νεα κρητη totalfitness news

αμφιπολη
Ποιες οι εξελίξεις γύρω από τον τάφο της Αμφίπολης; Τι δείχνουν οι μέχρι τώρα ανασκαφές;

Μόλις μια ανάσα και συγκεκριμένα δύο τοίχους, πριν την αποκάλυψη του μεγάλου μυστικού, που κρύβει ο τάφος της Αμφίπολης βρίσκονται οι αρχαιολόγοι και η ανασκαφική έρευνα.
Ήδη δεκάδες ΜΜΕ από όλο τον κόσμο ασχολούνται εκτενώς με το όλο θέμα, περιμένοντας τα αποτελέσματα των ανασκαφών, τα οποία πρόκειται να προσθέσουν ένα επιπλέον κομμάτι στο παζλ της σπουδαίας ιστορίας των αρχαίων Μακεδόνων και να αποκαλύψουν τι κρύβεται τελικά στον περιβόητο τάφο της Αμφίπολης.
Οκταμελές συνεργείο του BBC με πλήρη τεχνικό εξοπλισμό εγκαθίσταται από την ερχόμενη εβδομάδα έξω από το αρχαιολογικό χώρο της Μεσολακκιάς για να μεταδίδει όλες τις εξελίξεις από την αρχαιολογική σκαπάνη που διεξάγει η αρχαιολόγος Κατερίνα Περιστέρη.
Όπως αναφέρει το thousandnews.gr, το ΒΒC εκτός του ότι θα παρακολουθεί την ανασκαφική πορεία στην Αρχαία Αμφίπολη εξεδήλωσε άμεσο ενδιαφέρον για ολόκληρο το τηλεοπτικό υλικό που έχει καταγραφεί έως τώρα από την πρώτη ημέρα.
Το μεγάλο μυστικό της Αρχαίας Αμφίπολης βρίσκεται – όπως όλα δείχνουν – μια ανάσα από την αποκάλυψή του. Μετά από δύο χρόνια καθημερινών εργασιών και τον τεράστιο μαρμάρινο περίβολο, συνολικού μήκους 497 μέτρων, η αρχαιολογική σκαπάνη σταμάτησε μπροστά στο τείχος που προστατεύει τον τάφο.
Σε εκείνο το σημείο υπάρχει μεγάλος όγκος χώματος και στη συνέχεια παρεμβάλλονται δύο τοίχοι με απόσταση 6 – 7 μέτρων μεταξύ τους. Η διάνοιξη θα πρέπει να γίνει με «χειρουργικές» κινήσεις από τους ειδικούς μηχανικούς και τους έμπειρους αρχαιολόγους, που διενεργούν έρευνες όλο αυτό το διάστημα στην Αμφίπολη.
Σύμφωνα με πληροφορίες η αρχαιολόγος Κατερίνα Περιστέρη κοίταξε με ειδική μικροκάμερα στο εσωτερικό του τάφου και διέκρινε κάποιες όψεις από ένα μεγαλοπρεπές δωμάτιο που δικαιολογεί πλήρως τον πολιτικό συναγερμό που προκλήθηκε.


Πηγή: http://www.fimes.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top