νεα κρητη totalfitness news


Εισηγούμενος το παραπάνω θέμα της ημερησίας διάταξης ο Πρόεδρος είπε ότι δυνάμει της με αρ. 658/05.03.2007 απόφασης του Γ.Γ. Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, ο οποίος αφού έλαβε υπόψη τις με αριθ. 164/2006 και 118/2006 αποφάσεις του τότε Δημοτικού Συμβουλίου Τήνου και τις με αρ. 59 και 82/2006 αποφάσεις του τότε Δ.Σ. Εξωμβούργου, τροποποίησε την συστατική της εν λόγω επιχείρησης. Μεταξύ άλλων, τροποποίησε την παρ. 3 της συστατικής πράξης περί της διοίκησης της προκείμενης επιχείρησης, ως εξής: 

«3. Η αμιγής διαδημοτική επιχείρηση διοικείται από επταμελές Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο ορίζεται μαζί με τους αναπληρωτές τους, με απόφαση των Δημοτικών Συμβουλίων.

Από τα μέλη αυτά τουλάχιστον :

 Δύο είναι αιρετοί εκπρόσωποι του Δήμου Τήνου, που θα προτείνονται και θα ορίζονται από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τήνου . 
 Δύο είναι αιρετοί εκπρόσωποι του Δήμου Εξωμβούργου που θα προτείνονται και θα ορίζονται από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Εξωμβούργου.
 Ένας ιδιώτης κάτοικος του Δήμου Τήνου που έχει πείρα η γνώσεις σχετικές με το αντικείμενο της επιχείρησης, ο οποίος θα προτείνεται και θα ορίζεται από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τήνου . 
 Ένας ιδιώτης κάτοικος του Δήμου Εξωμβούργου Τήνου που έχει πείρα η γνώσεις σχετικές με το αντικείμενο της επιχείρησης, ο οποίος θα προτείνεται και θα ορίζεται από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Εξωμβούργου. 
 Ένας εκπρόσωπος κοινωνικού φορέα σχετικού με το αντικείμενο της επιχείρησης (από την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Τήνου ή άλλου αντίστοιχου φορέα), ο οποίος θα ορίζεται από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τήνου.
 Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της επιχείρησης θα ορίζεται από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Εξωμβούργου Τήνου .

Στη συνέχεια ο κ. Πρόεδρος είπε ότι μετά την αυτοδιοικητική μεταρρύθμιση (ν. 3852/2010) 
και με δεδομένη την επιβεβλημένη εξακολούθηση λειτουργίας της επιχείρησης, πρέπει να ορισθεί η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου με την αυτονόητη προσαρμογή των δύο συν δύο αιρετών εκπροσώπων των πρώην Δήμων (Τήνου και Εξωμβούργου) σε τέσσερις (4) αιρετούς του νέου Δήμου Τήνου καθώς και την αυτονόητη προσαρμογή των ιδιωτών σε κατοίκους της νυν Δ.Ε. Εξωμβούργου και της νυν Δ.Ε. Τήνου, αντίστοιχα. Ο Πρόεδρος δε του Διοικητικού Συμβουλίου της επιχείρησης θα ορίζεται από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τήνου. Η θητεία της επιχείρησης θα είναι ισόχρονη με την θητεία του Δημοτικού Συμβουλίου και πάντως μέχρι την τροποποίηση της συστατικής πράξης της επιχείρησης, όπως είχε ορισθεί και με την 49/2011 προηγούμενη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ακολούθως ο κ. Πρόεδρος ζήτησε τις προτάσεις της μειοψηφίας, σχετικά με τον ορισμό εκ-
προσώπων εκ μέρους της. 

Εν συνεχεία ο Δήμαρχος [ως εισηγητής] πρότεινε εκπροσώπους του Δήμου Τήνου με τους 
αναπληρωτές τους, στο Διοικητικό Συμβούλιο της Δημοτικής Επιχείρησης Σφαγείου – Ελαιοτριβείου Νήσου Τήνου τους κάτωθι:

Α. Τέσσερις (4) αιρετούς εκπρόσωποι του Δήμου Τήνου : 
1. Τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Παντελεήμων Αρμάο ο οποίος ορίζεται Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου με αναπληρωτή αυτού τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Κωνσταντίνο Ψάρρο.
2. Τον Αντιδήμαρχο κ. Ιάκωβο Απέργη με αναπληρώτριά του την Δημοτική σύμβουλο κ. Ειρήνη Βιδάλη .
3. Τον Εκπρόσωπο της Τοπικής Κοινότητας Καρδιανής κ. Νικόλαο Πανώριο με αναπληρωτή τον εκπρόσωπο της Τοπικής Κοινότητας Κάμπου κ. Δελατόλα Νικόλαο.
4. Τον Δημοτικό Σύμβουλο Αντώνιο Ξενόπουλο με αναπληρωτή του τον Σύμβουλο της Τοπικής Κοινότητας Καλλονής κ. Αρμάο Λαυρέντιο. 
Β. Ως ιδιώτη κάτοικο της Δ.Ε. Τήνου με πείρα ή γνώσεις σχετικές με το αντικείμενο της επιχείρησης, ορίζει τον κ. Ιωάννη Κελαδίτη επιχειρηματία με αναπληρωτή αυτού τον Περικλή Κροντηρά επιχειρηματία, 
Γ. Ως ιδιώτη κάτοικο της Δ.Ε. Εξωμβούργου με πείρα ή γνώσεις σχετικές με το αντικείμενο της επιχείρησης, ορίζει τον κ. Βιδάλη Νικόλαο του Ιωάννη με αναπληρωτή του τον Αρμάο Ιωσήφ.
Δ. Ως εκπρόσωπο κοινωνικού φορέα, σχετικό με το αντικείμενο επιχείρησης, (από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Τήνου ή άλλου αντίστοιχου φορέα), ορίζει τον κ. Μαρκουΐζο Γεώργιο του Ιωάννου με αναπληρωτή του τον κ. Γεώργιο Κόλλικα.

Ακολούθως τον λόγο πήρε ο επικεφαλής της μειοψηφίας κ. Παναγιώτης Κροντηράς ο οποίος είπε ότι δεν έχει προβλεφθεί η ποσόστωση γυναικών που ορίζεται από τον Νόμο. 
Στο σημείο αυτό ο Δήμαρχος ανακοίνωσε ότι κατέβαλε κάθε προσπάθεια να συμπεριλάβει γυναίκα δημοτική σύμβουλο από τη παράταξη του αλλά αυτές αρνήθηκαν λόγω φόρτου εργασίας. Εν συνεχεία κάλεσε τον επικεφαλής της μειοψηφίας κ. Παναγιώτη Κροντηρά να ορίσει εκ μέρους την μειοψηφίας την κ. Δενεκαρία Μαρία, Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Κώμης προκειμένου να υπάρχει η σχετική ποσόστωση, πρόταση η οποία δεν έγινε αποδεκτή από το μέρος της μείζονος μειοψηφίας. Η δε κ. Μαρούλα Αλβέρτη – Κουσουνάδη ανέφερε ότι ως μοναδική σύμβουλος της παράταξης της δεν μπορεί να συμμετάσχει κι εδώ.

Ακολούθως ο κ. Δήμαρχος είπε ότι πιστεύει ότι από την στιγμή που υπάρχει η άρνηση των γυναικών να συμμετέχουν στο Διοικητικό Συμβούλιο πρέπει να προχωρήσει το Δημοτικό Συμβούλιο στη σύσταση του Δ.Σ.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος κάλεσε το Συμβούλιο να αποφασίσει σχετικά.

Το Συμβούλιο αφού έλαβε υπόψη του την εισήγηση του Προέδρου και τη θετική γνώμη του κ. Δημάρχου, 

Αποφασίζει κατά πλειοψηφία 

Α. Ορίζει τους εκπρόσωπους του Δήμου Τήνου με τους αναπληρωτές τους, στο Διοικητικό Συμβούλιο της Διαδημοτικής Επιχείρησης Σφαγείου – Ελαιοτριβείου Τήνου, για την τρέχουσα δημοτική περίοδο, ως εξής :

Τέσσερις (4) αιρετοί εκπρόσωποι του Δήμου Τήνου : 

1. Τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Παντελεήμων Αρμάο ο οποίος ορίζεται Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου με αναπληρωτή αυτού τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Κωνσταντίνο Ψάρρο.
2. Τον Αντιδήμαρχο κ. Ιάκωβο Απέργη με αναπληρώτριά του την Δημοτική σύμβουλο κ. Ειρήνη Βιδάλη.
3. Τον Εκπρόσωπο της Τοπικής Κοινότητας Καρδιανής κ. Νικόλαο Πανώριο με αναπληρωτή τον εκπρόσωπο της Τοπικής Κοινότητας Κάμπου κ. Δελατόλα Νικόλαο .
4. Τον Δημοτικό Σύμβουλο Αντώνιο Ξενόπουλο με αναπληρωτή του τον Σύμβουλο της Τοπικής Κοινότητας Καλλονής κ. Αρμάο Λαυρέντιο.

Β. Ως ιδιώτη κάτοικο της πρώην περιφέρειας του Δήμου Τήνου με πείρα ή γνώσεις σχετικές με το αντικείμενο της επιχείρησης, ορίζει τον κ. Ιωάννη Κελαδίτη επιχειρηματία με αναπληρωτή αυτού τον Περικλή Κροντηρά επιχειρηματία, 

Γ. Ως ιδιώτη κάτοικο της πρώην περιφέρειας του Δήμου Εξωμβούργου με πείρα ή γνώσεις σχετικές με το αντικείμενο της επιχείρησης, ορίζει τον κ. Βιδάλη Νικόλαο του Ιωάννη με αναπληρωτή του τον Αρμάο Ιωσήφ.

Δ. Ως εκπρόσωπο κοινωνικού φορέα, σχετικό με το αντικείμενο επιχείρησης, (από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Τήνου ή άλλου αντίστοιχου φορέα), ορίζει τον κ. Μαρκουΐζο Γεώργιο του Ιωάννου με αναπληρωτή του τον κ. Γεώργιο Κόλλικα.

Μειοψήφησαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι: α) Παναγιώτης Κροντηράς, Ιωάννης Ζαλώνης, Αντώνιος Ξενόπουλος, Φραγκ. Αμοιραλής, Γεώργιος Σανταμούρης, Εμμανουήλ Λούβαρης και Νικόλαος Γκίζης οι οποίοι υποστήριξαν ότι δεν τηρήθηκε η ποσόστωση των γυναικών που προβλέπεται από τον Νόμο και β) η κ. Αλβέρτη Κουσουνάδη Μαρούλα η οποία υποστήριξε ότι μειοψηφεί γιατί δεν έγιναν αποδεκτά άτομα ειδικά με το αντικείμενο της επιχείρησης που πρότεινε και συγκεκριμένα τον κ. Ασπρόμουγκο Ιωάννη Γεωπόνο με αναπληρωτή του τον κ. Σάββα Δάβιο γεωργό.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top