νεα κρητη totalfitness news


Τα πανάρχαια μονοπάτια και καλντερίμια της Τήνου, τα οποία οδηγούν τους
επισκέπτες στις κρυφές και αρχέγονες τοποθεσίες της, προσέλκυσαν φέτος πλήθος περιπατητών, οι οποίοι επέλεξαν το νησί της Παναγίας για τις ημέρες του Πάσχα.
Ο Πεζοπορικός Όμιλος Αθηνών (Π.Ο.Α) (49 άτομα) και ο Σύλλογος Ελλήνων Ορειβατών Θεσσαλονίκης (52 άτομα) ξεχύθηκαν στα μονοπάτια της Τήνου, που αποτελεί το ιδανικό νησί για τους λάτρεις της πεζοπορίας.
Ο Μάνθος Πρελορέντζος, ως μέλος του Αθλητικού Συλλόγου Αινείας Τήνου ξενάγησε τον Π.Ο.Α το Μεγάλο Σάββατο κάνοντας την διαδρομή από Κιόνια έως Εξώμβουργο μέσω Κτικάδου και Χατζιράδου. Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε κυκλική πεζοπορία από τη Χώρα προς Χατζιράδο – Κτικάδο – Εξώμβουργο, ακολούθησε ανάβαση μέχρι την κορυφή του βουνού και στη συνέχεια, επίσκεψη στα ερείπια του παλιού Κάστρου.
Την Κυριακή του Πάσχα η πεζοπορία διέσχισε χωριά της ενδοχώρας όπως Ταραμπάδο, Κάμπο, Λουτρά, Κρόκο, Σκαλάδο, Κουμάρο, Στενή.
Οι δύο αυτές πεζοπορίες καθώς και η τριήμερη ξενάγησή τους στο νησί τους άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις μένοντας έκπληκτοι από την ομορφιά της Τηνιακής φύσης και των όμορφων μονοπατιών που διαθέτει.
Οι σηματοδοτημένες πεζοπορικές διαδρομές
Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο μιας προσπάθειας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου που ξεκίνησε πριν από έντεκα περίπου χρόνια, σηματοδοτήθηκε και καθαρίστηκε ένα δίκτυο 120χλμ., το οποίο αποτελείται από παλιά μονοπάτια και λιθόστρωτους δρόμους. Έχουν καθοριστεί να γίνουν 10 ίσως και 12 πεζοπορικές διαδρομές από τις οποίες έχουν σηματοδοτηθεί και τμηματικά καθαριστεί οι εξής:
Διαδρομή Νο 01: Φαλατάδος - Μαγγανάρι - Ακτή Λιβάδας
Διαδρομή Νο 02: Τριπόταμος - Μονή Ιεράς Καρδίας - Κουμάρος - Λουτρά - Κάμπος
Διαδρομή Νο 03: Αρνάδος - Μουντάδος - Τριπόταμος
Διαδρομή Νο 04: Χώρα - Κτικάδος - Χατζηράδος - Κιόνια
Διαδρομή Νο 05: Φαλατάδος - Βωλάξ - Αγάπη - Σκλαβοχώρι
Διαδρομή Νο 06: Στενή - Ποταμιά - Λυχναφτιά
Διαδρομή Νο 07: Στενή - Κορυφή Τσικνιά
Διαδρομή Νο 08: Δυο Χωριά - Κουναρές - Αγία Βαρβάρα - Άγιος Σώστης
Διαδρομή Νο 09: Όρμος Γιαννάκη - Υστέρνια - Μύλοι Υστερνίων - Πλατειά
Διαδρομή Νο 10: Καλλονή - Καρκάδος και Καλλονή - Αετοφωλιά, Πύργος- Πάνορμος - Πλατιά-Ρόχαρη και Πύργος- κυρα-Ξένη, Μαρλάς.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top