νεα κρητη totalfitness news

 
Γανόδερμα, ένα πολύτιμο μανιτάριΑκολουθεί ένα εκτενές άρθρο επισκοπήσεων (reviews), στο οποίο παραθέτω πληροφορίες χωρίς να στοχεύω σε καμία περίπτωση να παρέμβω στο έργο των ιατρών, οι οποίοι είναι και οι καθ’ύλην αρμόδιοι να προτείνουν - συστήσουν θεραπείες.

Ως εκ τούτου, θέλω να δηλώσω με την μεγαλύτερη δυνατή έμφαση το εξής:
Οι παρεχόμενες πληροφορίες έχουν μόνο ενημερωτικό χαρακτήρα. Το γανόδερμα ΔΕΝ προορίζεται για διάγνωση, αντιμετώπιση, θεραπεία ή πρόληψη οποιασδήποτε ασθένειαςΠΑΝΤΑ να συμβουλεύεστε τον Ιατρό σαςΔιαβάστε προσεκτικά την Αποποίηση Ευθυνών.

 - - - - - -  - - - - - -  - - - - - -  - - - - - -  - - - - - -  - - - - - -  - - - - - -  - - - - - -  - - - - - -  - - - - - -  - - -  - - - - - -   - - - - - -  - - - - - - - - - - - -

1. Το Γανόδερμα, το οποίο θεωρείται ότι προάγει τη μακροζωία, δείχνει να έχει πιθανά οφέλη στη νόσο Alzheimer.
Πηγή www.mushroomnutrition.com

2. Το Ganoderma lucidum έχει βρεθεί ότι είναι νευροπροστατευτικό και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αγωγή νευροεκφυλιστικών διαταραχών, π.χ. νόσος Alzheimer, νόσος Πάρκινσον
Πηγήwww.faqs.org/patents

3. Το Ganodema επιβραδύνει την εξέλιξη της νόσου Alzheimer
Το θρυλικό μανιτάρι Ganoderma φαίνεται ότι έχει μια άλλη πιθανή θεραπευτική λειτουργία: να επιβραδύνει την πρόοδο της νόσου Alzheimer.
Σύμφωνα με ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Χονγκ Κονγκ, o συναπτικός εκφυλισμός είναι ένα βασικό χαρακτηριστικό του νευροεκφυλισμού στη νόσο Alzheimer. 
Πρόσφατα αναφέρθηκε ότι το β-αμυλοειδές μπορεί να προκαλέσει συναπτική δυσλειτουργία και να συμβάλλει στην παθολογία της νόσου Alzheimer.  Η νόσος Alzheimer είναι μια προοδευτική νευροεκφυλιστική νόσος και αποτελεί την πιο κοινή αιτία της άνοιας στους ηλικιωμένους.
Η νευροπαθολογία της νόσου Alzheimer χαρακτηρίζεται αρχικά από την απόθεση των εξωκυτταρικών αμυλοειδών πλακών και τα ενδονευρωνικά νευροϊνιδιακά στον εγκέφαλο, και αργότερα από την απώλεια των νευρώνων και των διαδικασιών τους.  Η νόσος Alzheimer εκφράζεται από υπερβολική εναπόθεση του πεπτιδίου β-αμυλοειδές (β-ΑΡ) στο κεντρικό νευρικό σύστημα. 
Σε αυτή τη μελέτη, οι ερευνητές ανέφεραν ότι το Ganoderma εξασθενεί σημαντικά την τοξικότητα των συνάψεων που προκαλείται από την Αβ με το να διατηρεί την πυκνότητα της συναπτικής πρωτεΐνης, την επονομαζόμενη συναπτοφυσίνη.  Τι είναι συναπτοφυσίνη ; Η συναπτοφυσίνη είναι μια γλυκοπρωτεΐνη συναπτικού κυστιδίου με τέσσερις διαμεμβρανικές περιοχές. Βρίσκεται στα νευροενδοκρινή κύτταρα και σε όλους σχεδόν τους νευρώνες στον εγκέφαλο και στο νωτιαίο μυελό που συμμετέχουν στη συναπτική διαβίβαση. Δρα ως δείκτης για νευροενδοκρινείς όγκους. 
Στο σύνολό τους, τα αποτελέσματα αποδεικνύουν την υπόθεση ότι το αντι-γηραντικό μανιτάρι ganoderma μπορεί να αποτρέψει τις αρνητικές επιπτώσεις της τοξίνης Αβ στη νόσο Alzheimer. 
Πηγή www.eqilibrium.net
Η προαναφερθείσα μελέτη φαίνεται εδω ενώ στο Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας των ΗΠΑ φαίνεται εδώ
4. Σε μια οχτάμηνη μελέτη της ασθένειας του Alzheimer, οι ασθενείς που έπαιρναν ένα προϊόν από το μυκήλιο του Ganoderma Lucidum, παρουσίασαν σημαντική βελτίωση. 
Πηγή Η εργασία «Πράσινα Αντικαρκινικά Φάρμακα» στο Διαπανεπιστημιακό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών, επιβλέπουσα καθηγήτρια η κ. Χατζηαντωνίου – Μαρούλη Κωνσταντίνα.

5. Το Ganoderma Lucidum στις ΗΠΑ: Το Ganoderma Lucidum ως ένας αντι-φλεγμονώδης παράγοντας.
University of Texas Health Science Center San Antonio.  William B. STAVINOHA, Ph. D. Καθηγητής, Τμήμα Φαρμακολογίας
Η νόσος Alzheimer, στις ΗΠΑ, είναι η κύρια αιτία θανάτου. Επί του παρόντος, η επιλογή θεραπευτικών ή προληπτικών μεθόδων για τη νόσο Alzheimer είναι περιορισμένη και η καλύτερη από αυτές μπορεί να επιβραδύνει μόνο την προόδο της ασθένειας για περίπου 40 εβδομάδες.
H έρευνα τονίζει την σημασία αρχαίων αναφορών για το Ganoderma, το οποίο εγκωμιάστηκε για την επίδραση του στην αύξηση της μνήμης και την πρόληψη της γεροντικής αμνησίας, όπως αναφέρθηκε στο Shen Nong Ben Cao Jing, Τόμος Νο 1, ήδη από το 456 - 536 μ.Χ. 
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν έρευνες για τη δυνατότητα σύνδεσης μερικών από τις ιστορικών χρήσεων του Ganoderma με τη σύγχρονη δυτική επιστημονική θεωρία, όπως:
1. Το Ganoderma χρησιμοποιήθηκε για την πρόληψη της απώλειας μνήμης σε προχωρημένη ηλικία 
2. Το Ganoderma είναι αντι-φλεγμονώδες
3. οι φλεγμονές εμπλέκονται στην ανάπτυξη της νόσου Alzheimer 
4. η νόσος Alzheimer φαίνεται να βελτιώνεται με χρόνια χρήση αντι-φλεγμονώδων ουσιών.
 
Λαμβάνοντας υπόψη τα πρόσφατα ευρήματα, η έρευνα σχετικά με Ganoderma ως εν δυνάμει χρήσιμη αντι-φλεγμονώδη ουσία για μακροχρόνια χρήση στην πρόληψη της νόσου φαίνεται επιβεβλημένη.
Πηγη www.canited.com

6. Οι αντι-φλεγμονώδεις ιδιότητες του Ganoderma δίνει πολλές ελπίδες για την λειτουργία του εγκεφάλου σε ηλικιωμένους. Μία μελέτη* με διάρκεια 37 συναπτά έτη, σε περισσότερους από 2.000 άνδρες και γυναίκες, έδειξε ότι ότι οι μη-στεροειδείς αντι-φλεγμονώδεις παράγοντες μπορούν να επιβραδύνουν την έναρξη και την πρόοδο της νόσου Αλτσχάιμερ.
Το γερμάνιο που υπάρχει στο Γανοδερμα είναι ένας αποτελεσματικός φορέας οξυγόνου, το οποίο επιτρέπει μέχρι τρεις φορές μεγαλύτερα επίπεδα οξυγόνου στο αίμα και στον εγκέφαλο. 
* Πηγή: McGeer and Rogers (1992); Corrida et al. (1996)
Πηγή www.chi-supplements.com

7. Αντι-φλεγμονώδη τριτερπενοειδή από το μυστηριωδές μανιτάρι Ganoderma lucidum και οι πιθανές δυνατότητες του στη σύγχρονη ιατρική. 
Το Ganoderma lucidum, περιέχει πολλές φαρμακολογικές δραστικές ενώσεις. Πολύ σημαντικές από αυτές τις ενώσεις είναι τα εξαιρετικά οξυγονωμένα αντι-φλεγμονώδη τριτερπένια, που είναι και ο στόχος αυτής της σύντομης ανασκόπησης.
Πηγή Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας & Εθνική Ιατρική Βιβλιοθήκη των Η.Π.Α.

8. Αντι-φλεγμονώδης δραση 
Το Γανόδερμα έχει ισχυρές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Η αντι-φλεγμονώδης δράση του έχει αποδειχθεί ότι είναι ευεργετική στη θεραπεία των φλεγμονωδών παθήσεων του εγκεφάλου, όπως Alzheimer, Παρκινσον και εκφυλιστικές ασθένειες του εγκεφάλου. 
Πηγή Dr. N. Venkataramani & Dr. Malathy Ramani

9. Δείτε την συνέχεια εδώ : "Το Γανόδερμα στη νόσο Αλτσχάιμερ"

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top