νεα κρητη totalfitness news

 
ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟ ΝΑΟ ΤΗΝΟΥ.
 Την Κυριακή 28 Φεβρουρίου 2016, με πρωτοβουλία της ομάδας μελέτης της Αγίας Γραφής (lectiodivina), την οποία έχει διοργανώσει και  διευθύνει η  Ουρσουλίνα  μοναχή αδ. Θηρεσία, πραγματοποιήθηκε το πρώτο ομαδικό προσκύνημα  στον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας Της Ροδαρίου στην Ξινάρα της Τήνου.
Ως γνωστό ο  Ναός αυτός είναι ένας από τους πέντε που έχει ορίσει ο Αρχιεπίσκοπος για την απόκτηση των πνευματικών ωφελημάτων του εκτάκτου Ιωβηλαίου έτους της Ευσπλαχνίας.
Στις 5 το απόγευμα  μέλη της ομάδας αυτής, αλλά και άλλα άτομα, συγκεντρώθηκαν έξω από το Ναό. Εκεί έγινε μία πρώτη κατήχηση για τον τρόπο που πραγματοποιείται προσκύνημα σε Ναό του Ιωβηλαίου και δόθηκαν οδηγίες για την όλη Ιεροτελεστία που θα ακολουθούσε.
Στη συνέχεια  έγινε το ατομικό πέρασμα από την πόρτα του Ιωβηλαίου και μετά την είσοδό τους  στο Ναό απαγγέλθηκαν ομαδικά  το σύμβολο της Πίστεως και οι άλλες προβλεπόμενες προσευχές. 
Ο Αρχιεπίσκοπος, παρών στο προσκύνημα, ευλόγησε το νερό του Βαπτίσματος και  τότε κάθε προσκυνητής πήρε το ευλογημένο νερό,  που του υπενθύμισε το Βάπτισμά του, σημείωσε το σώμα του με το σημείο του σταυρού και πορεύτηκε  στον κυρίως Ναό για τη συνέχιση  της όλης Ιεροτελεστίας. Δεν έλειψε και η χρήση συμβόλων που βοήθησε ακόμη καλύτερα το σκοπό και τους προβλεπόμενους πνευματικούς καρπούς αυτού του προσκυνήματος.
Έπειτα ο Αρχιεπίσκοπος διάβασε την παραβολή του «ευσπλαχνικού πατέρα». Ακολούθησαν μερικά λεπτά σιγής και ατομικής περισυλλογής και στη συνέχεια, με βοήθεια  ενός ειδικού ερωτηματολογίου, ο κάθε προσκυνητής είχε τη δυνατότητα να εκφράσει αυτό που του ενέπνευσε το Άγιο Πνεύμα από την ακρόαση του Λόγου.
Μετά πήρε το λόγο ο Αρχιεπίσκοπος και είπε το πόσο μπορεί αυτή παραβολή του Ιησού να μας βοηθήσει, να ζήσουμε το γνήσιο και αληθινό πνεύμα  του έκτακτου έτους της Ευσπλαχνίας. Ζήτησε στους παρόντες, σε όποια  επόμενα προσκυνήματα συμμετάσχουν, να σκέπτονται ότι δεν είναι δυνατόν από τη μία μέρα στην άλλη, να διορθώσουμε ολότελα τον εαυτόν μας, να  αλλάξουμε ριζικά τη ζωή μας, να γίνουν άμεσα άγιοι. Είναι προτιμότερο να βάζουμε λίγους και συγκεκριμένους στόχους στην πνευματική μας ζωή, διότι τότε είναι πιο εύκολο να πετύχουμε με τη χάρη του θεού αυτό που προσπαθούμε.
Υπενθύμισε  ότι για την τοπική μας Εκκλησία βασικός μας στόχος είναι να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλο, ώστε να μην υπάρξει κανένα μέλος της Εκκλησίας  χωρίς, έστω και μία φορά αυτό το Ιωβηλαίο ,να πλησιάσει το Εξομολογητήριο για το Μυστήριο της συμφιλίωσης. Και δεύτερο να καταβάλουμε κάθε προσπάθεια, να συμφιλιωθούμε έστω και με ένα αδελφό μας που έχουμε κάποιες μικρές οι μεγάλες διαφορές  και δεν αισθανόμαστε άνετα μαζί  του ή χειρότερα ακόμη και δεν μιλιόμαστε. Αν καταφέρουμε τη συμφιλίωσή μας με το Θεό μέσω της συμφιλίωσής μας με κάποιον αδελφό τότε  σίγουρα δεν θα στερηθούμε  τους πνευματικούς καρπούς αυτού του αγίου έτους.

Πηγή http://kantam.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top