νεα κρητη totalfitness news

Ξεκίνησε η δράση «Aegean Gardener»


Ξεκίνησε από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, πιλοτικά, η δράση των  κηπουρών του Αιγαίου (Aegean Gardener), στο πλαίσιο των δράσεων της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης 2019.
Η υλοποίηση της δράσης ξεκίνησε από το 7ο Δημοτικό Σχολείο Κω, με τους μαθητές του σχολείου να δημιουργούν το δικό τους λαχανόκηπο.
Οι μαθητές, σε συνεργασία με τα στελέχη του Περιφερειακού Φυτωρίου, δημιούργησαν στην αυλή του σχολείου τους, τον δικό τους μικρό λαχανόκηπο, παρακολουθώντας παράλληλα τη διαδικασία φύτευσης λαχανοκομικών φυτών, ενώ ταυτόχρονα ενημερώθηκαν για τους παραδοσιακούς τρόπους καλλιέργειας.
Σκοπός της δράσης Aegean Gardener είναι να μυήσει τους μικρούς μαθητές από πολύ νωρίς στην Αιγαιακή Διατροφή και τα οφέλη της, μέσα από την παραγωγή παραδοσιακών λαχανοκομικών προϊόντων, χρησιμοποιώντας τοπικούς σπόρους. Με τον τρόπο αυτό, τα παιδιά μαθαίνουν τον κύκλο της καλλιέργειας οπωροκηπευτικών, προκειμένου να εξελιχθούν σε εν δυνάμει αγρότες του μέλλοντος, που θα στηρίξουν την τοπική παραγωγή, καλλιεργώντας τοπικά προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας.
Μέσα στον επόμενο μήνα, θα πραγματοποιηθούν αντίστοιχες επισκέψεις σε ακόμη πέντε σχολεία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ενώ από τη νέα σχολική χρονιά, η δράση θα πραγματοποιηθεί οριζόντια, σε όλα τα σχολεία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα.
 Πηγή http://www.ert.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top