νεα κρητη totalfitness news

περιφερειαΣε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας, που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Πέμπτη, 5 Μαρτίου, θα εξεταστούν τα αιτήματα που έχει υποβάλει ο χωρικός
αντιπεριφερειάρχης κ. Χαράλαμπος Κόκκινος για την προμήθεια μηχανημάτων για τον τομέα της Πολιτικής Προστασίας.
Αυτό ανακοίνωσε σε συνέντευξή τύπου χθες, ο αντιπεριφερειάρχης πρωτογενούς τομέα και πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής κ. Φιλήμωνας Ζαννετίδης.
Να σημειωθεί πως ο κ. Κόκκινος πριν λίγες ημέρες είχε δηλώσει πως τα αιτήματά του για τη προμήθεια μηχανημάτων εκκρεμούν εδώ και πολύ καιρό.
«Δεν θέλω να σχολιάσω τις δηλώσεις του κ. Χαράλαμπου Κόκκινου. Τα αιτήματά του κατατέθηκαν στις 6 Φεβρουαρίου. Δεν εντάσσονται θέματα στην ημερήσια διάταξη της Οικονομικής Επιτροπής αν δεν έχουν εξεταστεί προσεκτικά. Ο κ. Κόκκινος είχε ζητήσει πίστωση ύψους 20.000 ευρώ για καλυφθούν ανάγκες στο 50% του νησιού. Αιτήθηκε να εγκριθεί η καταβολή 20.000 ευρώ για την υλοποίηση καμπάνιας. Όμως θα πρέπει να εγκριθεί η πίστωση που αφορά την κάλυψη αναγκών του τομέα Πολιτικής Προστασίας για όλο το νομό», εξήγησε ο κ. Φιλήμωνας Ζαννετίδης.
Ο κ. Ζαννετίδης αναφέρθηκε και στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για την λειτουργία των σφαγείων στο Τσαΐρι και στον Έμπωνα.
Στην σύσκεψη συμμετείχε ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης κ. Γιώργος Πόκκιας και ο πρόεδρος της εταιρείας «Φυτώριο ΑΕ» κ. Μιχάλης Μπαριανάκης.
«Με απόφαση του περιφερειάρχη κ. Γιώργου Χατζημάρκου έχει ενταχθεί στο πρόγραμμά μας ο εκσυγχρονισμός των σφαγείων που λειτουργούν στο Τσαΐρι και στον Έμπωνα. Στη σύσκεψη καθορίσαμε τις κινήσεις που θα κάνουμε για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών», δήλωσε ο κ. Φ. Ζαννετίδης.
Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη επιδιώκεται ο εκσυγχρονισμός των σφαγείων που λειτουργούν στον Έμπωνα ώστε να πληρούν τις προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
«Σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο κ. Γιώργος Πόκκιας θα εισηγηθεί την παραχώρηση του Σφαγείου του Έμπωνα στην εταιρεία «Φυτώριο ΑΕ» προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες για το Πάσχα. Τη διαδικασία της αδειοδότησης θα αναλάβει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου», εξήγησε ο κ. Ζαννετίδης.
Ο κ. Φιλήμωνας Ζαννετίδης δήλωσε πως με ευθύνη του ΚΕΚ «Γ. Γεννηματάς» θα ξεκινήσουν στο προσεχές χρονικό διάστημα σεμινάρια για την κατάρτιση όσων θέλουν να ασχοληθούν με τον πρωτογενή τομέα.
Σύμφωνα με τον κ. Ζαννετίδη η Περιφέρεια θα προσπαθήσει να καταπολεμήσει τις επιπτώσεις από την παρουσία θαλάσσιων ειδών και ψαριών που έχουν έρθει από την Αίγυπτο, όπως για παράδειγμα ο λαγοκέφαλος και είναι επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία.
«Το προσεχές χρονικό διάστημα σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών. Θα προσπαθήσουμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στην αλιεία εξαιτίας της παρουσίας θαλασσιών ειδών και ψαριών, όπως ο λαγοκέφαλος. Θα εκπονηθεί μελέτη που θα μας δώσει λύσεις», δήλωσε ο κ. Ζαννετίδης.
Ο αντιπεφερειάρχης αναφέρθηκε και στην συμμετοχή της Περιφέρειας στην έκθεση “Food Expo” που θα διεξαχθεί στο διάστημα από τις 14 έως τις 16 Μαρτίου στην Αθήνα.
«Θα μετάσχουν στην έκθεση εκπρόσωποι από εννέα νησιά που θα παρουσιάσουν τα προϊόντα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου», δήλωσε ο κ. Ζαννετίδης και πρόσθεσε πως η Περιφέρεια θα λάβει μέρος και στην έκθεση Χειροτεχνίας που θα διεξαχθεί τον προσεχή Αύγουστο στην Κρεμαστή.
«Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα συμμετάσχει μαζί με το Δήμο Ρόδου και τους άλλους φορείς στη διοργάνωση της Έκθεσης Χειροτεχνίας, που φέτος συμπληρώνει 50 χρόνια ζωής», δήλωσε ο κ. Ζαννετίδης.
Σχετικά για τη λειτουργία των σφαγείων ο κ. Ζαννετίδης δήλωσε:
«Το μεγάλο θέμα που θα πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα είναι η έλλειψη κτηνιάτρων. Λόγω της εορτής του Πάσχα οι ανάγκες θα είναι αυξημένες. Θα προσπαθήσουμε με το προσωπικό της Περιφέρειας να ανταποκριθούμε σε όλες τις ανάγκες. Επιδιώκουμε να λειτουργήσουν το συντομότερο τα σφαγεία στη Μύκονο, στη Σίφνο και στην Κύθνο».
Σε ερώτηση σχετικά με την καθυστέρηση που παρατηρείται στην έναρξη των εργασιών για τον καθαρισμό των χειμάρρων ο κ. Ζαννετίδης δήλωσε:

«Έχουν εγκριθεί από τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής όλες οι συμβάσεις για τον καθαρισμό των χειμάρρων σε δέκα δημοτικές ενότητες. Υπάρχει καθυστέρηση γιατί δεν εγκρίθηκαν και από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου οι σχετικές αποφάσεις».


 Πηγή:www.dimokratiki.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top