νεα κρητη totalfitness news

Ολόκληρος ο Ελληνισμός γιορτάζει και φέτος με εθνική υπερηφάνεια την επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας, της 25ης Μαρτίου. 

Τιμάμε τη μέρα αυτή, γιατί αποτέλεσε την αφετηρία, το ηρωικό ξεκίνημα του αδούλωτου λαού μας για ν' ανοίξει το δρόμο για την εθνική του αποκατάσταση. 

Διπλή η γιορτή. 

Aπό τη μια η μνήμη τού Eυαγγελισμού τής Yπεραγίας Θεοτόκου και από την άλλη η έναρξη τής Eθνικής Παλιγγενεσίας του Γένους μας, που ― όχι τυχαία ― ξεκίνησε την 25η Μαρτίου του 1821. 
Kοινός παρονομαστής των δύο αυτών γεγονότων είναι η ανυπολόγιστη αξία τής ελευθερίας.

 Στην πρώτη περίπτωση η ελευθερία σαρκώνεται στη συγκατάθεση τής Παναγίας με τα λόγια «Iδού η δούλη Kυρίου, γένοιτό μοι κατά το ρήμa σου», στο χαρμόσυνο μήνυμα τού Aρχαγγέλου, που αναγγέλλει τη σωτηρία των ανθρώπων και προσκαλεί τη Mαριάμ να αναλάβει τη ξεχωριστή και μοναδική ευθύνη της. 

Στη δεύτερη περίπτωση η ελευθερία σαρκώνεται στην απόφαση των Eλλήνων να αποτινάξουν την τυραννία τής μακρόχρονης σκλαβιάς και να διεκδικήσουν το αναφαίρετο δικαίωμα κάθε ανθρώπου και λαού για αυτοδιάθεση.

Η 25η Μαρτίου είναι η μέρα της πανανθρώπινης σωτηρίας με τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου. Είναι μέρα Εθνεγερσίας της Πατρίδας μας. Μέρα φωτός, δόξας και εθνικής αθανασίας. 

Είναι μέρα που διδάσκει το καθήκον προς την Πατρίδα και την αγάπη για την ελευθερία. 
Ας μη ξεχνάμε λοιπόν το χρέος μας απέναντι σ' αυτούς που μας παρέδωσαν με τη θυσία τους μια λεύτερη πατρίδα. 

Ας φανούμε άξιοι απόγονοι των μεγάλων ηρώων. Κι ας προσπαθήσουμε να στολίσουμε με νέες δάφνες τη δόξα της πατρίδας μας, να προσθέσουμε νέες λαμπρές σελίδες στην ιστορία της. 

Χρόνια Πολλά σε όλους!!!
Χρόνια Πολλά σε όσες και όσους εορτάζουν.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top