νεα κρητη totalfitness news


Οι υποψήφιοι βουλευτές, οι οποίοι στις επερχόμενες εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου θα
πολιτευτούν με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, παρουσιάστηκαν σε εκδήλωση το απόγευμα της Πέμπτης, 10 Σεπτεμβρίου. 

Στην παρουσίαση το «παρών» έδωσαν ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, κ. Βλασερός Γιάννης, από τη Νάξο, ο κ. Μπάιλας Δημήτρης, πρώην Νομάρχης Κυκλάδων, από τη Σύρο, ο κ. Παπαμανώλης Γιώργος, πρώην βουλευτής Κυκλάδων του ΠΑΣΟΚ, αλλά και το μέλος της Επιτροπής Συγκρότησης της Σοσιαλδημοκρατίας και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, κ. Μιχάλης Χάλαρης, ενώ απουσίαζαν λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, όπως και των γνωστών δυσκολιών στην ενδοκυκλαδική ακτοπλοϊκή επικοινωνία, οι υποψήφιοι κ.κ. Πολατσίδης Χρήστος, από την Τήνο, Γαϊτανής Αβέρκιος, από τη Μήλο και Καφιέρης Δημήτρης, από τη Σαντορίνη. 

Στόχος μία κυβέρνηση ευρύτατης εθνικής συναίνεσης Ξεκινώντας την παρουσίαση, ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου, κ. Βλασερός, τόνισε, πως «το ΠΑΣΟΚ, που ειδικά εγώ εκπροσωπώ, με την τεράστια προσφορά του, αλλά και τα λάθη και τις παραλείψεις του, ζητά ξανά την εμπιστοσύνη του Ελληνικού λαού, την οποία έχασε, σε ένα μεγάλο ποσοστό, διότι πήρε επώδυνα μέτρα, για να αποφύγει τη χρεοκοπία της χώρας». 

Στη συνέχεια, επέρριψε ευθύνες στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ., καθώς, όπως υποστήριξε, έχει την ευθύνη της φυγής των καταθέσεων από τις τράπεζες, της πολυέξοδης διαδικασίας διεξαγωγής του δημοψηφίσματος, την οποία και χαρακτήρισε ανούσια, την επιβολή των capital control, που επιβάρυναν τις επιχειρήσεις, αλλά και επηρέασαν την τουριστική περίοδο, όπως και για τους λάθος χειρισμούς, οι οποίοι οδήγησαν τη χώρα στην υπογραφή του νέου επαχθούς μνημονίου. 

Σύμφωνα με τον κ. Βλασερό, «το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη, δύναμη πολιτικής σταθερότητας, ενότητας και δημιουργικότητας, δίνουν μάχη για το καλό της χώρας και του λαού. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη διεκδικεί την ψήφο του Ελληνικού λαού, για να καταστεί η αδιαφιλονίκητη τρίτη δύναμη, επιδιώκοντας ένα αποτελεσματικό ρυθμιστικό ρόλο σε μία κυβέρνηση ευρύτερης εθνικής συναίνεσης, όλων των πολιτικών δυνάμεων. 

Η αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση, είναι πολυτέλεια. Δε χωρά στις δύσκολες ώρες που περνά η χώρα μας». Περνώντας στα τοπικά ζητήματα, ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, επέλεξε ως πρώτης προτεραιότητας, το θέμα της υγείας. 

Όπως υποστήριξε για την παράταξη, ότι «όπου κι αν βρεθεί, είτε σε κυβέρνηση, είτε σε αντιπολίτευση, θα παλέψει για τα θέματα υγείας των νησιών μας», αναφερόμενος, στα έντονα προβλήματα που αντιμετωπίζουν το Κέντρο Υγείας Τήνου, το Κ.Υ.-Γ.Ν. Νάξου, το νοσοκομείο της Σύρου, αλλά και στην αδυναμία λειτουργίας του νοσοκομείου της Σαντορίνης. 

Επιπλέον, υποστήριξε πως η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, όπως και της έννοιας της νησιωτικότητας, θα αποτελέσουν «θηλιά στο λαιμό της οικονομίας των νησιών μας», ενώ τόνισε, πως «η διεκδίκηση της επαναφοράς του συντελεστή 13% θα είναι ανυποχώρητος στόχος της παράταξής μας», τονίζοντας πως θα αγωνιστεί, επίσης και για την αποφυγή των επαχθών μέτρων κατά των αγροτών, που θα πλήξει τις τοπικές παραγωγές. 

Ακόμη ένα σημείο στο οποίο στάθηκαν, τόσο ο κ. Βλασερός, όσο και οι υπόλοιποι υποψήφιοι, ήταν το ζήτημα της ενδοκυκλαδικής ακτοπλοϊκής επικοινωνίας. «Η ενδοεπικοινωνία των νησιών μας πάσχει οδυνηρά», υπογράμμισε ο κ. Βλασερός, 

Παράλληλα, ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου, αναφέρθηκε στην πρόθεση της Συμπαράταξης, προκειμένου να αναδειχτεί και να διαφυλαχτεί η πολιτιστική κληρονομιά, η διαφύλαξη του ευαίσθητου φυσικού περιβάλλοντος των Κυκλάδων, η ποιοτική αναβάθμιση του τουρισμού, μέσα από κεντρικό σχεδιασμό για τις Κυκλάδες, καθώς και η ενίσχυση της βιομηχανικής και βιοτεχνικής επιχειρηματικότητας. 

Κλείνοντας ο κ. Βλασερός, κάλεσε όλους τους δημότες των Κυκλάδων, «να στηρίξουν με την ψήφο τους την ειλικρινή προσπάθεια του συνδυασμού μας, ειδικά δε τους πρώην ψηφοφόρους της παράταξης, που πορευτήκαμε τόσα χρόνια μαζί, στον κοινό αγώνα για την πρόοδο της χώρας, να επιστρέψουν στο πολιτικό τους σπίτι, όπως λέει χαρακτηριστικά η πρόεδρός μας, κ. Φώφη Γεννηματά». 

Δ. Μπάιλας: «Η Δημ. Συμπαράταξη η μόνη λύση στο αδιέξοδο» Λαμβάνοντας το λόγο ο πρώην Νομάρχης, κ. Δημήτρης Μπάιλας, ζήτησε συγγνώμη από τους πολίτες των υπόλοιπων νησιών, καθώς τα στενά χρονικά περιθώρια, αλλά και η ελλιπής ενδοκυκλαδική επικοινωνία, δεν επέτρεψαν στους υποψήφιους βουλευτές να τα επισκεφτούν. 

Αναφερόμενος στο ακτοπλοϊκό, ο κ. Μπάιλας πραγματοποίησε μία συγκριτική αναδρομή, επί των ημερών του στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, όταν τα πλοία, που συνέδεαν τα νησιά των Κυκλάδων ήταν τρία, χωρίς όμως να κάνει κάποιο αντίστοιχο παραλληλισμό και στα οικονομικά δεδομένα της δεκαετίας 2000-2010, κατά την οποία είχε την ευκαιρία να βρίσκεται επικεφαλής της Νομαρχίας, με τη σημερινή κατάσταση της οικονομίας σε ιδιωτικό, επιχειρηματικό, αλλά και δημόσιο επίπεδο. 

Ταυτόχρονα, στηλίτευσε τη συνένωση των Νομαρχιών Κυκλάδων και Δωδεκανήσου, με τον νόμο «Καλλικράτη», υποστηρίζοντας, ότι από αυτή τη συγχώνευση, χαμένες είναι οι Κυκλάδες. Ο κ. Μπάιλας, αναφέρθηκε με θετικότατα σχόλια για τη νέα πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, βάσει της προσωπικής τους γνωριμίας, ήδη από την εποχή που εξέτιαν τη θητεία τους, η κ. Γεννηματά ως Υπερνομάρχης Αθηνών και πρόεδρος της Ένωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδος (ΕΝΑΕ) και ο κ. Μπάιλας ως Νομάρχης Κυκλάδων και μέλος του Δ.Σ. της ΕΝΑΕ, αντίστοιχα, τονίζοντας την αγάπη και ειδική μέριμνα της προέδρου για τα νησιά. 

Τέλος, για την απόφασή του να κατέλθει ως υποψήφιος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ο κ. Μπάιλας υποστήριξε, ότι «ο ενωτικός λόγος, η αναγέννηση των δύο κομμάτων, οι νεαροί ηγέτες, που έχουν όμως την εμπειρία και δεν πάνε “ξυπόλυτοι στα αγκάθια”, αλλά και το γεγονός, ότι εκφράζει τον Σοσιαλιστικό Ευρωπαϊκό Δρόμο, είναι η μόνη λύση για να βγει η πατρίδα από το αδιέξοδο». 

Γ. Παπαμανώλης: «Το ΠΑΣΟΚ έδωσε μεγάλο αγώνα για τη χώρα» Με τη σειρά του, ο πρώην βουλευτής Κυκλάδων, κ. Παπαμανώλης, τόνισε πως κατά τη διάρκεια της βουλευτικής του θητείας, όταν και η Ελλάδα σύναψε την πρώτη συμφωνία, «αδικήθηκα και εγώ και οι συνάδελφοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τότε, διότι δώσαμε ένα πάρα πολύ μεγάλο αγώνα, για να βγει η χώρα από τις δυσκολίες, οι οποίες τότε υπήρχαν πραγματικά. Δυστυχώς, όμως, πολλοί μας έριξαν λάσπη, μας κατηγόρησαν για πάρα πολλά πράγματα, τα οποία δεν αξίζαμε», ρίχνοντας τις μεγαλύτερες ευθύνες για τη διόγκωση του ελλείματος, στην κυβέρνηση Καραμανλή και αιτιολογώντας την υπογραφή του μνημονίου, ως τη μόνη λύση σωτηρίας της χώρας, η οποία, σύμφωνα με τον π. βουλευτή δικαιώνεται σήμερα, καθώς και οι επόμενες κυβερνήσεις, αν και με αντιμνημονιακό προεκλογικό λόγο, αναγκάστηκαν να παραδεχτούν την αναγκαιότητα επιβολής των μέτρων του. 

Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Παπαμανώλη, καταστροφική για την οικονομία της χώρας, ήταν η πολυδάπανη διεξαγωγή τόσων εκλογικών αναμετρήσεων μέσα σε 6 χρόνια. Τέλος, ο υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ, υποστήριξε, πως «αξίζει να ξαναδούμε και πάλι τη διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, το πόσο καλά και το πόσο μπροστά πήγε η χώρα μας τα προηγούμενα χρόνια και να δούμε και τους νέους ανθρώπους που είναι στο “τιμόνι” της παράταξης. Πιστεύω πως όλοι θα πρέπει να στηρίξουμε ξανά τη δημοκρατική παράταξη». - 

See more at: http://www.koinignomi.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top