νεα κρητη totalfitness news


Γεύση από ΤήνοΤυράκι τηνιακό, λούζες, άγριες αγκινάρες, κάπαρη, σύκα και ροζακί σταφύλι γεμίζουν το απολαυστικό καλάθι της Τήνου και φτάνουν στο τραπέζι σου με τη μορφή λαχταριστών, τοπικών σπεσιαλιτέ. 
Μόνο στείρα δεν μπορεί να χαρακτηριστεί η γη της Τήνου. Εύφορη, με μια γόνιμη πεδιάδα στα Κάτω Μέρη, με λιβάδια, ποτιστικά περιβόλια και καλλιέργειες που εξασφαλίζουν την αυτάρκεια των κατοίκων της, αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα του στέρφου εδάφους των Κυκλάδων. Οι καρποί και τα προϊόντα που «γεννιούνται» στο νησί, ανάμεσα σε ξερολιθιές και αναβαθμίδες, ισοδυναμούν με γευστικές εκπλήξεις μεγατόνων. 

Ακόμα και οι άγονες τοποθεσίες δίνουν το κατιτίς τους• κάπαρη, ρίγανη, μάραθο θυμάρι, δίκταμο, κρίταμο, μέντα και φασκόμηλο…

Αυτά με τη σειρά τους αναλαμβάνουν να δώσουν άρωμα και ιδιαίτερη επίγευση στις τοπικές σπεσιαλιτέ. Τα μανιτάρια, οι άφθονες άγριες αγκινάρες, οι λιαστές ντομάτες, τα σαλιγκάρια, τα περιστέρια, τα κουνέλια, προϊόντα απευθείας από την άγρια φύση της Τήνου, μετουσιώνονται σε παραδοσιακά πιάτα τηνιακής κουζίνας (αγκινάρες ομελέτα, λιαστές ντομάτες με κουρκούτι, φουρτάλια με λουκάνικο ή σύγλινο, μαραθοκεφτέδες, μαραθοτηγανίτες, κουνέλι στιφάδο, σαλιγκάρια τηγανητά, πιτσούνια κρασάτα) που σερβίρονται στις ταβέρνες και τα εστιατόρια του νησιού.
Πηγή tinos-about.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top