Μια όμορφη συνταγή με αγάπη από το ποιο αγαπημένο χωριό της Τήνου, το Αγάπη.....
Ανακατεύουμε τα καρότα, τα κρεμμυδάκια, το μάραθο και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ (αν θέλουμε και τα 2 αυγά). Ρίχνουμε το νερό κι ανακατεύουμε.
- 500 γρ αλεύρι που φουσκώνει
- 1 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 3 καρότα τριμμένα στο χοντρό τρίφτη
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 ματσάκι (μεγάλο) μάραθο ψιλοκομμένο
- 1,5 κούπα νερό ζεστό (όχι καυτό)
- (2 αυγά ή και όχι)
- Αλάτι, πιπέρι
Ανακατεύουμε τα καρότα, τα κρεμμυδάκια, το μάραθο και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ (αν θέλουμε και τα 2 αυγά). Ρίχνουμε το νερό κι ανακατεύουμε.
Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι βάζοντας μέσα κουταλιά κουταλιά από το μίγμα. Βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί και απολαμβάνουμε...
Εναλλακτικά ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200˚C σε λαδόκολλα για μισή ώρα περίπου.
Μικρό μυστικό: Τρώγονται τόσο ζεστοί όσο και κρύοι. Ωραιότατος μεζές για ρακί, ειδικά αν έχει ψηθεί κι αυτό με μάραθο.
Μεγάλο μυστικό: Έτσι νηστεύουμε εμείς οι... Τηνήσιοι!!
0 Comments :
Δημοσίευση σχολίου