νεα κρητη totalfitness news


Η εκδήλωση που έγινε στις 13-2-2016  στο Ι.Τ.Η.Π. από το Σύλλογο Γυναικών Τήνου και
τον Ναυτικό Ομιλο Τήνου  για ‘’Την Μεταμόσχευση Αιμοποιητικών Κυττάρων Μυελού των Οστών εστέφθη από πλήρη επιτυχία .Ισως να ήταν η πιο πετυχημένη , ουσιαστική και πολύ ανθρώπινη εκδήλωση που έχουμε στο ενεργητικό μας, γι αυτό και είμαστε πολύ χαρούμενες . Η προσέλευση των μελών μας και συμπολιτών μας ήταν συγκινητική .Οι ομιλητές από το Σύλλογο ‘’ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ Τράπεζας εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών  κ. Στέλιος Γραφάκος Αναπληρωτής Καθηγητής Παιδιατρικής Αιματολογίας ,τ. Διευθυντής Μ. Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών του Γ.Ν.Π. Αθηνών ‘’Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ’’, Επιστημονικός Υπεύθυνος της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του άνω Συλλόγου, η κ.  Ιωάννα Βαρελά Βιολόγος και η κ. Παναγιώτα Καραφυλλίδου , κοινωνική Λειτουργός της άνω Τράπεζας εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστων, του ανω συλλόγου ,  παρέθεσαν τις γνώσεις τους και εξήγησαν το πόσο εύκολο  και ανώδυνο είναι να προσφέρεις μόσχευμα προκειμένου να δώσεις ζωή σε ένα συνάνθρωπο ,ο οποίος αν δεν βοηθηθεί είναι καταδικασμένος σε θάνατο και αυτός μπορεί να είναι ένα νεογέννητο έως ένας ενήλικας .Τα παραδείγματα ήταν συγκλονιστικά .Λίγοι ήταν αυτοί  στην αίθουσα που μπόρεσαν να κρατήσουν τα δάκρυά τους ακούγοντας ανθρώπινες ιστορίες .Ιστορίες γεμάτες συναισθήματα μεταξύ εθελοντών δοτών μοσχευμάτων και ασθενών .Η εικόνα ενός πάσχοντος  από λευχαιμία μωρού και η μεταμόρφωση του σε λίγα χρόνια, μετά τη λήψη του μοσχεύματος και την πλήρη ίαση του, σε μια πανέμορφη κοπέλα ,   ήταν εκπληκτική .Η παρότρυνση όλων των ανωτέρω επιστημόνων ήταν  να δώσουμε  δείγμα για την Τράπεζα δοτών Μυελού των Οστών ,να δώσουμε ΕΛΠΙΔΑ ,να δώσουμε ΖΩΗ στους πάσχοντες συνανθρώπους μας που περιμένουν αγωνιωδώς συμβατό δότη για να έχουν μια δεύτερη ευκαιρία να ΖΗΣΟΥΝ .

Εκπλαγήκαμε ευχάριστα όταν παρουσιάστηκαν 114 συμπολίτες μας, νέοι άνθρωποι κάτω των 45 ετών, που συνειδητοποιημένα αφού έμαθαν την διαδικασία της μεταμόσχευσης έδωσαν δείγμα για την συγκεκριμένη Τράπεζα, μιμούμενοι την συμπολίτισσα μας που εδώ και καιρό δίδοντας μόσχευμα έδωσε ζωή σ  ένα καταδικασμένο παιδάκι 7 ετών  . Η συγκεκριμένη κοπέλα είναι για μας Φωτεινό Παράδειγμα Ανθρώπου  και Μάνας και  την ευχαριστούμε θερμώς .Είμαστε δε υπερήφανοι που ζεί ανάμεσα μας ,στο νησί μας .
Από τα ανωτέρω φαίνεται το πόσο ευαισθητοποιημένη είναι η κοινωνία μας .Θα θέλαμε να τους ευχαριστήσουμε όλους , τους ομιλητές ,όλους τους συμπολίτες μας ,τα μέλη μας ,τους επαγγελματίες του νησιού μας που μας στήριξαν ,  όλους ,που έδωσαν το παρόν στην πρόσκληση του Συλλόγου μας και  περισσότερο, αυτούς που χωρίς δισταγμό έδωσαν δείγμα για μόσχευμα .

Αυτό το ταξίδι ανθρωπιάς που ξεκινήσαμε στης 13 -2-2016 δεν τελείωσε εκεί …συνεχίζουμε με πολύ δύναμη  την δράση μας και σ αυτόν τον τομέα, για σωστή ενημέρωση των συμπολιτών μας ,και σας πληροφορούμε, ότι όποιος επιθυμεί να γίνει δότης μοσχεύματος μυελού των Οστων θα πρέπει να απευθυνθεί στο Σύλλογό μας και στην υπεύθυνη  του Δ.Σ κυρία Αγγελική Μαλλιάρη τηλ .6937242007 .

Το νησί μας θα πρέπει και εδώ να βγεί μπροστά με μεγάλο αριθμό δοτών και έτσι να ενισχύσουμε την Τράπεζα του Συλλόγου ‘’Οραμα Ελπίδας ‘’ αλλά και την Παγκόσμια Τράπεζα δοτών Μυελού των Οστών.

 Η ΖΩΗ μας είναι δώρο Θεού ,γι αυτό είναι πολύτιμη …το να μπορείς να δώσεις ζωή στον συνάνθρωπο είναι ότι πιο όμορφο μπορείς να προσφέρεις στον εαυτό σου …»Αγάπα λοιπόν τον ΑΝΘΡΩΠΟ γιατί είσαι ΕΣΥ  »


Από το ΔΣ. του Συλλόγου Γυναικών 

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top