νεα κρητη totalfitness news

Η Τήνος τιμά τη γυναικεία δημιουργίαΆρωμα γυναίκας αποπνέει το Φεστιβάλ της Τήνου, καθώς την Πέμπτη 27 Αυγούστου στο
Παλιό Σφαγείο της Χώρας, συνυπάρχουν συναυλία και εργαστήρι πάνω στη μελοποιημένη γυναικεία ποίηση, συζήτηση με την ποιήτρια Κατερίνα Αγγελάκη Ρουκ και παράσταση από την Ομάδα Μουσικού Θεάτρου Ραφή.
Συγκεκριμένα το αφιέρωμα περιλαμβάνει τη συνάντηση της ποιήτριας Κατερίνας Αγγελάκη Ρουκ με τη μεταφράστριά της, επίσης ποιήτρια και καθηγήτρια νεοελληνικής λογοτεχνίας του Πανεπιστημίου Κολούμπια Karen Van Dyck, οι οποίες συνομιλούν με τον καλλιτεχνικό διευθυντή του φεστιβάλ Θέμη Ροδαμίτη και το κοινό για την ελληνική λογοτεχνία και τη δυναμική της εντός και εκτός συνόρων. Η πολυβραβευμένη ποιήτρια και η μεταφράστριά της διαβάζουν ποιήματά τους στα ελληνικά και τα αγγλικά.
Το Φεστιβάλ Τήνου φιλοξενεί την ίδια ώρα τη video art εγκατάσταση της κινηματογραφίστριας Ιωάννα Σπηλιοπούλου σε φωτογραφικό υλικό της Μαρίας Στέφωση με τίτλο «Για χρόνια πλάγιαζα νωρίς», μια ελεγεία σε ό,τι παρήλθε. Πρόκειται για σπαράγματα ονειρικά, εικόνες ασπρόμαυρες, υπαινικτικές, μια εικαστική ματιά σ' εναν παρελθόντα χρόνο ως ανάμνηση - αίσθηση ενός βιωμένου χρόνου. Την έκθεση επιμελείται ο ιστορικός Τέχνης Γιώργος Μυλωνάς.
Ταυτόχρονα η Ομάδα Λυρικού Θεάτρου Ραφή παρουσιάζει μια παράσταση με κείμενα γυναικών δημιουργών, που εύθραυστες και ιδιοσυγκρασιακές, σφράγισαν με τους στίχους τους τη μουσική και το λυρικό τραγούδι του 20ού αιώνα. Από τη Σαπφώ και τη Μαρία Πολυδούρη μέχρι την Christina Rossetti, την Emily Dickinson και τη Sarah Teasdale. Πρόκειται για δημιουργούς που ενέπνευσαν σημαντικούς Έλληνες και ξένους συνθέτες, όπως ο Barber, ο Сopland, ο Κριτσωτάκης κ.ά.
Τα περισσότερα έργα παρουσιάζονται πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ. Θα προηγηθεί ένα μουσικό εργαστήριο πάνω στην όπερα και τη γυναικεία ποίηση, στο Γηροκομείο Τήνου.
Συμμετέχουν οι Αναστασία Κότσαλη και Λητώ Μεσσήνη στο τραγούδι και ο Μιχάλης Παπαπέτρου στο πιάνο. Παραστάσεις 7.00, 8.30 και 9.00 μ.μ. με είσοδο ελεύθερη (προαιρετική προσφορά τροφίμων).
Πηγή www.avgi.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top