νεα κρητη totalfitness news

Ενα μικρό αφιέρωμα σε μερικά χωριά της Τήνου έχει κάνει το http://www.athinorama.gr. 
Μπορείτε να δείτε ολόκληρο το αφιέρωμα για την Τήνο
 ΕΔΩ.

Το πιο ιδιαίτερο στοιχείο της Τήνου είναι τα υπέροχα χωριά της, τα οποία φτάνουν τα σαράντα. Αξίζει να αφιερώσετε χρόνο και να περπατήσετε στα δαιδαλώδη σοκάκια της Κώμης και του Πύργου με τις μαρμάρινες λεπτομέρειες στις προσόψεις των σπιτιών. Στον Πύργο περάστε οπωσδήποτε από το Μουσείο Μαρμαροτεχνίας του Πολιτιστικού Ιδρύματος του ομίλου Πειραιώς και απολαύστε ένα γαλακτομπούρεκο στη σκιερή πλατεία.
Περάστε από τον Τριπόταμο, ανάμεσα στα παλιότερα χωριά του νησιού, αγναντέψτε τη θάλασσα στον Κτικάδο και κάντε βόλτα ανάμεσα στα όμορφα σπίτια του. Αφουγκραστείτε την καρδιά της καθολικής Τήνου στην Ξυνάρα, όπου βρίσκεται η Αρχιεπισκοπή, και στα Λουτρά με τα μοναστήρια των Ιησουιτών και των Ουρσουλίνων. Θα απολαύσετε τη θέα από τα δύο κουκλίστικα χωριά Μπερδεμιάρος και Τριαντάρος με τα καλντερίμια και τις βρύσες και θα αγαπήσετε σίγουρα το χωριό Αγάπη με τις καταπληκτικές καμάρες και τους πλακόστρωτους δρόμους. 

Στην Ποταμιά θα σταθείτε για να φωτογραφήσετε τους νερόμυλους και στον Βώλακα το εξωπραγματικό τοπίο που σχηματίζουν τα γιγάντια στρογγυλά γρανιτένια βράχια. Στον Ταραμπάδο αφήστε το αυτοκίνητο και μπείτε στο μονοπάτι που θα σας φέρει στους εκπληκτικούς περιστερώνες. 

Στην Καρδιανή θα θαυμάσετε την εκκλησία που είναι διακοσμημένη με καρδιές και στα Υστέρνια, το μπαλκόνι του Αιγαίου, θα απολαύσετε το υπέροχο ηλιοβασίλεμα. Αξίζει και η βόλτα μέχρι τα γραφικά χωριουδάκια του Μαρλά και του Μαμάδου για τα εντυπωσιακά λατομεία πράσινου μαρμάρου.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top