νεα κρητη totalfitness news

Πλήθη πιστών έχουν κατακλύσει το ιερό νησί της Παναγίας, την Τήνο, προκειμένου να συμμετάσχουν το τριήμερο στις εορταστικές εκδηλώσεις για την θρησκευτική και εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου.
Στο εόρτιο Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου και Τήνου κ. Δωρόθεος Β’ συγχοροστατούντος και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μπραζαβίλ και Γκαμπόν (Πατριαρχείο Αλεξανδρείας) κ. Παντελεήμονος του Τηνίου και με τη συμμετοχή όλων των Εφημερίων της Τήνου προεξάρχοντος του τελεταρχήσαντος Αρχιερατικού Επιτρόπου της ιεράς νήσου Τήνου Πρωτοπρ. Γεωργίου Φανερού.
Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος στην ομιλία του καλωσόρισε τους προσκυνητές και είπε χαρακτηριστικά ότι "...έρχεστε σε οικείο τόπο, έρχεστε εδώ στο σπίτι της Χαράς των Αγγέλων, στο σπίτι της Φοβεράς Προστασίας, στο σπίτι της Πλατυτέρας των Ουρανών, στο σπίτι της Κυρίας των Αγγέλων, η οποία ως καλή οικοδέσποινα σας δέχεται και σας απευθύνει το Χαίρε, χαιρετισμό προσωπικό χαράς και ελπίδας στον καθένα σας και ευαγγελίζεται από αυτόν τον ιερό οκρίβαντα της Ορθοδοξίας τα ευαγγέλια της χαράς στη ζωή των ανθρώπων αλλά και στη ζωή του καθενός ξεχωριστά."
Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στη θεολογική σημασία της εορτής του Ευαγγελισμού και είπε ότι ο διάλογος μεταξύ Θεού και Ανθρώπου συνεχίζεται, ο Θεός προσκαλεί και ο Άνθρωπος καλείται να ακούσει. Όσοι από εμάς ακούσουμε και ενωτιστούμε τη φωνή του και απαντήσουμε "Γένοιτό μοι κατὰ τὸ ρῆμά σου" τότε πράγματι η ψυχή μας θα γεμίσει από τις αύρες του Πνεύματος και οι δεξαμενές μας θα γεμίσουν για να βρούμε δύναμη να αντιμετωπίσουμε την καθημερινότητα κυρίως όμως να αντιμετωπίσουμε τον κακό μας εαυτό που χρειάζεται πολλή δύναμη να τον υπερβούμε και να τον ξεπεράσουμε.
Στην Ακολουθία συμμετείχαν ο Έπαρχος Τήνου, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Αντιπρόεδρος της Διοικούσης Επιτροπής του Ιερού Ιδρύματος, ο Λιμενάρχης Τήνου, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Τήνου, ο Διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Τήνου, ο αρχηγός της μείζονος Αντιπολιτεύσεως του Δήμου Τήνου, Δημοτικοί Σύμβουλοι, μέλη της Διοικούσης Επιτροπής του ΠΙΙΕΤ, οι πολιτευτές των Κυκλάδων, εκπρόσωποι Συλλόγων και Φορέων, Εκπαιδευτικοί.
Τους θεομητορικούς απέδωσαν οι χοροί των ιεροψαλτών του Πανιέρου Ναού υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτη κ. Στυλ. Κοντακιώτη.

Φωτογραφίες: Γεώργιος Πολυκανδρίτης

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top