νεα κρητη totalfitness news

Το rpn.gr. ανταποδίδοντας την ζεστή φιλοξενία που έτυχε στη Τήνο την ημέρα της αδελφοποίησης των Δήμων Τήνου και Ραφήνας-Πικερμίου, προσφέρει σε ένα ζευγάρι απο την Τήνο, μια διανυκτέρευση στη Ραφήνα, την 8η Σεπτεμβρίου 2013,
ημέρα που θα πραγματοποιηθεί η αντίστοιχη εκδήλωση για την Αδελφοποίηση στο Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου.
Αν είστε κάτοικος Τήνου και θέλετε να διεκδικήσετε το “έπαθλο» πρέπει να απαντήσετε σωστά στην παρακάτω ερώτηση.
Πότε ιδρύθηκε η Κοινότητα Ραφήνας και πότε ο Δήμος Ραφήνας;
α. Με το ΦΕΚ 165Α (21 Ιουνίου 1923) απαλλοτριώθηκε το κτήμα Σκουζέ εγκαταστάθηκαν οι Τριγλιανοί πρόσφυγες στη περιοχή και άμεσα για την επίλυση των προβλημάτων τους, το 1923, σύστησαν Κοινότητα με την ονομασία «Νέα Τρίγλια Αττικής (Ραφήνα)» , ενω το 1990 η κοινότητα έγινε Δήμος.
β. Μέχρι το 1944 οι Ραφηνιώτες άνηκαν στο Δήμο Κρωπίας και λίγο μετά την απελευθέρωση το 1945 ιδρύθηκε η Κοινότητα Ραφήνας , που έγινε Δήμος το 1967.
γ. Οι Τριγλιανοί πρόσφυγες αναγνωρίσθηκαν καταρχήν ως προσφυγική ομάδα και το 1928 ιδρύθηκε η Κοινότητα Ραφήνας, προερχόμενη από τον Δήμο Κρωπίας. Η ονομασία της τότε νεοσυσταθείσας Κοινότητας ήταν «Νέα Τρίγλια Αττικής (Ραφήνα)». Με τη πάροδο των ετών, και λόγω της ύπαρξης της αδελφής πόλης στην Μακεδονία, με την ονομασία «Νέα Τρίγλια Χαλκιδικής», επικράτησε η ονομασία «Ραφήνα». Το 1994 η Ραφήνα αναγνωρίσθηκε σε Δήμο.
Τις απαντήσεις σας, μπορείτε να τις στείλετε μέχρι 31 Αυγούστου 2013 στη διεύθυνση maiopkyr@gmail.com.
Αν οι νικητές είναι περισσότεροι του ενός , θα γίνει κλήρωση, την Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top