νεα κρητη totalfitness news

ΕΠΑ.Λ Τήνου


Το ΕΠΑ.Λ Τήνου μίλησε Περιβαλλοντικά…

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 29 Απριλίου  η καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση της Περιβαλλοντικής Ομάδας του ΕΠΑ.Λ Τήνου.
Η εκδήλωση που έχει  γίνει  θεσμός τα τελευταία 6 χρόνια, πραγματοποιήθηκε φέτος στο κέντρο της πόλης (στην πλατεία Παντανάσσης). Η  προσέλευση του κόσμου ήταν μεγάλη,  και το ενδιαφέρον  για τους παραδοσιακούς σπόρους έντονο, αφού όλο και περισσότεροι καλλιεργητές  βλέπουν την ενασχόληση με τη γη με μια προσέγγιση περισσότερο οικολογική και αειφόρο.
Έγινε  παρουσίαση του έργου της ομάδας, που τη χρονιά αυτή υλοποίησε περιβαλλοντικό πρόγραμμα με τίτλο: « Ανταλλαγή και καλλιέργεια τοπικών σπόρων – Σχολικός Βιολογικός Λαχανόκηπος – Κομποστοποίηση » , και μοιράστηκαν σε όλους φυλλάδια για τη σημασία διατήρησης των παραδοσιακών σπόρων και ποικιλιών καθώς και για το πώς θα μπορέσουμε να κρατήσουμε τους δικούς μας σπόρους.
Τα 1000 περίπου σπορόφυτα από παραδοσιακούς σπόρους  που είχε ετοιμάσει η ομάδα στο θερμοκήπιο του σχολείου μας, μοιράστηκαν δωρεάν σε όλους τους παρευρισκόμενους  με την παρότρυνση  να τα καλλιεργήσουν, να κρατήσουν  τους σπόρους και να συναντηθούμε ξανά  την επόμενη χρονιά!
Η Περιβαλλοντική  ομάδα του ΕΠΑΛ Τήνου ευχαριστεί θερμά τον πρόεδρο Βαγγέλη Κορνάρο και το Λιμενικό Ταμείο Τήνου για την παραχώρηση του χώρου, τους Γιώργο και Μιχάλη Αμοιραλή  (κέντρο εκδηλώσεων EXO) και Πέτρο Κουσουνάδη για την σημαντική τους βοήθεια  στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης, καθώς και την Εναλλακτική Κοινότητα ΠΕΛΙΤΙ για την έμπνευση και την πρωτοπορία.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top