και εγγυήθηκε το ελληνικό δημόσιο.
Χάρισαν στο ΙΚΑ και λένε 48 δόσεις και πάνε τον άλλο στη φυλακή για 5.000 ευρώ ή για 500 ευρώ του κατάσχουν τον λογαριασμό. Πέρασαν νομοθετική διάταξη για την Τράπεζα Πειραιώς να μην πληρώσει αυτά που πρέπει να πληρώσει για τα υποκαταστήματα των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα.
Έχουμε συνεχείς νομοθεσίες για να χαρίζουν φόρους δισεκατομμυρίων-500 εκατομμύρια στο αεροδρόμιο-και αυτά όλα γίνονται την ώρα που ο ελληνικός λαός προφυλακίζεται για 5.000 ευρώ που δεν έχει να πληρώσει.
Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Όλα αυτά πιστεύετε ότι μπορεί να οδηγήσουν σε επιλογές του ελληνικού λαού που θα ανοίξουν και τον δρόμο για εθνικές εκλογές; Επιμένω στο ερώτημα γιατί ξέρετε κάτι; Και από την πλευρά κομμάτων, όπως για παράδειγμα το ΠΑΣΟΚ, το ΠΑΣΟΚ λέει ότι είναι πολιτικό ζήτημα μια ισχυρή παρουσία του ΠΑΣΟΚ και μια ισχυρή κυβέρνηση μαζί με τη Νέα Δημοκρατία.
Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Βεβαίως, αυτό που λέτε έχει σχέση και με τις ευρωεκλογές, γιατί αν μεν στις ευρωεκλογές επιβεβαιωθούν οι δυνάμεις εκείνες που λένε «ναι» στην κατάργηση της χώρας - η υπαναχώρηση της εθνικής κυριαρχίας είναι κατάργηση της χώρας, υποστολή των σημαιών, του πολιτισμού και της ιστορίας μας - τότε θα έχουν την δυνατότητα και στο εσωτερικό της χώρας να συνεχίσουν να εφαρμόζουν την πολιτική της τρόικας. Ποια είναι η πολιτική της τρόικας; Η πολιτική της τρόικας είναι εσωτερική υποτίμηση, δηλαδή στηρίζοντας την ανεργία, στηρίζοντας τα λουκέτα.
Πρέπει να καταλάβει ο συνταξιούχος που θα ψηφίσει στις επόμενες ευρωεκλογές, στις 25 του μηνός, ότι από την 1η Ιανουαρίου 2015-όπως έχουν υπογράψει ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος στα μνημόνια-θα παίρνει σύνταξη 10 ευρώ για κάθε δέκα χρόνια εργασίας, δηλαδή 35 χρόνια εργασίας, 350 ευρώ. Οι επικουρικές τελείωσαν. Έχουν τινάξει στον αέρα τα πάντα. Ο εργαζόμενος δουλεύει αυτή τη στιγμή τετράωρο με 250 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει κατανάλωση. Μου λέτε για τον βασικό μισθό. Αν δεν έχουν αξιοπρεπή βασικό μισθό ο υπάλληλος και αξιοπρεπή σύνταξη ο συνταξιούχος, δεν υπάρχει αγορά, δεν θα ψωνίσει, θα κλείσει το μαγαζί, δεν θα μπορεί να αποδώσει φόρους και η οικονομία αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε αδιέξοδο.
Αν δεν γίνει σοκ, το οποίο είναι στάση πληρωμών στα τοκοχρεολύσια, ρύθμιση για όλες τις οφειλές των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και όχι των μεγάλων καρχαριών που τους τα χαρίζουν για να τους παίζουν στα κανάλια τους. Τότε μπορεί να προχωρήσουμε και σε ρύθμιση για τις υποχρεώσεις των πολιτών, να τους δώσουμε φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα και να αρχίσει να δουλεύει η αγορά, με μειωμένη φορολογία στο 8%. Αλλιώς, δεν μπορεί να δουλέψει τίποτα. Πάμε όλοι για κλείσιμο και για δήμευση της περιουσίας των Ελλήνων. Θέλουν να πάρουν τα λεφτά των Ελλήνων.
Ξέρετε τι είναι να μη μιλάει κανείς, ότι ο Τζορτζ Σόρος, ο μεγάλος κερδοσκόπος που πόνταρε στην πτώχευση της χώρας, κατέχει τις περισσότερες μετοχές της Εθνικής Τράπεζας με την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που έγινε πριν από λίγες μέρες; Ότι ο κ. Πόλσεν, που πόνταρε στην πτώχευση της χώρας, με τα CDS, είναι ο κάτοχος του 10% της ΕΥΔΑΠ και έχει πάρει και το κομμάτι του real estate της Eurobank δηλαδή τα κατασχεμένα μας σπίτια; Πάνε να μας πάρουν τα πάντα, ιδιωτική και δημόσια περιουσία και κυρίως τον ορυκτό πλούτο. Εμείς τα φωνάζουμε, τα λέμε, τα επικοινωνούμε και ο Θεός βοηθός και ο λαός δυνατός.
Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Κύριε Πρόεδρε, τι πρόσημο θα βάζαμε στους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ; Και επειδή έχει τελειώσει το θέμα της παντοδυναμίας των κυβερνήσεων που με ένα ποσοστό θα μπορούσαν χωρίς συνεργασία να είναι στην εξουσία, εσείς με ποιους θα συνεργαστείτε; Προς τα πού βλέπετε; Βλέπετε προς την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας; Βλέπετε προς την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ; Γιατί κάποιοι έχουν παρεξηγήσει τη στάση σας ακόμη και κατά την τελευταία ψηφοφορία για την άρση βουλευτών της Χρυσής Αυγής, ότι δεν έχετε μια ξεκάθαρη θέση. Τι τους απαντάτε;
Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ξεκάθαρη είναι και σας τη λέω για να τη γράψετε και τώρα, για να είναι σαφής. Για να αρχίσουμε πρώτα από όλα με τους δύο μνημονιακούς συγκυβερνήτες. Με Σαμαρά και Βενιζέλο δεν υπάρχει ποτέ καμία πιθανότητα να κυβερνήσουν οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ. Δεν υπάρχει πιθανότητα να κυβερνήσουν με τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Ξεκάθαρα.
Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Βουλευτές σας όμως φώναζαν «κουράγιο» και «ψηλά το κεφάλι» και χειροκροτούσαν κάποιους από αυτούς.
Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Κύριε Παπαδάκη πολεμήσαμε πολιτικά και θα πολεμήσουμε το νεοναζισμό. Αλλά είναι άλλο ο νεοναζισμός και άλλο να τους βάζουμε όλους στον ίδιο κουβά και να υποχρεώνεται το σύστημα να προφυλακίζει τους πάντες. Γιατί η Δημοκρατία απέναντι στο φασισμό θα πρέπει να είναι πολύ πιο δημοκρατική. Ψηφίσαμε την παραπομπή εκείνων που οι δικογραφίες είχαν στοιχεία για να παραπεμφθούν για εγκλήματα, αλλά δεν θα ψηφίσουμε τις δικογραφίες εκείνες, οι οποίες φαίνεται να θέλουν να τους βάλουν όλους σε έναν κουβά. Και το ερώτημα ξέρετε ποιο είναι; Εγκληματική οργάνωση η Χρυσή Αυγή, λέει η Δικαιοσύνη. Συμφωνώ. Ο Άρειος Πάγος γιατί της δίνει το δικαίωμα να συμμετέχει σε εκλογές; Δύο μέτρα και δύο σταθμά. Θα πρέπει λοιπόν να αφήσουμε τη Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της, να σεβαστούμε το έργο της Δικαιοσύνης και να καταδικάσουμε το ναζισμό, όπου και αν υπάρχει.
Γ, ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Έχουμε μείνει στον ΣΥΡΙΖΑ. Είπατε Νέα Δημοκρατία- ΠΑΣΟΚ τους αποκλείουμε, να πάμε στον ΣΥΡΙΖΑ, που είναι ένας από τους μεγάλους διεκδικητές της εξουσίας.
Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Όχι Νέα Δημοκρατία - ΠΑΣΟΚ. Είπα Νέα Δημοκρατία του Σαμαρά και ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου. Αυτό έχει σημασία.
Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Άρα τα πρόσωπα αποκλείουν την συνεργασία.
Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Επικεντρώνομαι στα πρόσωπα, διότι υπάρχει περίπτωση αύριο με τα ποσοστά που θα πάρουν να τους ανατρέψουν και να ανατρέψουν και την πολιτική των μνημονίων.
Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Λέτε δηλαδή, ότι με διαφορετικά πολιτικά πρόσωπα και διαφορετική πολιτική συμφωνείτε.
Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ο κ. Σαμαράς, ως πρωθυπουργός, στηρίζει τον κ. Στουρνάρα που δεν στέλνει εκπρόσωπο για την Hellas Power στο δικαστήριο, ο οποίος λέει ότι ο Καραμανλής αλλοίωσε τα στατιστικά στοιχεία, προφυλάσσει τον Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ και πηγαίνει κατά της Ζωής Γεωργαντά. Αυτή την άποψη δεν την έχουν όλοι στη Νέα Δημοκρατία.
Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Θέλω την άποψή σας για τον ΣΥΡΙΖΑ.
Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Εμείς λέμε κυβέρνηση εθνικής ενότητας, με όλες τις υγιείς δυνάμεις του τόπου, οι οποίες θα πουν όχι στα μνημόνια, στάση πληρωμών , χαμηλή φορολογία και για να υπάρχει οποιαδήποτε συνεργασία ή με το ΣΥΡΙΖΑ ή με άλλους, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ λέμε ότι τα εθνικά θέματα είναι κόκκινη γραμμή, το όνομα της Μακεδονίας, Θράκη, Κυπριακό για το θέμα του «Σχεδίου Ανάν ΙΙ». Δεν πρόκειται εμείς αυτά και τα ελληνοτουρκικά να τα βάλουμε σε διαπραγμάτευση. Είναι κόκκινες γραμμές και όποιος θέλει να αρχίσει να συζητά μαζί μας θα δεχτεί τις θέσεις μας στα εθνικά θέματα.
Δεύτερον, τα θέματα που έχουν να κάνουν με την οικονομική πολιτική. Εμείς πιστεύουμε στην ελεύθερη αγορά και στη χαμηλή φορολόγηση. Πιστεύουμε όμως ότι χρειάζεται ένα μεγάλο επαναστατικό μέτωπο προκειμένου να βγάλουμε την Ελλάδα από αυτή την δίνη. Η χώρα βρίσκεται αυτή τη στιγμή μπροστά στον γκρεμό, δεν έχει πέσει ακόμα μέσα στον γκρεμό, οι πολίτες έχουμε πέσει μέσα στο γκρεμό. Η Ελλάδα θα παραδοθεί εάν στις επόμενες εκλογές συνεχίσει αυτή η πολιτική με την επιβράβευση των συγκυβερνητών. Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ σας λέμε ότι εμείς είμαστε η εγγύηση για τα εθνικά θέματα και για τη χρηστή πολιτική. Δεν τα έχουμε πάρει από κανέναν, δεν έχουμε υποχρεώσεις απέναντι σε κανέναν διαπλεκόμενο και θα συγκρουστούμε με όλη αυτή την κατάσταση, που έχουν διαμορφώσει οι συγκυβερνώντες σε αυτή τη χώρα.
Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Θέλω να σας ευχηθώ καλή επιτυχία στις εκλογές, για τις ευρωεκλογές και για τις περιφερειακές και δημοτικές. Την καλημέρα μας.
Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για την πρόσκληση.
Πηγή tro-ma-ktiko.blogspot.gr
0 Comments :
Δημοσίευση σχολίου