Κυριακή της Πεντηκοστής 8 Ιουνίου 2014 και η Καθολική Εκκλησία της Τήνου στην πανηγυρική τέλεση της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, τελεί και το Μυστήριο του
Χρίσματος, χρίζοντας τους νοεφώτιστους Χριστιανούς με το άγιο Μύρο.
Ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Νάξου Τήνου π. Νικόλαος, στον εμπνευσμένο λόγο του αναφέρθηκε στη Δωρεά του Αγίου Πνεύματος και στη Χάρη του Θεού που προσφέρει στον κάθε βαπτισμένο. Εισαγωγή στην τέλεση του Μυστηρίου του Χρίσματος έκανε ο εφημέριος Αγίου Νικολάου Χώρας Τήνου π. Μάρκος Φώσκολος. Ο Αρχιερατικός Επίτροπος Τήνου π. Ρόκκος Ψαλτής ονόμασε και κάλεσε τα παιδιά που θα λάβαιναν το Αγιο Χρίσμα.
Κατά την τέλεση της Θείας Λειτουργίας στην οποία συμμετείχαν ενεργά και οι νεοφώτιστοι, έλαβαν από τον Αρχιεπίσκοπο π. Νικόλαο την Αγία Χρίση.
Μετά την Τελετή στη αυλή του Καθεδρικού Ναού της Παναγίας του Ροδαρίου στην Ξινάρα Τήνου γονείς, ανάδοχοι, συγγενείς και φίλοι των Χρισμένων πρόσφεραν εύγευστα σπιτικά κεράσματα, γιορτάζοντας με ευχαρίστηση το γεγονός του Χρίσματος.
Παραβρέθηκαν στην Τελετή, ο νεοεκλεγμένος Δήμαρχος Τήνου κ. Σίμος Ορφανός, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι Φορέων και Συλλόγων και ευλαβείς Χριστιανοί από την Χώρα και Χωριά της Τήνου. 
Νίκος Φώσκολος