νεα κρητη totalfitness news

 ΜΗΝΥΜΑ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ  ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

 Τήνος 30/04/2017
 ΜΗΝΥΜΑ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ  ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ
Αγαπητοί μου αδελφοί και αδελφές,
Σήμερα  γιορτάζεται η ημέρα της εργασίας με απεργία ή αργία. Παράδοξο μεν, σεβαστό δε. Είναι και αυτός ένας τρόπος για να δοθεί περισσότερη προσοχή  στην εξασφάλιση σε όλους τους εργάτες  μια τίμια εργασία, που δίκαια να αμείβεται με πρώτο σκοπό σε κάθε σπιτικό να υπάρχει οι επιούσιος άρτος.
Η εργασιακή δραστηριότητα, λέει η Β΄ Σύνοδος του Βατικανού,   οφείλει να υπηρετεί  τον γενικό συμφέρον της ανθρωπότητας,  επιτρέποντας  “στον άνθρωπο, ως άτομο και μέλος της κοινωνίας,  να καλλιεργεί και να πραγματοποιεί τον σκοπό της ζωής του.” (Χαρά και Ελπίδα  35).
Ο άνθρωπος δεν πρέπει να γίνεται δούλος της εργασίας και να  την μετατρέπει σε δουλειά. Ούτε όμως και να την  θεοποιεί,  θυσιάζοντας τα πάντα εις αυτήν. Η εργασία είναι ένα τίμιο μέσο για την ολοκλήρωση του ανθρώπου  και την ανάπτυξη της ανθρώπινης κοινωνίας. Για να επιτευχθεί αυτό πρέπει να είναι κατά τέτοιο τρόπο οργανωμένη, ώστε να γίνεται σεβαστή η  ανθρώπινη αξιοπρέπεια  των εργατών αλλά και των εργοδοτών και να  προσβλέπει στην υπηρεσία του κοινωνικού συνόλου.
Αυτή τη γιορτινή ημέρα κάνω μία έκκληση προς όλους τους εργαζομένους, εργάτες και εργοδότες:  Η τίμια εργασία να προϋποθέτει και την καλή συνεργασία.
Σε κάθε τόπο οι εργάτες και οι εργοδότες ας ασκούν την ιδιότητά τους με βάση την αλληλεγγύη. Είναι δεδομένο, ότι το ένα επάγγελμα συμπληρώνει το άλλο. Πολλά επαγγέλματα είναι συναφή και αλληλοεξαρτώμενα.  Με την αλληλεγγύη ο εργαζόμενος γίνεται ταυτόχρονα και «εργοδότης». Η εργασία  του ενός συμπληρώνεται από την εργασία του άλλου. Η εργασία του ενός δίνει εργασία στον άλλο. Αυτή η συνεργασία ας αναζητείται πρώτα σε κάθε τόπο και μόνο, όταν αυτό δεν είναι δυνατό, τότε  να αναζητείται σε άλλο. Με τον τρόπο αυτό η αλληλεγγύη μεταξύ των εργαζομένων  δημιουργεί συνεχώς μια  ιδανική συνεργαζόμενη και συνεχώς αναπτυσσόμενη τοπική κοινωνία.
Χρόνια πολλά στους τίμιους εργάτες και εργοδότες.

+Νικόλαος
Καθολικός Αρχιεπίσκοπος Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου
Μητροπολίτης παντός Αιγαίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top