νεα κρητη totalfitness news

amfipoliΠοιος ιστορικός πιστεύει ότι ο τάφος της Αμφίπολης που έχει κλέψει τις εντυπώσεις ανήκει στον Μέγα Αλέξανδρο;

Για τον τάφο της Αμφίπολης και τον πιθανό ένοικο του τάφου μίλησε στον realfm 97,8 o ιστορικός, φιλόλογος και δοκιμιογράφος Σαράντος Ι. Καργάκος.
Οπως ο ίδιος δήλωσε, θεωρεί ότι ο Μέγας Αλέξανδρος είναι πιθανό να βρίσκεται στον τάφο που έχει στρέψει πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας.
«Επί 20ετίας είχα ένα προαίσθημα ότι τα λείψανα του Αλεξάνδρου πρέπει να είχαν μεταφερθεί στην Μακεδονία. Πιθανώς κατά επιθυμία του ιδίου. Εγώ επιμένω ότι εάν πρόκειται να βρεθεί τάφος του Αλεξάνδρου αυτός θα είναι στην Μακεδονία και για κάποιους ειδικούς λόγους πιστεύω ότι βρίσκεται στην Αμφίπολη. Ο πιθανότερος τόπος είναι η Αμφίπολη και το σημείο εκείνο το οποίο θεωρώ ότι είναι πιθανότερο είναι ο Λέων της Αμφιπόλεως.Αυτό με έκανε να γράψω ότι πιθανώς ο τάφος να έχει βρεθεί και να μην τον έχουμε αντιληφθεί. Διότι ο πέριξ του τάφους χώρους είχε ανασκαφεί στο παρελθόν» ανέφερε.
Οσον αφορά τις δηλώσεις του υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Κ. Τασούλα, σχετικά με το διάστημα της ανασκαφής του τάφου στην Αμφίπολη ο ίδιος δήλωσε:
«Η ανασκαφή δεν μπορεί να ολοκληρωθεί ούτε σε δύο βδομάδες. Ας κάνουμε υπομονή δύο χρόνια κύριε υπουργέ. Ο λόφος αυτός κρύβει πράγματα πολλά. Ενδεχομένως να μην είναι μόνο μία είσοδος να είναι και άλλοι είσοδοι. Ενδέχεται ακόμη να έχουμε και εκπλήξεις αν ανασκαφεί όλος ο χώρος. Οπως είπα και από την πρώτη δήλωσή μου «μετριοπάθεια. Δεν χρειάζονται ειρωνίες και ύβρεις. Αυτήν τη στιγμή μας δίνεται η ευκαιρία να προβάλλουμε την χώρα μας».
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο νέο του βιβλίο «Μέγας Αλέξανδρος. Ο άνθρωπος φαινόμενο».
«Η συμβολή της Realnews υπήρξε καθοριστική. Αυτή η έκδοση επέτρεψε την συνέχιση των ανασκαφών που έγιναν πηγή παροχής. Επί τρεις μήνες η Αμφίπολη μονοπολεί το ενδιαφέρον του λαού. Ο λαός έπαψε να ελπίζει στους ζωντανούς και περιμένει την σωτηρία του από τους νεκρούς».


Πηγή: http://www.fimes.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top