νεα κρητη totalfitness news

[Η Ναυτεμπορική]: Βιολογική ανάγκη ο μεσημεριανός ύπνος

Η βιολογική ανάγκη για έναν μεσημεριανό ύπνο βελτιώνει τόσο τη σωματική μας όσο και την πνευματική μας υγεία λένε οι νέες μελέτες.

Για τα οφέλη του μεσημεριανού ύπνου έχουν γραφτεί πολλά κατά καιρούς. Ωστόσο, πολλές από αυτές τις μελέτες έχουν εστιάσει στη διάρκειά του, για να είναι όντως ευεργετικός για τον οργανισμό μας αυτός ο ύπνος.
Η βιολογική ανάγκη για έναν μεσημεριανό ύπνο βελτιώνει τόσο τη σωματική μας όσο και την πνευματική μας υγεία λένε οι νέες μελέτες. Μελέτη Αμερικανών επιστημόνων είχε διαπιστώσει πρόσφατα ότι ο μεσημεριανός ύπνος βελτιώνει την πνευματική μας απόδοση με περίπου 60 λεπτά ύπνο το μεσημέρι.
Οι Αμερικανοί επιστήμονες εξέτασαν 32 άτομα ηλικίας 55-85 ετών και επεσήμαναν οι ειδικοί, η βιολογική ανάγκη των ανθρώπων για ένα ύπνο κατά τη διάρκεια της μέρας δεν είναι τυχαία καθώς ο ανθρώπινος εγκέφαλος αλλά και όλος ο οργανισμός λειτουργούν καλύτερα όταν αναζωογονούνται. Γι’ αυτό, συστήνουν το μεσημεριανό ύπνο μεταξύ 2μμ-4μμ, αλλά όχι μετά τις 5μμ. 
Ωστόσο, όπως λένε, ακόμα και η μισή ώρα ύπνου το μεσημέρι προσφέρει στον ανθρώπινο οργανισμό σοβαρά οφέλη. Ενώ συμπληρώνουν ότι ένας μεσημεριανός ύπνος συστήνεται στους ηλικιωμένους για να αναπληρώσει την έλλειψη του βραδινού ύπνου, καθώς στις μεγάλες ηλικίες ένα άτομο κοιμάται λιγότερες ώρες το βράδυ.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top