νεα κρητη totalfitness news

Χθες Κυριακή 22 Ιουνίου, το πρωί, τελέστηκε πανηγυρικά η  εορτή της Αγίας Δωρεάς, στην ενορία του Αγίου Νικολάου Χώρας Τήνου και έγινε η πρώτη κοινωνία σε παιδιά της ενορίας που είχαν προετοιμαστεί κατάλληλα όλο το χρόνο που πέρασε. 

Η τελετή ξεκίνησε ψέλνοντας τους Αίνους και μετά ακολούθησε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στον ενοριακό ναό ενώ την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Εφημέριος  της Ενορίας π. Μάρκος Φώσκολος  και λαϊκοί διάβασαν τα αναγνώσματα της ημέρας, ενώ οι ύμνοι ψέλνονταν με την συνοδεία του αρμονίου, στο αρμόνιο ήταν ο ακούραστος και ταλαντούχος  κ. Πέτρος Ρήσσος που με την συμμετοχή του ομόρφυνε την Τελετή. 

Ο π. Μάρκος στο λόγο του με την ευφράδεια που τον διακρίνει έδωσε στους παρευρισκόμενους να καταλάβουν την μεγάλη σημασία που έχει αυτή η Δωρεά στον κόσμο από το Θεό, εξήγησε τα Βιβλικά Κείμενα που ακούστηκαν και το Ευαγγέλιο και ευχαρίστησε τις Κατηχήτριες του Κατηχητικού κέντρου που παίζουν σημαντικό ρόλο στην θρησκευτική διαπαιδαγώγιση των παιδιών της ενορίας αφιερώνοντας χρόνο από τον χρόνο τους  για να κάνουν θρησκευτικά στα παιδιά της ενορίας, τονίζοντας πόσο πολύτιμο είναι αυτό που κάνουν.
Την ώρα της προσφοράς το κάθε παιδί με Λιτανεία πρόσφερε τα Τίμια Δώρα στον Ιερέα, περιμένοντας με αγωνία την πρώτη επαφή με το Σώμα και το Αίμα του Χριστού. Όταν έφθασε εκείνη η ώρα ένα ένα παιδί κοινώνησε το Σώμα και το Αίμα του Χριστού για πρώτη φορά. Εύχομαι η Θεία Χάρη να μένει πάντα μαζί τους και να τα συνοδεύει σε όλη τους την ζωή.
Στο τέλος της Τελετής οι γονείς πρόσφεραν γλυκίσματα και ποτά στους παρευρισκομένους και δόθηκε έτσι η ευκαιρία σε όλους να ανταλλάξουν ευχές. 
Να τους ζήσουν τα παιδιά, να τα δουν μεγάλα και καλούς Χριστιανούς!!!

Μάριος Φώσκολος
























































Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top