νεα κρητη totalfitness news

Υποστελεχωμένες οι υπηρεσίες της περιφέρειας Νοτίου ΑιγαίουMόνιμο προσωπικό θα προσληφθεί στην περιφέρεια νοτίου Αιγαίου, προκειμένου να καλυφθούν οι μεγάλες ανάγκες που υπάρχουν και δημιουργούν προβλήματα στη λειτουργία
των υπηρεσιών της.

Το θέμα θα συζητηθεί στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου τη Δευτέρα 2 Μαρτίου, και σύμφωνα με την εισήγηση της γενικής διεύθυνσης εσωτερικής λειτουργίας της περιφέρειας θα γίνει πρόσληψη συνολικά 45 ατόμων διαφόρων ειδικοτήτων.

Στο νομό Δωδεκανήσου προτείνεται η πρόσληψη 30 ατόμων, Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης.
Αναλυτικά στην εισήγηση της υπηρεσίας αναφέρονται μεταξύ άλλων και τα εξής:

«Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου των  48 κατοικημένων νησιών και με πληθυσμό 302.686 κατοίκων, απαρτίζεται από 12 Περιφερειακές Ενότητες οι οποίες αντιστοιχούν στις πρώην έδρες των νομών Κυκλάδων και Δωδεκανήσου και των πρώην Επαρχείων Άνδρου, Θήρας, Κέας-Κύθνου, Μήλου, Μυκόνου, Νάξου, Πάρου, Τήνου, Καλύμνου, Καρπάθου και Κω. 

Διαθέτει υπηρεσίες σε δεκαέξι (16) νησιά  γεγονός που εξομαλύνει ως ένα βαθμό τις δύσκολες συνθήκες διαβίωσης των νησιωτών  αφού τους παρέχει τη δυνατότητα της επιτόπιας εξυπηρέτησης χωρίς την ανάγκη μετακίνησης σε οργανωμένα αστικά κέντρα.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ήταν ανέκαθεν και εξακολουθεί να είναι η  πλέον  υποστελεχωμένη Περιφέρεια της χώρας.

 Το πρόβλημα της υποστελέχωσης έχει επιδεινωθεί μετά από τις αποχωρήσεις έμπειρων στελεχών της κυρίως λόγω συνταξιοδότησης.

Αρκεί να αναφέρουμε ότι το 2011 στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου υπηρετούσαν  530 υπάλληλοι, αριθμός εξαιρετικά μικρός σε σχέση με τις ανάγκες των δύο Νομών.

Τέσσερα χρόνια και δυο μήνες μετά την έναρξη λειτουργίας    της αιρετής Περιφέρειας  το προσωπικό έχει συρρικνωθεί στους 450 υπαλλήλους.

Γίνεται κατανοητό πως η Περιφέρεια με αυτό το ελάχιστο προσωπικό δεν μπορεί να λειτουργήσει με επάρκεια και να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις της.

Ο νησιωτικός χώρος του νοτίου Αιγαίου αποτελεί τον πλέον προσφιλή τουριστικό προορισμό της χώρας γεγονός που ειδικά τους θερινούς μήνες οδηγεί σε διπλασιασμό και ενίοτε σε τριπλασιασμό τόσο του πληθυσμού όσο  και των ενεργών επιχειρήσεων.  

Τη διενέργεια ελέγχων για την αδειοδότηση επιχειρήσεων εστίασης και λοιπών παρεμφερών επιχειρήσεων του τουριστικού τομέα καλούνται να εξυπηρετήσουν εννέα (9)  Επόπτες Δημόσιας Υγείας στα Δωδεκάνησα και εννέα (9) στις Κυκλάδες.

Σε αντίθεση με τη στοιχειώδη στελέχωση των υπηρεσιών της Περιφέρειας, ο αριθμός των ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων, των χώρων εστίασης αλλά και των μεταποιητικών μονάδων και των καταστημάτων λιανικής πώλησης τροφίμων είναι απαγορευτικός για  κάθε προσπάθεια ουσιαστικού και συστηματικού ελέγχου τους. Οι υπηρεσίες μας με δυσκολία ανταποκρίνονται ακόμη και στον έλεγχο καταγγελιών αφού συνήθως οι έλεγχοι αυτοί απαιτούν   μετακίνηση από νησί σε νησί.

Στην τρέχουσα περίοδο των ιδιαίτερων κοινωνικών αναγκών  που έχουν προκύψει από την οικονομική ύφεση η Περιφέρεια βρίσκεται συχνά σε θέση αδυναμίας υλοποίησης προγραμμάτων ανακούφισης των ευπαθών κοινωνικά ομάδων πληθυσμού τουλάχιστον στις ΠΕ Κυκλάδων αφού τις ανάγκες  ολόκληρου του νομού καλούνται να καλύψουν οι δυο υπηρετούντες Κοινωνικοί Λειτουργοί.

Από την έναρξη της λειτουργίας της η  Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει δώσει ιδιαίτερη σημασία στην παραγωγή του πρωτογενούς τομέα και στην προώθηση και προβολή των τοπικά παραγόμενων αγροκτηνοτροφικών προϊόντων.

Τις ανάγκες του πρωτογενούς τομέα καλούνται να υπηρετήσουν για τα μεν Δωδεκάνησα δεκατρείς (13) Γεωπόνοι και πέντε (5)  Κτηνίατροι ενώ για τις Κυκλάδες δεκαεννέα (19) Γεωπόνοι και δεκατέσσερις (14) Κτηνίατροι. 

Οι υπηρετούντες κτηνίατροι βρίσκονται διαρκώς εκτός έδρας μετακινούμενοι προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των είκοσι (20) λειτουργούντων σφαγείων σε δεκαεπτά (17) νησιά.

Για τους ίδιους παραπάνω λόγους με πολύ μεγάλη δυσκολία και χωρίς τακτικό προγραμματισμό διενεργούνται αγορανομικοί έλεγχοι. Ακόμη ειδικά για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου  όπου σχεδόν κάθε νησί, ανεξαρτήτως μεγέθους ή πληθυσμού, αποτελεί και Δήμο υπάρχει ρητή πρόβλεψη στον Καλλικράτη (άρθρο 205 του ν.3852/2010) σύμφωνα με την οποία η Δ/νση Τεχνικών Έργων είναι αρμόδια  για την εκτέλεση έργων και μελετών στους Δήμους της περιφέρειας με πληθυσμό μέχρι 4.000 κατοίκους.

Τα νησιά-δήμοι της Περιφέρειας με πληθυσμό κάτω των 4.000 κατοίκων για την εκτέλεση έργων των οποίων απαιτείται η συνδρομή της Περιφέρειας   είναι είκοσι ένα (Ίος, Ανάφη, Σίκινος, Φολέγανδρος, Κέα, Κύθνος, Μήλος, Κίμωλος, Σέριφος, Σίφνος, Αντίπαρος, Σύμη, Χάλκη, Μεγίστη, Τήλος, Νίσυρος, Κάσος, Αστυπάλαια, Λειψοί, Πάτμος, Αγαθονήσι).

Στον εδαφικά κατακερματισμένο χώρο του Νοτίου Αιγαίου  το πρόβλημα μετακίνησης των υπαλλήλων από νησί σε νησί για εκτέλεση υπηρεσίας γίνεται οξύτατο δεδομένης της προβληματικής ακτοπλοϊκής διασύνδεσης η οποία κάποιες φορές μπορεί να γίνει μόνο μέσω Πειραιά.

Με την αριθ.130/10-10-2014 απόφασή του το Περιφερειακό Συμβούλιο κατάρτησε  νέο Οργανισμό της Περιφέρειας  (η απόφαση βρίσκεται σε στάδιο ελέγχου στην  Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου) στον οποίο οι καταγραμμένες ανάγκες σε προσωπικό αφορούν συνολικά σε  797 υπαλλήλους.

Θα πρέπει τέλος να ληφθεί υπόψη ότι οι υπηρεσίες της  Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου δεν είναι  ελκυστικές για μετατάξεις λόγω της νησιωτικής ιδιομορφίας του χώρου, του υψηλού κόστους διαβίωσης, των δυσμενών συνθηκών εργασίας και της έλλειψης κινήτρων.

Από τα παραπάνω προκύπτει η άμεση και επιτακτική ανάγκη κάλυψης των στοιχειωδών αναγκών για τη λειτουργία των υπηρεσιών μας. Κατά την έκδοση της απόφασης κατανομής του προσωπικού που θα προσληφθεί το έτος 2015 θα πρέπει να ληφθεί υπ’ όψιν τόσο η προβληματικότητα της περιοχής (48 νησιά)  όσο και η υποστελέχωση και να δοθεί κατ’ εξαίρεση η δυνατότητα στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για την πρόσληψη μονίμου προσωπικού των κάτωθι αναγραφόμενων ειδικοτήτων ανά νομό ώστε  οι νησιώτες του Νοτίου Αιγαίου να απολαμβάνουν τις ίδιες υπηρεσίες με εκείνους της χερσαίας Ελλάδας».  
Π.Ε. ΚΥΚΛΑΔΩΝ
ΚΛΑΔΟΣ - ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ    ΑΡΙΘΜΟΣ
ΠΕ ΚΤΗΝΙΑΤΡΩΝ    3
ΠΕ ΓΕΩΠΟΝΩΝ    2
ΠΕ ΑΓΡΟΝΟΜΩΝ ΤΟΠΟΓΡΑΦΩΝ    1
ΠΕ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ    3
ΤΕ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ    2
ΤΕ ΕΠΟΠΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ    2
ΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ    2

Π.Ε. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
ΠΕ ΚΤΗΝΙΑΤΡΩΝ    5
ΠΕ ΓΕΩΠΟΝΩΝ    5
ΠΕ ΑΓΡΟΝΟΜΩΝ ΤΟΠΟΓΡΑΦΩΝ    1
ΠΕ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜHΧΑΝΙΚΩΝ    4
ΠΕ  ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ    2
ΠΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ    3
ΠΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ    2
ΤΕ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ    5
ΤΕ ΕΠΟΠΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ    3

Πηγή :  Η ΡΟΔΙΑΚΗ http://www.rodiaki.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top