νεα κρητη totalfitness news

Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών Δήμου Καστοριάς: για γυναίκες οι οποίες υφίστανται ή έχουν υποστεί οποιοδήποτε είδος βίας
Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών Δήμου Καστοριάς. Απευθύνεται σεγυναίκες οι οποίες υφίστανται ή έχουν υποστεί οποιοδήποτε είδος βίας.

Το Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Καστοριάς είναι έναςδημόσιος φορέας και αποτελεί μέρος του πανελλαδικού δικτύου των 61 δομών για τηνπρόληψη και αντιμετώπιση όλων των μορφών βίας κατά των γυναικών που σχεδίασε και δημιουργεί η ΓΓΙΦ με χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ. Απευθύνεται σε γυναίκες οι οποίες υφίστανται ή έχουν υποστεί οποιοδήποτε είδος βίας (σωματική, ψυχολογική, λεκτική, κοινωνική, οικονομική, σεξουαλική) καθώς και σε γυναίκες θύματα πορνείας ήtrafficking. Αποτελεί ένα νεοσύστατο χώρο υποστήριξης και παροχής εξειδιεκυμένων υπηρεσιών καθώς άνοιξε τις πύλες του στο κοινό στις 7 Νοεμβρίου 2014. Η εμπιστοσύνη, ο σεβασμός μα πάνω απ΄όλα η εχεμύθεια αποτελούν ακρογωνιαίους λίθους του Κέντρου αν σκεφτούμε ότι το Κέντρο απευθύνεται σε ένα συγκεκριμένο και αρκετά στοχευμένο πληθυσμιακά κομμάτι. Πρόκειται για ένα χώρο που διέπεται από άνευ όρων αποδοχή,ενσυναίσθησηθετική αναγνώριση και ασφάλεια ώστε οι ενδιαφερόμενες γυναίκες να έχουν την ευκαιρία να ακουστούν.
 
Οι υπηρεσίες που παρέχονται στο Κέντρο είναι ατομική και ομαδική υποστήριξη, ψυχοκοινωνική στήριξη γυναικών θυμάτων βίας, διασύνδεση με υγειονομικούς φορείς αλλά και φορείς ασφάλειας και τέλος συνεργασία και παραπομπή σε άλλες κοινωνικές υπηρεσίες. Παράλληλα το Kέντρο προχωρά σε εκστρατείες ενημέρωσης, πρόληψης και ευαισθητοποίησης για τις μορφές βίας κατά των γυναικών σε ποικίλους πληθυσμούς. Επιπροσθέτως, διεξάγει εκπαιδευτικές ημερίδες και σχετικές έρευνες,συμβουλευτική γονέων και τέλος διοργανώνει εργαστήρια και ομάδες προσωπικής ανάπτυξης.
 
Το Συμβουλευτικό Κέντρο στελεχώνεται από τον Ψυχολόγο Κιοσσέ Βασίλειο, τηνΚοινωνική Λειτουργό Μαρία Παπαλαμπροπούλου, την Κοινωνιολόγο Δήμητρα Σταύρακα και τη Νομική Σύμβουλο Κατερίνα Καπρή. Όλες οι υπηρεσίες παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ και διασφαλίζονται από το απόρρητο της Συμβουλευτικής. Υπάρχει συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς αλλά και με την Αστυνομική Διεύθυνση Καστοριάς.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top