νεα κρητη totalfitness news

Επιστολή στον Αναπληρωτή Υπουργό Ναυτιλίας κ.Θοδωρή Δρίτσα απέστειλε ο Βαγγέλης Κρητικός, Σύμβουλος στη Δημοτική Κοινότητα Τήνου με τον συνδυασμό «Τήνος - Τολμάμε Μαζί» που αφορά τα καλοκαιρινά φοιτητικά εισιτήρια.
και αναφέρει : 

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
   Καταρχάς θα ήθελα να σας συγχαρώ για την ανάληψη των νέων σας καθηκόντων σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς που βιώνει η Χώρα μας. Αποφάσισα να σας γράψω αυτή την επιστολή για να επισημάνω ένα πρόβλημα που υπέπεσε στην αντίληψή μου και να αιτηθώ από εσάς να μεριμνήσετε επ’ αυτού ως αρμόδιο.

   Στην εγκύκλιο του Υπουργείου Ναυτιλίας στις 15/7/2013 με θέμα «Καθορισμός υποχρεώσεων δημόσιας υπηρεσίας στα Ε/Γ και Ε/Γ-Ο/Γ συμβατικά και ταχύπλοα πλοία» (αρ.πρωτ. 3324.1/01/13), ρυθμίστηκε ότι οι φοιτητές δικαιούνται μειωμένων εισιτηρίων κατά 50% όλο το έτος πλην των μηνών Ιουλίου και Αυγούστου. Κάποιες ναυτιλιακές εταιρίες δεν εφάρμοσαν έγκαιρα την έκπτωση αυτή, δηλαδή τους χειμερινούς μήνες αλλά λίγο πριν τις δημοτικές εκλογές του 2014. 

Παρόλα αυτά, από την πρώτη κιόλας μέρα του Ιουλίου του 2014 κατήργησαν την έκπτωση, όπως όριζε η υπουργική απόφαση και πλέον οι νησιώτες φοιτητές έπρεπε να πληρώνουν ολόκληρο εισιτήριο. Αυτό επιβάρυνε και εμένα ως Τήνιο φοιτητή και τους υπόλοιπους Τήνιους φοιτητές και προφανώς όλους τους νησιώτες φοιτητές.

   Το ακαδημαϊκό όμως έτος λήγει στις 31 Αυγούστου κι όχι στις 30 Ιουνίου. Όλα τα πανεπιστήμια λειτουργούν και τους καλοκαιρινούς μήνες, μάλιστα οι εξεταστικές περίοδοι, η κανονική και η επαναληπτική διεξάγονται και τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Γι αυτούς τους λόγους αδυνατώ λοιπόν να καταλάβω γιατί δεν κρατήθηκε στην υπουργική απόφαση η ελάχιστη φοιτητική έκπτωση του 25% αυτούς τους δύο μήνες, εφόσον 
α) υπάρχει σε άλλα ΜΜΜ (λεωφορεία, τραίνα) 
β) ως τότε πάντα υπήρχε και 
γ) εφαρμόστηκε από ορισμένες ναυτιλιακές εταιρίες οικειοθελώς.

   Στην ηπειρωτική Ελλάδα όσοι φοιτητές ταξιδεύουν για ακαδημαϊκούς λόγους από τον τόπο κατοικίας τους στον τόπο σπουδών τους ή το αντίστροφο, δικαιούνται έκπτωση 50%. Για λόγους ισότητας λοιπόν αυτή η έκπτωση είναι θεμιτό να ισχύει και για τους νησιώτες φοιτητές και για τους φοιτητές που σπουδάζουν σε νησιά, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο που διεξάγονται εξετάσεις.

   Τα κέρδη των ναυτιλιακών εταιριών είναι σίγουρα θεμιτά, γιατί μέσω αυτών εισπράττει σπουδαία έσοδα το κράτος αλλά και γιατί αυτά επανεπενδύονται. Όμως είναι άδικο μέρος αυτών να προέρχεται από μη παρεχόμενες εκπτώσεις σε φοιτητές που τις δικαιούνται.
   Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας και εύχομαι να διαβάσετε τα αιτήματα μου με κατανόηση.


Με εκτίμηση,
Βαγγέλης Κρητικός
Φοιτητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Σύμβουλος στη Δημοτική Κοινότητα Τήνου
με τον συνδυασμό «Τήνος - Τολμάμε Μαζί»

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top