νεα κρητη totalfitness news

Χθες Κυριακή 22 Ιουνίου, το απόγευμα, τελέστηκε πανηγυρικά η  εορτή της Αγίας Δωρεάς, στην ενορία μας και ολοκληρώθηκε με την Λιτανεία στους δρόμους του χωριού.
Η εορτή της Αγίας Δωρεάς τιμά το μεγαλύτερο δώρο που δίνει ο Θεός στον άνθρωπο, το Πανάχραντο Σώμα και Αίμα Του.
Πλήθος κόσμου από τα γύρω χωριά, την Χώρα αλλά και τα Κιώνια συνέρρευσαν στην μικρή μας ενορία για να αποδώσουν τιμές στο Θεό για αυτή την Μεγάλη Δωρεά που κάνει στον άνθρωπο.
Την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Λειτουργός της Ενορίας π. Μάρκος Φώσκολος ενώ λαϊκοί διάβασαν τα αναγνώσματα της ημέρας ενώ με την συνοδεία του αρμονίου όλοι μαζί έψελναν τους κατάλληλους ύμνους για την συγκεκριμένη ημέρα. 
Στο αρμόνιο ήταν ο ακούραστος κ. Πέτρος Ρήσσος που με την συμμετοχή του ομόρφυνε την Τελετή. 
Ο π. Μάρκος στο λόγο του με την ευφράδεια που τον διακρίνει έδωσε στους παρευρισκόμενους να καταλάβουν την μεγάλη σημασία που έχει αυτή η Δωρεά στον κόσμο από το Θεό αλλά εξήγησε και και τα Βιβλικά Κείμενα που ακούστηκαν και το Ευαγγέλιο. 

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ανέλαβαν καθήκοντα οι νέοι επίτροποι της Ενορίας οι : Χρήστος Φιοράντης και Μάριος Φώσκολος δίνοντας υπόσχεση να εκτελούν τα καθήκοντα τους σεβόμενοι τους κανόνες και τις διατάξεις που ορίζει η Αγία και Καθολική Εκκλησία, ενώ στο τέλος ζήτησαν την βοήθεια του Κυρίου μας Ιησού Χρηστού να τους βοηθήσει στο έργο που αναλάβανε.
Η Λιτανεία διέσχισε τους δρόμους του χωριού ψέλνοντας ύμνους ευχαριστίας προς τον Κύριο. Στο τέλος του κάθε σημείου είχαν φτιαχτεί Βήματα - Λταργάκια όπου εκεί γίνονταν μικρή στάση της Λιτανείας και δίνονταν η Ευχή. Διασχίζοντας τα δύο άκρα του χωριού η Λιτανεία του Πανάχραντου Μυστηρίου επέστρεψε και πάλι στον Ναό, ολοκληρώνοντας την τελετή δίνοντας και πάλι την Ευχή στους παρευρισκόμενους ευλαβείς πιστούς.

Κατά την διάρκεια της Λιτανείας μικρά παιδιά ντυμένα στα λευκά, έρεναν τον δρόμο απο τον οποίο θα περνούσαν τα Άχραντα μυστήρια ενώ καθ΄όλην την  διάρκεια  της Λιτανείας οι καμπάνες σήμαιναν χαρμόσυνα. 

Θερμά Συγχαρητήρια σε όσους βοήθησαν στην Τελετή αλλά στο να φτιαχτούν στα δύο σημεία τα Βήματα όπου θα χρησιμοποιούνταν στην Λιτανεία.
Χρόνια Πολλά σε όλους, στον Εφημέριο, στον Λειτουργό, στους ενορίτες αλλά και σε όλους τους ευλαβείς πιστούς που ήρθαν στο χωριό μας για να αποδώσουν ευχαριστίες προς τον Κύριο μαζί με την μικρή μας ενοριακή κοινότητα.

Στο τέλος της τελετής οι παρευρισκόμενοι κεράστηκαν παραδοσιακά γλυκά και ποτά κερασμένα από την οικογένεια Γιώργου και Μαριλένας Φωσκόλου όπου η μικρή κόρη τους Ελευθερία έλαβε την πρώτη της κοινωνία στην χώρα σε τελετή στον Άγιο Νικόλαο πόλεως Τήνου.

Ευχαριστώ πολύ τον Φραγκίσκο Γιαννησόπουλο που με την πολύτιμη βοήθεια του έχουμε φωτογραφικό υλικό της Λιτανείας.


Μάριος Φώσκολος









































































































































































































Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top