νεα κρητη totalfitness news

 Στην Κέα ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γ. Λεονταρίτης

  
 «Προτεραιότητα της Περιφερειακής Αρχής είναι η ουσιαστική συνεργασία με τους Πρωτοβάθμιους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης με σκοπό τη δυναμική εξέλιξη του Νοτίου Αιγαίου με δημιουργικό και αναπτυξιακό χαρακτήρα»


         Το δυτικότερο νησί των Κυκλάδων, την Κέα, επισκέπτεται από χθες,  ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Γεώργιος Λεονταρίτης.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο νησί, ο κ. Λεονταρίτης συμμετείχε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο με τη συμμετοχή του Δημάρχου κ. Ιωάννη Ευαγγέλου, του Αντιδημάρχου κ. Δημητρίου Καβαλλιέρου, της Δημοτικής Συμβούλου και Προέδρου του ΔΣ της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Κέας κας Μαρίας Ξυδοπούλου, του Δημοτικού Συμβούλου και εκπροσώπου της μειοψηφίας κ. Δημητρίου Μουζάκη και του Προέδρου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ιουλίδας κ. Γεωργίου Βουτσινά.
Η ατζέντα της συνάντησης εργασίας επικεντρώθηκε στην ολοκλήρωση των έργων που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ (ύδρευση Ιουλίδας – κατασκευή Δημοτικού Σχολείου – ΧΥΤΑ), την ανάγκη εξεύρεσης χρηματοδότησης για την υλοποίηση του έργου κατασκευής βιολογικού καθαρισμού στο νησί,  τη βελτίωση της ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας και της ενδοεπικοινωνιακής σύνδεσης της Κέας με τη Σύρο και τα όμορα νησιά, την αδειοδότηση των νέων σφαγείων, τη στελέχωση του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου καθώς και στα ζητήματα που σχετίζονται με την ανάπτυξη του τουρισμού με έμφαση στη δημιουργία του υδατοδρομίου μετά τη σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σύρου για την υλοποίηση του έργου προϋπολογισμού 150.000,00 €, που ενέκρινε το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου, στην συνεδρίαση της 28ης  Ιουλίου 2015 και την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού.
Όπως επεσήμανε ο Αντιπεριφερειάρχης: «Προτεραιότητα της Περιφερειακής Αρχής είναι η ουσιαστική συνεργασία με τους Πρωτοβάθμιους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης με σκοπό τη δυναμική εξέλιξη του Νοτίου Αιγαίου με δημιουργικό και αναπτυξιακό χαρακτήρα. Ένας τέτοιος αποτελεσματικός σχεδιασμός σίγουρα θα επιφέρει ισχυρούς δεσμούς σφαιρικής, ολοκληρωμένης περιφερειακής συνοχής. Ίσως είναι η καταλληλότερη στιγμή για κάποιες τολμηρές πρωτοβουλίες που θα μας οδηγήσουν σε αποτελεσματικές, καινοτόμες διεξόδους από την κρίση. Τα προβλήματα που υπάρχουν στο νησί της Κέας είναι ανάλογα με τα προβλήματα των υπόλοιπων νησιών με τις ιδιαιτερότητες βεβαίως αλλά και τα επιπλέον προβλήματα που διακρίνουν το κάθε ένα ξεχωριστά. Εμείς ως αιρετοί έχουμε κάθε ευθύνη παρέμβασης ούτως ώστε να περιφρουρήσουμε τη μοναδικότητά τους, αναβαθμίζοντας τις υποδομές και βελτιώνοντας την καθημερινότητα της ποιότητας ζωής των κατοίκων τους. Με δεδομένη την καλή συνεργασία των τοπικών αρχών είμαι βέβαιος για την επίτευξη του κοινού μας στόχου».
Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Κέα ο κ. Λεονταρίτης περιόδευσε το νησί πραγματοποιώντας αυτοψία στα εκτελούμενα έργα.
  

Από το Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων



Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top