Στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας θα ξεκινήσει στη Βουλή η 3η ψηφοφορία για την εκλογή ή
μη του Προέδρου της Δημοκρατίας με την κυβέρνηση να αναζητάει μέχρι και την τελευταία στιγμή τους 12 βουλευτές για να συγκεντρώσει το μαγικό αριθμό των «180» και ο Σταύρος Δήμας να μετακομίσει στο Προεδρικό Μέγαρο.
Με το μυαλό όλων να βρίσκεται στο θρίλερ με το Norman Atlantic που τυλίχθηκε στις φλόγες στα ανοιχτά της Αδριατικής και του επιβαίνοντες που παραμένουν στο κατάστρωμα του ακυβέρνητου πλοίου, οι τόνοι της πολιτικής αντιπαράθεσης για την εκλογή Προέδρου έπεσαν.
Το Σάββατο πάντως κυβέρνηση και αντιπολίτευση ανέβασαν και πάλι στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να στέλνει αυστηρό μήνυμα προς όλους τους βουλευτές επισημαίνοντας πως στην 3η ψηφοφορία το «παρών» θα έχει ονοματεπώνυμο και θα καταγραφεί στην ιστορία. Παράλληλα υπογράμμισε ότι την ευθύνη για την προσφυγή στις κάλπες θα φέρει το δίδυμο Τσίπρα – Καμμένου που με τον πολιτικό εκβιασμό οδηγούν τη χώρα σε μια καινούργια περιπέτεια.
Ο πρωθυπουργός επέλεξε να παραχωρήσει συνέντευξη στη ΝΕΡΙΤ και όχι διάγγελμα με νέες πολιτικές πρωτοβουλίες όπως είχε κάνει πριν τη 2η ψηφοφορία.
Η απάντηση της Κουμουνδούρου ήταν άμεση μέσω ανακοίνωσης του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και κατηγορούσε τον πρωθυπουργό πως για ύστατη προσπάθεια αποφυγής της διαφαινόμενης προσφυγής στις κάλπες.
Αναζητώντας 12 «ναι» την Δευτέρα το μεσημέρι
Η κυβέρνηση αναζητά εναγωνίως 12 ψήφους για να προσεγγίσει τον αριθμό 180 που απαιτούνται για την εκλογή, αλλά το εγχείρημα μοιάζει εξαιρετικά δύσκολο.
Κυβερνητικές πηγές πάντως δεν απέκλειαν το ενδεχόμενο να βρεθούμε προ εκπλήξεων τη Δευτέρα.
Κυβερνητικές πηγές πάντως δεν απέκλειαν το ενδεχόμενο να βρεθούμε προ εκπλήξεων τη Δευτέρα.
Το αριθμητικό δεδομένο είναι τα 168 «ναι» που έχει η κυβέρνηση και πλέο από το Μέγαρο Μαξίμου ευελπιστούν στη θετική ψήφο των Βασίλη Καπερνάρου, Νίκης Φούντα και ίσως και του Μίμη Ανδρουλάκη, αν και δεν έχουν δώσει σήμα για αλλαγή της στάσης τους. Αυτό σημαίνει πως η κυβέρνηση θα φτάσει τις 171 θετικές ψήφους και πλέον θα χρειαστεί 9 από τη δεξαμενή των ανεξάρτητων και τις κοινοβουλευτικές ομάδες της ΔΗΜΑΡ και των ΑΝΕΛ που θα πρέπει να «σπάσουν» την κομματική γραμμή των Φώτη Κουβέλη και Πάνου Καμμένου που επιμένουν σκληρά στο «όχι».
Πηγή: iefimerida.gr
0 Comments :
Δημοσίευση σχολίου