νεα κρητη totalfitness news

Αποτέλεσμα εικόνας για SOS ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΟΙΜΩΞΙΟΛΟΓΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΡΙΠΗ. ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝΕΡΩΤΗΣΗ Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΚΚΕ
Προς τον Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας

ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΑΓΡΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ.

 Σε απόγνωση έχουν περιέλθει οι αγροκτηνοτρόφοι της Τήνου, μετά από τις  συνεχόμενες τρεις θεομηνίες που έπληξαν το νησί και είχαν σε αποτέλεσμα να καταστραφούν καλλιέργειες και να πεθάνουνδεκάδες αιγοπρόβατα.
Οι πρώτες ζημιές που προήλθαν από την χιονοθύελλα στις 6, 7 και 8 Ιανουαρίου 2015, ήταν καταστροφικές. Ενώ ακολούθησε και δεύτερη θύελλα στις 10, 11 και 12 Φεβρουαρίου και επιδείνωσε την κατάσταση.
Τις επόμενες μέρες ακολούθησαν άνεμοι που σε συνδυασμό με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες κατέστρεψαν τις καλλιέργειες αγγινάρας φέρνοντας σε απόγνωση τους παραγωγούς καθώς χάνεται η φετινή σοδιάς τους.
Οι ζημιές, που προήλθαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, σε συνδυασμό με τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης, έχουν εξαθλιώσει τους περισσότερους αγρότες και κτηνοτρόφους του νησιού που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα λάβει:
•           Για την άμεση αποζημίωση των πληγέντων αγγιναροπαραγωγών, όλων των καλλιεργητών και των κτηνοτρόφων στο 100% για τις ζημιές που υπέστησαν ώστε να αναπληρωθεί το απολεσθέν εισόδημα.
•           Να σφραγιστούν χωρίς όρους και προϋποθέσεις τα βιβλιάρια υγείας του ΟΓΑ για να έχουν τουλάχιστον ιατροφαρμακευτική περίθαλψη οι φτωχοί αγρότες και οι οικογένειές τους.

Οι βουλευτές
Σταύρος Τάσσος
Διαμάντω μανωλάκου
Μανώλης Συντυχάκης


Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top