νεα κρητη totalfitness news

Αυξημένος ο προϋπολογισμός κατά 40% για το Νοσοκομείο Σύρου το 2015

“Δεν είμαστε στο επιθυμητό σημείο”

“Ενισχύθηκε σε σχέση με την αρχική μας πρόβλεψη” δήλωσε ο 
διοικητής, Γιάννης Πετράκης
Κανέναν εφησυχασμό δεν εμπνέει η αύξηση του προϋπολογισμού κατά 40% σχεδόν της
χρηματοδότησης του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου για το 2015, αφού σύμφωνα με τον διοικητή, Γιάννη Πετράκη, μπορεί να πρόκειται για μία θετική εξέλιξη, ωστόσο δεν “αγγίζει” το επιθυμητό επίπεδο.

Με φόντο ένα αβέβαιο οικονομικό περιβάλλον εν γένει για τις δομές Υγείας και τα Νοσοκομεία πανελλαδικά, αλλά και δεδομένων των μνημονιακών δεσμεύσεων που επιβάλλουν αυστηρό περιορισμό των δαπανών, η αύξηση της χρηματοδότησης κατά 1 εκατ. ευρώ για το Νοσοκομείο της πρωτεύουσας των Κυκλάδων, χαρίζει δόσεις ελπίδας, αλλά δεν επιτρέπει επ΄ουδενί να επαναπαυθούν οι αρμόδιοι, καθώς όπως πρόσθεσε ο κ. Πετράκης σε τηλεφωνική επικοινωνία, σίγουρα θα υπάρξει νέο αίτημα χρηματοδότησης εντός του νέου έτους.

“Ιδανικός προϋπολογισμός 3,5 εκατ. ευρώ”
Ειδικότερα, πρόκειται για έναν λογιστικό προϋπολογισμό, ο οποίος ξεκινά να ισχύει από την 1η Ιανουαρίου και βάσει αυτού, όπως ανέφερε ο διοικητής, “Για τους κύριους κωδικούς για το 2015 έχουμε λίγο περισσότερα από 3 εκατομμύρια ευρώ την ίδια στιγμή που αρχές Αυγούστου προβλεπόταν 1 εκατ. 900 χιλ. ευρώ για το Γενικό Νοσοκομείο Σύρου”.
Εξήγησε χαρακτηριστικά μάλιστα, πως, μπορεί ο προϋπολογισμός “να ενισχύθηκε σε σχέση με αυτό που είχαμε ως αρχική πρόβλεψη, όμως δεν είμαστε ακόμη στο σημείο που θέλουμε σε σύγκριση με τα άλλα νησιά του Αιγαίου, αλλά βέβαια είμαστε πολύ καλύτερα από προηγούμενα έτη (2013 – 2014)”.

Σχετικά δε, με την ερώτηση αν θα κριθεί αναγκαία νέα οικονομική ενίσχυση του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου, εντός του επόμενου έτους, ο Γιάννης Πετράκης απάντησε καταφατικά, λέγοντας κατηγορηματικά πως, “Θα επιδιώξουμε την περαιτέρω ενίσχυση καθώς δεν είμαστε στο επίπεδο που θα θέλαμε σε σχέση με τους άλλους προϋπολογισμούς της Περιφέρειας”.

Ιδανικά μάλιστα, ανέφερε πως, “ο προϋπολογισμός της Σύρου αν θέλουμε να μιλάμε και για ανάπτυξη του Νοσοκομείου Σύρου πρέπει να είναι περί τα 3,5 εκατ. ευρώ ώστε να μπορούμε να συγκρινόμαστε με τα άλλα νησιά. Πρέπει να έρθουμε στο επίπεδο όλων των Νομαρχιακών Νοσοκομείων με παρόμοια κάλυψη όπως για παράδειγμα η Σάμος και η Χίος”.

“Ανάσα” σε ένα ασφυκτικό πλαίσιο
Τα ανωτέρω μάλιστα έρχονται να τονίσουν τη θετική όψη του νομίσματος, ιδιαίτερα δε, με φόντο τις χρηματοδοτήσεις των Νοσοκομείων, οι οποίες για το 2015 κινούνται σε ασφυκτικό πλαίσιο, την ίδια ώρα που περιορισμένη είναι και η χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ. Το γεγονός πως ξεπεράσθηκαν οι αρχικές προσδοκίες αναμφισβήτητα αποτελεί αισιόδοξη εξέλιξη, αν συνυπολογίσει κάποιος πως, σύμφωνα με τον προϋπολογισμό η χρηματοδότηση των Νοσοκομείων είναι μειωμένη κατά 22,9% και ανέρχεται σε 41 εκατ. ευρώ, έναντι 43 εκατ. ευρώ το 2014. Ως εκ τούτου όπως δείχνουν τα αρχικά στοιχεία, ο οικονομικός πονοκέφαλος που έχει απασχολήσει την επικαιρότητα κυρίως τους τελευταίους μήνες σχετικά με την ομαλή πορεία του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου, τουλάχιστον για την “αυγή” του 2015 φαίνεται να περιορίζεται.

Απευθείας από τη ΔΥΠΕ η χρηματοδότηση των Κέντρων Υγείας
Ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου αναφέρθηκε παράλληλα και σε μία εξέλιξη που θα καταγραφεί από την 1η Ιανουαρίου του 2015 και η οποία αφορά στη χρηματοδότηση των Κέντρων Υγείας και των Πολυδύναμων Περιφερειακών Ιατρείων. Οι εν λόγω υγειονομικές δομές, θα λαμβάνουν τους οικονομικούς πόρους για τη λειτουργία τους, απευθείας από την 2η ΥΠΕ. Κατά συνέπεια, θα αποφορτιστεί ως ένα βαθμό το Νοσοκομείο, ωστόσο θα εξακολουθήσει να παρέχει κανονικά τις υπηρεσίες του όπως γινόταν έως σήμερα.
“Χάσαμε τα Κέντρα Υγείας από τον προϋπολογισμό αλλά αυξήθηκε σε σχέση με αυτό που αναμέναμε αρχικά” επανέλαβε ο κ. Πετράκης, διευκρινίζοντας επιπλέον, πως, “Οι πιστώσεις για τα Κέντρα Υγείας θα γίνονται απευθείας από τη ΔΥΠΕ, παρά το γεγονός πως το Γενικό Νοσοκομείο Σύρου, θα συνεχίσει να προσφέρει κάλυψη. Δεν αλλάζει κάτι ουσιαστικά” συνέχισε, αφού “Το θέμα είναι ότι εμείς θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ για να καλύπτουμε τις ανάγκες ειδικά για το μεσοδιάστημα και όσο η ΔΥΠΕ δεν έχει αποκτήσει παραγγελίες, προμήθειες κλίμακος κ.α.”.

Μικρή αύξηση και για το Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Νάξου
Ο κ. Πετράκης ως διοικητής των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων Σύρου – Νάξου, ερωτηθείς και για τη χρηματοδότηση του Νοσοκομείου – Κέντρου Υγείας Νάξου, τόνισε πως, “Είχαμε ζητήσει αύξηση κατά 800 χιλιάδες ευρώ για τις Κυκλάδες και ουσιαστικά πήραμε 400 χιλ. για τη Νάξο σε σύγκριση με αυτό που προβλεπόταν για το 2015”, λέγοντας ακολούθως, πως “Αντίστοιχα και η Νάξος έχασε από τον προϋπολογισμό της, την Αμοργό και τις Μικρές Κυκλάδες”. Καταλήγοντας, σχολίασε πως, “Αυξήθηκε ελαφρώς ο προϋπολογισμός γιατί προβλέπεται η λειτουργία του τμήματος αιμοδοσίας και της μονάδας τεχνητού νεφρού για το 2015”.

- See more at: http://www.koinignomi.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top