νεα κρητη totalfitness news

Η γνωστή σε  όλους μας, αδελφή Θηρεσία Φόνσου, είναι η  μοναχή που και μέσα από την ασθένειά της συνεχίζει να δίνει ζωή σε ένα μοναστήρι. Αυτό γίνεται με τη μαρτυρία μιας μοναχής όχι ενορατικής ζωής αλλά ενταγμένης στο μοναχικό της τάγμα των Ουρσουλινών, το
οποίο έχει ως σκοπό την κατήχηση, την θρησκευτική μόρφωση και την χριστιανική διαπαιδαγώγηση των παιδιών, των εφήβων, των νέων και όλων των ηλικιών.

Όταν ευρίσκεται στην Τήνο, συνεχίζει να υπενθυμίζει σε όλους μας, ότι ο Λόγος του Θεού είναι ο μόνος που μπορεί να μας στηρίζει σε όλες τις καταστάσεις της ζωής μας: εν καιρώ υγείας και ασθενείας, γαλήνης και τρικυμίας, μοναξιάς και συντροφιάς. 
Το Παρεκκλήσιο του Μοναστηριού τους στο Πασακρωτήρι της Χώρας Τήνου, είναι ένας όμορφος χώρος προσευχής, για όσους αναζητούν την ηρεμία και τη γαλήνη για να προσευχηθούν.  Αυτό το Παρεκκλήσιο με την απλότητα και τα πολλά σύμβολα που χρησιμοποιεί η αδελφή Θηρεσία από την νεαρή ηλικία της, με τη δική της πνευματικότητα, που θυμίζει εκείνη της Αγίας Θηρεσίας του Βρέφους Ιησού, που μέσα από μικρές, απλές και ταπεινές πράξεις βοήθησε τη γη και κέρδισε τον ουρανό, συχνά μετατρέπεται σε μία πνευματική και ελκυστική  όαση, με τη lectiodivina  (Θεία ανάγνωση)
Είναι ο τρόπος που η Εκκλησία προτείνει τα τελευταία αυτά χρόνια, με σκοπό την ανάγνωση του Θείου Λόγου,  που την  ακολουθεί η μελέτη  του, η ενόραση και  τέλος  γίνεται  προσευχή.
Για την Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014, Ημέρα των Ιεραποστολών για την Εκκλησία, η αδελφή Θηρεσία είχε ενημερώσει εγγράφως τα τακτικά μέλη αυτής της συνάντησης, όπως κάνει  πριν από κάθε συνάντηση  και πενήντα περίπου άτομα ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή της.
Αυτή τη φορά η δύναμη της προσευχής όλων των παρόντων  διατέθηκε για το ιεραποστολικό έργο της Εκκλησίας. Ζητήθηκε από το Θεό να στηρίζει τους ήρωες ιεραποστόλους: επισκόπους, ιερείς, διακόνους, μοναχούς, μοναχές, λαϊκά μέλη της Εκκλησίας και ολόκληρες οικογένειες,  που πηγαίνουν σε κοντινά και μακρινά μέρη του κόσμου για να κηρύξουν με τη ζωή τους και το νέο ευαγγελισμό  το μόνος Σωτήρα των ανθρώπων, τον  Ιησού Χριστό.
Αδελφή Θηρεσία σ’ ευχαριστούμε !

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top