νεα κρητη totalfitness news

Στην Τήνο υπάρχουν δύο υδροβιότοποι: η λιμνοθάλασσα της Κολυμπήθρας και οι εκβολές του ποταμιού που καταλήγουν στον όρμο της Λιβάδας. Και οι δύο αυτές περιοχές έχουν προκαλέσει το έντονο ενδιαφέρον των επιστημόνων, καθώς, κάθε άνοιξη και
φθινόπωρο, πλήθος σπάνιων αποδημητικών πουλιών, μερικά από τα οποία κινδυνεύουν με αφανισμό, σταθμεύουν σε αυτά τα σημεία προκειμένου να ξεκουραστούν και να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς τις θερμότερες περιοχές.


 Όρμος Λιβάδας 

Ο όρμος της Λιβάδας χαρακτηρίζεται από το ιδιαίτερο φυσικό κάλλος του. Αιωνόβια βλάστηση, πλατάνια, σφένδαμοι, τεράστια άσπρα, κόκκινα και μαύρα βράχια, σπηλιές, μεγάλα βότσαλα στην ακτή και αμμουδιά στο νερό είναι μόνο μερικά από τα εντυπωσιακά χαρακτηριστικά του. Χέλια, χελώνες, πάπιες, αγριοκάτσικα, ψάρια κάθε είδους και μεγέθους που προσεγγίζουν τον κόλπο για να γεννήσουν τα αυγά τους συμπληρώνουν το σκηνικό αυτού του μοναδικού μικρού παραδείσου. Το πανέμορφο αυτό τοπίο δεν θα μπορούσε να μην συμπεριληφθεί στις περιοχές «NATURA 2000, των Κυκλάδων», του Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. Πιο συγκεκριμένα, στο πρόγραμμα με τίτλο: «Ανάπτυξη του οικοαγροτουρισμού στις περιοχές NATURA στις Κυκλάδες» που υπάγεται στην πρωτοβουλία: «Προστασία Περιβάλλοντος και Βιώσιμη Ανάπτυξη» συγκαταλέγεται η ευρύτερη περιοχή από το χωριό Μυρσίνη μέχρι και τον όρμο της Λιβάδας.

 Λιμνοθάλασσα της Κολυμπήθρας 

Η άγρια ομορφιά της μικρής λιμνοθάλασσας, σε συνδυασμό με τους δύο κολπίσκους της Κολυμπήθρας και τα βουνά που τους περιτριγυρίζουν συνθέτουν ένα ακόμη μοναδικό τοπίο. Ένα μικρό εξωκλήσι στην όχθη της λιμνοθάλασσας προκαλεί γαλήνια συναισθήματα, ενώ ένα ακόμη εκκλησάκι, αυτό του Προφήτη Ηλία, με την υπέροχη θέα, δεσπόζει στην κορυφή της πλαγιάς που υψώνεται πάνω από τις παραλίες. Απέναντι από τις ακτές, η βραχονησίδα Δρακονήσι οριοθετεί την είσοδο του όρμου και του απέραντου γαλάζιου του Αιγαίου.

Στη λιμνοθάλασσα κατοικούν μόνιμα κύκνοι και πάπιες. Επιπρόσθετα, την επισκέπτονται διάφορα σπάνια αποδημητικά πουλιά.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top