νεα κρητη totalfitness news

Η απόσυρση της τροπολογίας
Την αντίδραση του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου και του προέδρου της
Περιφερειακής Ένωσης Δήμων και δημάρχου Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκου, προκάλεσε η απόφαση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), να ζητηθεί η απόσυρση της τροπολογίας που προβλέπει τη χρηματοδότηση των δημόσιων νοσοκομείων και των άλλων δομών υγείας από τους προϋπολογισμούς των Δήμων.
Οι δύο άνδρες κατέστησαν σαφές, σε επικοινωνία που είχαν με τον κ. Πατούλη, ότι τόσο η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου όσο και η ΠΕΔ, χαιρετίζουν την απόφαση της κυβέρνησης να εκδώσει την επίμαχη τροπολογία, που συνδράμει την αυτοδιοίκηση, κυρίως στα νησιά, να επιλύσει χρονίζοντα προβλήματα στη λειτουργία των νοσοκομείων και κυρίως των μικρών Κέντρων Υγείας.
Επίσης του επεσήμαναν ότι η συγκεκριμένη τροπολογία, αποτελούσε πάγιο αίτημα της αυτοδιοίκησης στην περιοχή μας, που αδυνατεί να συνδράμει τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας, εξαιτίας των αυστηρών διατάξεων του δημοσίου λογιστικού και των απαγορευτικών διατάξεων για προσλήψεις προσωπικού, για να παρέχεται στοιχειώδης περίθαλψη των κατοίκων.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι τόνοι του περιφερειάρχη, στην επικοινωνία του με τον κ. Πατούλη ανέβηκαν, καθώς κρίθηκε ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο για κάποιον εκπρόσωπο της αυτοδιοίκησης από την ηπειρωτική χώρα, ν’ αντιληφθεί τις αντιξοότητες για την παροχή αυτονόητων υπηρεσιών υγείας στους κατοίκους των νησιών.


Πηγή : Η απόσυρση της τροπολογίας | Η ΡΟΔΙΑΚΗ 

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top