νεα κρητη totalfitness news

Η πρόσφατη επίσκεψή μας στα ακριτικά νησιά,  τη Λέσβο και  τη Χίο και η επικοινωνία μας με ανθρώπους, οι οποίοι  εκ της θέσεώς
 τους στο δημόσιο  και τον ιδιωτικό τομέα  κοινωνικών υπηρεσιών, μας πρόσφερε μια όμορφη εικόνα την οποία επιθυμώ να καταγράψω.
 Το κάνω αυτό, διότι  θεωρώ λανθασμένο και βλαβερό το να προβάλλουμε και να αναφερόμαστε μόνο στα όποια λίγα ή πολλά στραβά που συμβαίνουν στη Χώρα μας. Αυτά πολλές φορές, επειδή τους δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στην αναφορά τους τα ΜΜΕ,  δυστυχώς επισκιάζουν  τα όσα λίγα ή πολλά καλά συμβαίνουν γύρω μας.
Τόσο στο νησί της Λέσβου όσο και στο νησί της Χίου γίνονται πράξεις που πρέπει να τις επαινούμε,  όχι απλώς για να  προβάλλουμε κάποια πρόσωπα, αλλά για  να δώσουμε ένα έναυσμα αυτές οι πράξεις να πολλαπλασιαστούνε.
Διαπιστώσαμε ότι υπάρχουν εθελοντές, οι οποίοι με την έμφυτη ανθρωπιά τους τιμούν το νησί αλλά και την Πατρίδα μας. Είναι μεμονωμένα άτομα, τα οποία δεν παίρνουν εντολές από κανένα προϊστάμενός τους, αλλά μόνο από την καρδιά τους και την ανθρωπιά τους. Αφήνον τη δουλειά τους και τρέχουν στις παραλίες, μήπως και προλάβουν να σώσουν κάποια μωρό πριν χαθεί η ζωή του στα νερά  του Αιγαίου. Τρέχουν να προφέρουν ένα χέρι βοηθείας σε όποιον κινδυνεύει να μην προλάβει να πατήσει το πόδι του στην ελεύθερη στεριά.
Οι άνθρωποι αυτοί δεν διαθέτουν δικά τους ΜΜΕ για να προβάλλουν τις πράξεις τους ούτε και τα αναζητούν. Εκείνο που επιθυμούν είναι να σώσουν όσο το δυνατό πιο πολλούς συνανθρώπους τους από το  πνιγμό στη θάλασσα που ενώ την χρησιμοποιούν για να φθάσουν σε κάποια «γη της επαγγελίας» ,  πολλές φορές  δυστυχώς γίνεται ο νεκρός τάφος τους.
Συναντήσαμε και φιλανθρωπικές οργανώσεις  της Χώρας μας αλλά και άλλες που ήλθαν από τις Χώρες της ευρύτερης Ευρώπης, όχι απλώς για να εργαστούν ως υπάλληλοι, αλλά για να προσφέρουν υπηρεσία  στον συνάνθρωπο. Είναι τότε που η μισθωτή εργασία γίνεται υπηρεσία και οι άνθρωποι που την προσφέρουν αποκτούν και την ειδικότητα  του  «σημερινού καλού Σαμαρείτη».
Είχαμε για δεύτερη φορά μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα τη δυνατότητα να επισκεφτούμε την ομάδα  των τεσσάρων κοριτσιών που συντονίζουν τη φιλοξενία των ευάλωτων προσώπων και οικογενειών στο ενοικιασμένο από την Κάριτας Ελλάς, Ξενοδοχείο SilverBay, με τη χρηματική βοήθεια της διεθνούς Κάριτας. Εκεί διαπιστώσαμε και πάλι τη σοβαρότητα και την ανθρώπινη ευαισθησία που τίθεται πάνω από κάθε ενέργειά τους γι’ αυτό και η προσφορά τους είναι διπλή.
Από αυτή την προσφορά δεν απουσιάζουν και οι δύο μικρές μας ενοριακές κοινότητες Χίου και Λέσβου. Αυτές,  με τη συνετή καθοδήγηση που εξασφαλίζει ο ζηλωτής και δυναμικός εφημέριος π. Λέων Κισκίνης και με τη βοήθεια των εθελοντών και εθελοντριών, με πρώτη και καλύτερη την αεικίνητη και πανταχού  παρούσα κυρία Σελέστε Παπαδοπούλου,  δίνουν συνεχή μαρτυρία της χριστιανικής αγάπης. Καθημερινά, με τις  λίγες  δυνάμεις τους  αποδεικνύουν ότι στη ζωή του ανθρώπου σημασία δεν η ποσότητα αλλά η ποιότητα. Όταν οι ανθρώπινες πρωτοβουλίες παίρνονται με εντολή  όχι του μυαλού αλλά της καρδιάς, τότε το αποτέλεσμα που προκύπτει λέγεται «έμπρακτη αγάπη».
Στη Χίο είχαμε την ευκαιρία να συναντήσουμε όχι απλώς τρία σημαίνοντα πρόσωπα αλλά τρεις προσωπικότητες: Τον Διευθυντή της Ασφάλειας της Χίου,  κ. Γεώργιο Κεβόπουλο, τον Διευθυντή της Αστυνομίας Χίου κ. Ανδρέα Δαμίρη και τον Αντισυνταγματάρχη πυροβολικού κ. Λώλο Χαράλαμπο.
Ο Διευθυντής της Ασφαλείας είναι  ευγενέστατος και ενημερωμένος  με κάθε λεπτομέρεια για το όλο εγχείρημα που λέγεται υποδοχή και φιλοξενία μεταναστών και προσφύγων στο νησί.
Με τον κ. Διευθυντή η Ασφάλειας Χίου
Από την πρώτη στιγμή ο συνομιλητής του αντιλαμβάνεται τον υψηλό βαθμό ευθύνης και συνείδησης που τον διακρίνουν. Κερδίζει αμέσως τον συνομιλητή του, ο οποίος διαπιστώνει την αντικειμενικότητα με την οποία αντιμετωπίζει ο κ. Διευθυντής την όλη κατάσταση. Η άψογη  ανθρώπινη  συμπεριφορά  τιμά το νησί και την Πατρίδα μας.
Με τον Διευθυντή της Αστυνομίας Χίου
Ο Διευθυντής της Αστυνομίας θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μία φωτοτυπία της συμπεριφοράς του Διευθυντής της Ασφαλείας, διότι με τη δική στην αστυνόμευση, που θα προτιμούσα να χρησιμοποιήσω  αντί τη λέξη αστυνόμευση  τη  λέξη επισκόπηση, δίνει την εικόνα ενός υπευθύνου αξιωματικού, ο οποίος δεν ασχολείται με τους ανθρώπους ως αριθμούς αλλά ως αδελφούς που υποφέρουν και έχουν ανάγκη από τη βοήθεια της Υπηρεσίας του.
Αριστερά διακρίνεται ο αστυνομικός Γιώργος
Εκεί στο χώρο του Hotspot  συνοδευτήκαμε από έναν αστυνομικό, ο οποίος αντιπροσωπεύει με τον καλύτερο τρόπο το πνεύμα  προσφοράς  του Προϊσταμένου του. Τoόνομά του είναι Γιώργος, δεν θυμάμαι όμως το επίθετό του, αλλά δεν πειράζει,  διότι  όταν τον γνωρίσαμε και τον ακούσαμε, σκέφτηκα πως  είναι αλήθεια  αυτό που λέει το γνωστό τραγούδι: «όπου Γιώργος και μάλαμα». 
Ο Αντισυνταγματάρχης κ. Χαράλαμπος Λώλος, είναι ο συντονιστής όλης της προσφοράς  των υπηρεσιών στο κέντρο Hotspot. Είναι γνώστης των πάντων και η ψυχή όλων εκείνων  που συμβάλλουν, ώστε οι αφικνούμενοι και φιλοξενούμενοι άγνωστοι πρόσφυγες και μετανάστες να βρίσκουν στο πρόσωπό του ένα «δικό τους άνθρωπο». Έναν άνθρωπο που ξέρει όχι μόνο τέλεια να συντονίζει την όλη δραστηριότητα του κέντρου αλλά να σκορπά το χαμόγελο παντού. Αυτό το χαμόγελο που  έχουν τόσο πολύ ανάγκη οι άνθρωποι που εκεί φιλοξενούνται. Το προτιμούν  ίσως περισσότερο από το φαγητό  για να χορτάσουν και τις κουβέρτες για να ζεσταθούν. Είναι αυτό που τόσο καιρό το στερούνται  και τόσο πολύ το έχουν ανάγκη.
Εκείνο επίσης που πρέπει να σημειωθεί είναι η άψογη συνεργασία μεταξύ όλων των παραπάνω προσώπων και υπηρεσιών με την Κάριτας Ελλάς και την Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top