νεα κρητη totalfitness news

Επιστρέφουν στα καθήκοντά τους ο δήμαρχος και οι αντιδήμαρχοι Μυκόνου;
Ποια είναι η νέα εξέλιξη που φέρνει και πάλι τα πάνω κάτω στο Δήμο

Ευνοϊκότερες ρυθμίσεις για αιρετούς σε Δήμους και Περιφέρειες σχετικά με περιπτώσεις αυτοδίκαιης αργίαςπεριλαμβάνει νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών.
Με βάση τα νέα δεδομένα, μόνο μετά από τελεσίδικη καταδικαστική απόφαση θα τίθενται σε αυτοδίκαιη αργία οι αιρετοί των ΟΤΑ σε περίπτωση πλημμελημάτων και για την περίπτωση των κακουργημάτων, μετά την καταδίκη τους σε πρώτο βαθμό. Αυτό προβλέπει το άρθρο 24 του σχεδίου Νόμου «Θέματα οργάνωσης και λειτουργίας Ο.Τ.Α.» του υπουργείου Εσωτερικών το οποίο αναμένεται να κατατεθεί σύντομα στη Βουλή.
Μέχρι και σήμερα, οι αιρετοί τίθενται σε αργία μόνο με την παραπομπή τους στη Δικαιοσύνη για κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα και χάνουν το αξίωμά τους πριν την εκδίκαση της υπόθεσης, κάτι το οποίο δε θα συμβαίνει μετά την ψήφιση του νέου νομοσχεδίου.
Η περίπτωση της Μυκόνου
Η εξέλιξη αυτή – κι εφόσον τελικά ο νόμος ψηφιστεί σύντομα – έρχεται να φέρει (για μία ακόμη φορά) τα πάνω κάτω στο Δήμο Μυκόνου.
Υπενθυμίζεται ότι από το καλοκαίρι του 2013, έχουν τεθεί σε αργία ο εκλεγμένος δήμαρχος Αθανάσιος Κουαθανάς – Μέγας, καθώς και οι αντιδήμαρχοι Αλέξανδρος Βαμβακούρης και Θρασύβουλος Κοντομήτρος, καθώς παραπέμφθηκαν σε δική για την υπόθεση του οικονομικού σκανδάλου στο Δήμο. Γι αυτό και καθήκοντα δημαρχεύουσας εκτελεί από τότε η Ειρήνη Γρυπάρη.
Εφόσον λοιπόν ψηφισθεί ο παραπάνω νόμος πριν τη λήξη της τρέχουσας δημοτικής θητείας, αυτό σημαίνει ότι τόσο ο κ. Κουσαθανάς – Μέγας, όσο και οι δύο αντιδήμαρχοι θα επιστρέψουν κανονικά στα καθήκοντά τους κι αυτό διότι η υπόθεση του οικονομικού σκανδάλου δεν έχει ακόμη εκδικασθεί στη Δικαιοσύνη (είναι προγραμματισμένο να εκδικασθεί στις 25 Σεπτεμβρίου).
Πρόκειται για μια περίπτωση που όχι απλά δε μοιάζει με σενάριο επιστημονικής φαντασίας, αλλά θεωρείται εξαιρετικά πιθανό να συμβεί. Υπενθυμίζεται ότι η παρούσα δημοτική θητεία λήγει στις 31 Αυγούστου 2014.
Πάντως, σε ότι αφορά τους υπαλλήλους, ο νόμος δεν προβλέπει καμία ευνοϊκή ρύθμιση και θα τίθενται κανονικά σε αργία μόνο με την παραπομπή τους στη Δικαιοσύνη και πριν την εκδίκαση της υπόθεσης που τους αφορά. 

http://cyclades24.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top