νεα κρητη totalfitness news

Αποτέλεσμα εικόνας για πεδ νοτιου αιγαιουΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου: Ζητά αλλαγές στον Καλλικράτη

Συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή είχε στις 15 Φεβρουαρίου 2016 ο Γραμματέας της Π.Ε.Δ. Νοτίου Αιγαίου και Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης Γιώργος Πόκκιας, εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της Π.Ε.Δ. και Δήμαρχο Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκο.

Στη προγραμματισμένη συνάντηση, ο Γιώργος Πόκκιας κατέθεσε επίσημα στον Υπουργό τις προτάσεις της Π.Ε.Δ. Νοτίου Αιγαίου για τις θεσμικές αλλαγές του Καλλικράτη, προτάσεις που προέκυψαν από την διαβούλευση που έγινε τόσο στο Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης όσο και στα Δημοτικά Συμβούλια των Δήμων Κυκλάδων και Δωδεκανήσου.

Οι προτάσεις αυτές αποτελούν βελτιώσεις του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των ΟΤΑ, ιδίως στη Νησιωτική Ελλάδα, και θεραπεύουν αγκυλώσεις που δυσκολεύουν την εξυπηρέτηση των Δημοτών και τη εύρυθμη λειτουργία των Δήμων.

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής ευχαρίστησε τον Γραμματέα της Π.Ε.Δ. Νοτίου Αιγαίου για τη σημαντική πρωτοβουλία και τον διαβεβαίωσε, ότι στο μέτρο του δυνατού, αυτές οι θεσμικές αλλαγές θα προβλεφθούν στο Νομοσχέδιο που θα εισηγηθεί η Κυβέρνηση, για την τροποποίηση του Καλλικράτη.

Παράλληλα ζήτησε, να του προταθούν και ποιες από τις αρμοδιότητες των αρθρ. 94, 95 του Ν. 3852/2010 «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» ( μεταφερόμενες αρμοδιότητες ) μπορούν άμεσα να ασκηθούν από τους Δήμους, με την αντίστοιχη βέβαια μεταφορά Πόρων, Προσωπικού και Μέσων, ώστε να προβλεφθούν και αυτές στο υπό διαμόρφωση Νομοσχέδιο τροποποίησης του Καλλικράτη.

Συζήτηση έγινε και για τον Εκλογικό Νόμο που διέπει τις Αυτοδιοικητικές εκλογές, όπου και εκεί πρέπει να υπάρξουν βελτιώσεις ιδίως στο Νησιωτικό χώρο.

Ο Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης ζήτησε από τον Υπουργό και τη Κυβέρνηση, να εμπιστεύονται την Αυτοδιοίκηση, να είναι συνεπείς στις χρηματοροές τους προς Αυτήν και να διευκολυνθεί το θεσμικό πλαίσιο στο οποίο κινείται η Τοπική Αυτοδιοίκηση, ώστε να εξυπηρετείτε ο πολίτης και να προωθείτε η Ανάπτυξη σε κάθε Τόπο.

The post  Cyclades24.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top