νεα κρητη totalfitness news

Την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016 πανηγύρισε το παρεκκλήσιο της «Παναγίας της
Λούρδης» που ανήκει στις  Ουρσουλίνες Μοναχές και ευρίσκεται στην Κολυμπήθρα Τήνου.

Τη Θεία Λειτουργία τέλεσε ο π. Πέτρος Σοκολόφσκυ, εφημέριος της Ποιμαντικής Ενότητας Κώμης  και την όλη εμψύχωση της Θείας Λειτουργίας ανέλαβε  η αδ. Θηρεσία. Με το δικό της χαρακτηριστικό, απλό και κατανοητό τρόπο βοήθησε τον μεγάλο αριθμό των παρόντων να μπει στο πνεύμα της γιορτής και στο σκοπό της τέλεσης της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας. Χρησιμοποίησε απλά σύμβολα παρμένα μέσα από τη φύση, όπως συνηθίζει να κάνει κάθε φορά που εμψυχώνει ομαδική προσευχή.


Τη στιγμή της ακολουθίας μετανοίας της Θείας Λειτουργίας  μοίρασε σε όλους ανώμαλα βοτσαλάκια σύμβολα της ατελούς ζωής μας, η οποία με τη χάρη και την ευσπλαχνία  Θεού πρέπει να ομαλοποιηθεί και να εναρμονιστεί με το θέλημα Του.

Μετά την ανάγνωση του Ευαγγελίου έγινε το μοίρασμα του λόγου του Κυρίου και αρκετοί από τους παρόντες παρουσίασαν τη σκέψη που τους  ενέπνευσε το Άγιο Πνεύμα πάνω στην ευαγγελική περικοπή που άκουσαν και αναφερόταν στο πρώτο θαύμα του Ιησού στο Γάμο της Κανά.
Μοιράστηκε σε όλους ένα φιαλίδιο με  αγιασμό και όπως οι άρρωστοι όταν φθάνουν στη Λούρδη παίρνουν το νερό από την πηγή που τρέχει δίπλα στη σπηλιά των εμφανίσεων της Παναγίας,  έτσι και στους παρόντες ζητήθηκε να ανανεώσουν τις υποσχέσεις του Βαπτίσματος και να ζητήσουν από την Κύριο να τους θεραπεύσει από κάθε ασθένεια της ψυχής και του σώματος.


Κατά τις δεήσεις των πιστών,  η συναγμένη Εκκλησία προσευχήθηκε  επίσης και για όλους τους σημερινούς ασθενείς του σώματος και της ψυχής, αλλά και για την πατρίδα μας η οποία αντιμετωπίζει τόσα πολλά προβλήματα αυτό τον τελευταίο καιρό.  Προσευχήθηκε για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες και για όλους τους  εθελοντές που κάνουν ότι τους είναι δυνατόν να σταθούν δίπλα στους δυστυχισμένους αυτούς ανθρώπους. Προσευχήθηκε ακόμη και για εκείνους που σήμερα σκορπούν το κακό  και το μίσος γύρω τους, επειδή ίσως στη ζωή τους δεν ένιωσαν ποτέ και από κανένα την αγάπη.

Στην προσφορά της Θεία Λειτουργίας μαζί με το ψωμί και το κρασί πρόσφερε ο κάθε ένας  και η κάθε μια τα προβλήματά του, τα βάσανά του, την ελλιπή υγεία του, ζητώντας από τον Κύριο να τα μετουσιώσει σε μέσα  σωτηρίας του σώματος και της ψυχής.




Η όλη Ιεροτελεστία ολοκληρώθηκε  με δεήσεις ευχαριστίας προς τον Κύριο με τις ικεσίες της Παναγίας.

Βγήκαμε από το Ναό χαρούμενοι, διότι ο Κύριος το νερό το είχε μετατρέψει στην Κανά σε κρασί όπως ακούσαμε στην ευαγγελική περικοπή. Το κρασί συμβολίζει τη χαρά αφού «οίνος ευφραίνει την καρδιά του ανθρώπου», αλλά ο Κύριος στην πανήγυρη αυτή προχώρησε και σε κάτι άλλο με την ενέργεια του Αγίου Πνεύματος το μετουσίωσε και σε αίμα του, που είναι η  εγγύηση  για την αιώνια ζωή.

Η χαρά μας συνεχίστηκε και έξω από το Ναό, όπου ένα αδελφικό με φόντο την γαλήνια θάλασσα  μας θύμιζε  την  απέραντη  αγάπη του Θεού και την άπειρη ευσπλαχνία του προς τον κάθε ένα και την κάθε μια μας.


α.θ.φ
Πηγή kantam.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top