νεα κρητη totalfitness news


ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΤΗΝΟΥ – ΠΡΩΤΟΓΕΝΗΣ ΤΟΜΕΑΣ

Εκπρόσωποι της Δημοτικής μας Παράταξης «Ενωμένοι για το νησί μας», συνεχίζοντας τις συναντήσεις με φορείς του νησιού μας συναντήθηκαν με τη διοίκηση του Αγροτικού Συνεταιρισμού Τήνου.
Συζητήθηκαν διεξοδικά τα καίρια ζητήματα που απασχολούν τον Αγροτικό κόσμο και αποτελούν τις προϋποθέσεις για να κρατηθεί ζωντανός ο Πρωτογενής Τομέας στο νησί.
Ένα από τα κεντρικά θέματα συζήτησης ήταν η λειτουργία του Κέντρου Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Γεωργικών Υπολειμμάτων και Οργανικών Αποβλήτων, που χωροθετήθηκε εντός του χώρου του Τυροκομείου το 2015, για την επεξεργασία των λυμάτων Τυροκομείου, Ελαιοτριβείου και Σφαγείου.
Η μονάδα κατασκευάστηκε πλήρως με κόστος του Αγροτικού Συνεταιρισμού και ευρωπαϊκά κονδύλια και δεν έχει λειτουργήσει έκτοτε λόγω αδιαφορίας της Δημοτικής Αρχής να παρέχει τα δημοτικά οργανικά υπολείμματα (κλαδιά, οργανικούς καθαρισμούς, κλπ).
Τελικός σκοπός της λειτουργίας του Κέντρου είναι η παραγωγή οργανικού λιπάσματος και βιοτεχνολογικών προϊόντων (βιολογικά καθαριστικά κλπ) και η επίτευξη της Βιωσιμότητας της μεγαλύτερης μεταποιητικής επιχείρησης του νησιού μας!


Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top