Ο εκφοβισμός, σχολικός, κοινωνικός, επαγγελματικός, οικογενειακός, γίνεται
δυστυχώς προνόμιο μιας εποχής, που βάλλεται σε όλα τα επίπεδα. Το φαινόμενο του bullying απλώνεται σαν ένας τεράστιος ιστός σε ολόκληρο το πλανήτη.
Μέσω του εκφοβισμού δόθηκε η ιδέα να πραγματοποιηθεί χορευτική παράσταση η οποία θα περάσει μηνύματα επί σκηνής για τις καθημερινές μορφές εκφοβισμού στη ζωή του ανθρώπου.
Το THE HOUSE OF e.t.a DANCE ή αλλιώς το σπίτι του χορού του εργαστηρίου τεχνών Αιγαίου θα παρουσιάσει την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 19:30, στο Θέατρο Απόλλων, τη χορευτική παράσταση «No Bullying».
Το Cyclades24 επικοινώνησε με την υπεύθυνη και εμπνεύστρια της χορευτικής παράστασης, διευθύντρια της σχολής και βραβευμένη το 2015 από το Διεθνές Συμβούλιο Χορού CID, κ.Γεωργία Ράπτη.
Η ίδια μας εξηγεί το μεγάλο εγχείρημα της σχολής.
»Λειτουργούμε εδώ και 10 χρόνια στην Τήνο με το αντικείμενο επί το πλείστον να είναι ο χορός. Από την αρχή θέλαμε το εργαστήρι να έχει μια θέση και το πετύχαμε καθώς προσεγγίσαμε το χορό ως τέχνη και όχι ως ψυχαγωγία.
Επιχειρήσαμε να μην είναι απλά μια απλή παράσταση χορού, αλλά να έχει και κάποιο ερευνητικό επίπεδο. Μια σπουδαία δουλειά με σημαντικές και επώνυμες συνεργασίες όπως του Σταύρου Σιόλα που είχε κερδίσει το πρώτο βραβείο στο φεστιβάλ, με το τραγούδι της Αρνης το νερό όπου και βραβεύτηκε.
Επίσης έχουμε εμπνευστεί από βιβλία ενώ σημαντική ήταν και η συνεργασία με το κ.Σολάρη Νίκο όπου δέσαμε το σύγχρονο χορό και τον Παραδοσιακό. Κάθε χρόνο έχουμε και μια διαφορετική θεματολογία. Την πρώτη χρονιά είχαμε ανεβάσει το the wall των Pink floyd στην δική μας έκδοση, κυνηγώντας την τέχνη με ένα διαφορετικό τρόπο.
Εμείς από την πλευρά μας έχουμε προσπαθήσει να πιάσουμε απο διαφορετικές εκφάνσεις της βίας. Δηλαδή δεν ασχολούμαστε μόνο με τον σχολικό εκφοβισμό, ασχολούμαστε με την ενδοοικογενειακή βία, με την βία που μπορεί να γεννηθεί από μας ,όσον αφορά την αυτοεκτίμηση, την εμφάνιση, την τόλμη, μιλάμε για ρατσισμό, για κοινωνικές ομάδες.
Προσπαθούμε να αναφερθούμε επί σκηνής όσο περισσότερα μπορούμε εκφάνσεις της βίας. Η παράσταση ανέβηκε για πρώτη φορά τον Σεπτέμβρη στην Τήνο με την Σύρο να είναι η δεύτερη παράσταση ωστόσο υπάρχουν και άλλες προτάσεις να παρουσιάσουμε την παράσταση και αλλού.»
Το 2015 η κα Ράπτη βραβεύτηκε από CID unesco, το Διεθνές Συμβούλιο Χορού Πειραιά, για τις καινοτόμες εργασίες της ,την αγαστή συνεργασία της με το φορέα, καθώς και το έργο που έχει πραγματοποιήσει στην περιφέρεια με έδρα την Τήνο.
Σημειώνεται πως για πολλά χρόνια το Εργαστήρι συμμετείχε με παραστάσεις του αρχικά στο Φεστιβάλ Εξωμβούργου και μετέπειτα στο Φεστιβάλ Δήμου Τήνου, ενώ παλαιότερα άνοιγε τη χρονιά στα Λουτρά, στη Σχολή των Ουρσουλινών.
Το 2007 δημιούργησε τη δική του παράσταση βασισμένη στο βραβευμένο στο Φεστιβάλ Τραγουδιού της Θεσσαλονίκης «Της Άρνης το νερό» με καλεσμένο τον συνθέτη και τραγουδιστή Σταύρο Σιόλα. Τη επόμενη χρονιά, παρουσιάστηκαν χορογραφίες εμπνευσμένες από το βιβλίο των Φίλιπ Λεσερμειερ και Ρεμπέκα Ντοτρεμερ «Πριγκίπισσες άγνωστες και ξεχασμένες», ενώ μεταξύ άλλων, το Σπίτι του Χορού συνεργάστηκε και με το Λύκειο Ελληνίδων Σύρου με θέμα την παράδοση.
Πηγή cyclades24.gr
0 Comments :
Δημοσίευση σχολίου