νεα κρητη totalfitness news

Στην πρώτη γραμμή η υποστελέχωση των υπηρεσιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

“Βραχυκύκλωμα” στην εξυπηρέτηση των νησιωτών

“Δεν γίνεται για μία απλή υπόθεση ο νησιώτης να ταξιδεύει σε Σύρο και Ρόδο”
υποστελέχωση των υπηρεσιών της Περιφέρειας Νοτίου
Αιγαίου παραμένει στο προσκήνιο δεδομένων των αυξημένων αρμοδιοτήτων που καλούνται οι υπάλληλοι να διεκπεραιώσουν ενώ το ζήτημα τονίζεται ιδιαίτερα και λόγω της προωθούμενης κατάργησης των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, με αρκετές υποχρεώσεις να φαίνεται πως θα κληρονομήσουν τα ήδη υποστελεχωμένα τμήματα των Περιφερειών πανελλαδικά.
Το θέμα των κενών θέσεων στις υπηρεσίες και των δύο περιφερειακών ενοτήτων της ΠΝΑΙ συζητήθηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, με αφορμή τις προσλήψεις που θα πραγματοποιηθούν για δέκα συμβασιούχους ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, οι διαδικασίες για τις οποίες θα πρέπει να “τρέξουν” ώστε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα να πάρουν έστω και τη στοιχειώδη ενίσχυση που χρειάζονται.
Ωστόσο, αναφορικά με το πόσο σημαντικό είναι να υπάρξει στελέχωση με προσλήψεις μόνιμου “χαρακτήρα” μίλησε στην εφημερίδα ο γραμματέας του Συλλόγου Υπαλλήλων της ΠΝΑΙ, Θανάσης Δρόσος.

Δέκα άτομα “παυσίπονο” στις τεράστιες ανάγκες
Εισηγήτρια του θέματος υπήρξε η Γενική Διευθύντρια της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, Εύη Αριστείδου, η οποία υπενθύμισε πως, στο πλαίσιο του ετήσιου προγραμματισμού προσλήψεων πέρυσι, προτάθηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών η πρόσληψη 60 ατόμων με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για να καλύψει τις άμεσες ανάγκες διαφόρων υπηρεσιών, με το Υπουργείο να γνωστοποιεί με έγγραφό του, τέλος του 2014, ότι εγκρίνει μόνο δέκα θέσεις από τον αριθμό που είχε προτάθηκε. Ως εκ τούτου, η ίδια ανέφερε πως, “λαμβάνοντας υπόψιν τις άμεσες ανάγκες στις υπηρεσίες μας” η πρόταση για την κατανομή υπαλλήλων θα έχει ως εξής: Οι περιφερειακές ενότητες Ρόδου, Σύρου και Καλύμνου θα ενισχυθούν με δύο άτομα η κάθε μία και από έναν υπάλληλο θα λάβει η κάθε περιφερειακή ενότητα των νησιών Κω, Καρπάθου, Μήλου και Μυκόνου. Υπογράμμισε δε, πως οι ενέργειες θα πρέπει να προχωρήσουν άμεσα ώστε μέχρι τον Μάρτιο να υπάρχει το προσωπικό στις υπηρεσίες.

Να παραμείνει το διεκδικητικό πλαίσιο
Αναφορικά με το θέμα υπήρξαν παρατηρήσεις, με τον Γιάννη Μαχαιρίδη να υποστηρίζει ότι η ΠΝΑΙ “θα πρέπει να διεκδικήσει τους πενήντα υπαλλήλους που έχουν ανάγκη οι υπηρεσίες και να μην καμφθεί το διεκδικητικό πλαίσιο” καθώς, “οι ανάγκες είναι αναγνωρισμένες”. Από την πλευρά του, ο Χαράλαμπος Κόκκινος, εστίασε την αναφορά του στο πρόβλημα που παρατηρείται έντονα στα επαρχεία βάσει και των συνταξιοδοτήσεων. Για συνεχή πίεση μίλησε και η Λίτσα Φτακλάκη μεταξύ άλλων, η οποία τόνισε πως πρέπει να υπάρξουν μόνιμοι υπάλληλοι για “να αντιμετωπισθεί η δυσλειτουργία της δημόσιας διοίκησης”. Παρά το γεγονός πως και η Λίλα Καφαντάρη υπήρξε θετική στην πρόσληψη έστω και των δέκα ατόμων, ωστόσο παραχώρησε λευκή ψήφο, εξηγώντας πως, η θέση της Περιφέρειας πρέπει να είναι συγκεκριμένη για να υπάρξει η απαραίτητη στελέχωση με προσωπικό, υποστηρίζοντας πως η παράταξή της κινείται κόντρα στην πολιτική που θέλει ελαστικού χαρακτήρα εργασιακές σχέσεις. Από την πλευρά του, ο Μπενέτος Σπύρου, έκανε λόγο για “μία σκληρή απάντηση” που πρέπει να προωθηθεί στο Υπουργείο ώστε η Περιφέρεια να τύχει μίας καλύτερης αντιμετώπισης σε επίπεδο πρόσληψης υπαλληλικού προσωπικού.

Πάγιες και διαρκείς ανάγκες σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα
Πάγια θέση του Συλλόγου των Υπαλλήλων της ΠΝΑΙ, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο γραμματέας του ΔΣ, Θανάσης Δρόσος, είναι να υπάρξει “μόνιμη και σταθερή εργασία στο Δημόσιο” καθώς όπως εξηγεί, “ουσιαστικά οι 8μηνίτες μέχρι να μπουν στο πνεύμα της δουλειάς, πρέπει να φύγουν. Η πρόσληψη συμβασιούχων και δη 8μηνιτών δεν έχει κάποιο νόημα όταν πρέπει να καλυφθούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες”.

Ο ίδιος γνωστοποίησε δε, πως, την παρούσα χρονική περίοδο η ΠΝΑΙ και σε Κυκλάδες και σε Δωδεκάνησα λειτουργεί με 450 υπαλλήλους, την ίδια στιγμή που όπως προσθέτει, “με έγγραφα της προηγούμενης Περιφερειακής Αρχής και δηλώσεις της νυν Περιφερειακής Αρχής γίνεται σαφές ότι είναι εντελώς ανεπαρκής αυτός ο αριθμός. Χρειάζεται 650 με 700 άτομα συνολικά για να μπορέσει να λειτουργήσει ομαλά και να αντεπεξέλθει στοιχειωδώς στις ανάγκες που έχει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου” συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ο κ. Δρόσος, επισημαίνοντας πως, “για να μπορέσουν να προχωρήσουν όλες οι υποχρεώσεις της ΠΝΑΙ όσον αφορά και τα καθήκοντα που προκύπτουν από τη νομοθεσία, πρέπει να υπάρξει αύξηση του προσωπικού. Δεν γίνεται οι νησιώτες για μία υπόθεση να ταξιδεύουν μόνο σε Σύρο και Ρόδο. Πρέπει να λειτουργήσουν και οι περιφερειακές ενότητες”.

Πρόσθετο φορτίο η υποστελέχωση μικρών Δήμων
Κληθείς να τοποθετηθεί αναφορικά με το γεγονός της υποστελέχωσης των Δήμων και δη των μικρών, οι οποίοι έχουν άμεση εξάρτηση από υπηρεσίες της ΠΝΑΙ, ο κ. Δρόσος υπήρξε σαφής, υπογραμμίζοντας πως, “Η υποστελέχωση των Δήμων και της Περιφέρειας, βραχυκυκλώνει ό,τι είναι να δουλέψει στις υπηρεσίες τις δημόσιες του Νοτίου Αιγαίου”.
Πέραν των ανωτέρω, ο γραμματέας του Συλλόγου, τοποθετήθηκε και επί των κυβερνητικών αλλαγών που έχουν συντελεσθεί, σχετικά με το αν τα μέλη προσδοκούν ενδεχομένως ικανοποίηση των αιτημάτων τους σε επίπεδο κάλυψης κενών θέσεων. “Όταν η νέα κυβέρνηση θεωρεί απαραίτητη τη στελέχωση των δημόσιων υπηρεσιών σε επίπεδο επαρκές, περιμένουμε ότι θα υπάρξει καλύτερη αντιμετώπιση” δήλωσε κατηγορηματικά.

Τέλος, αναφερόμενος και στο γεγονός της κατάργησης των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων με τις παραιτήσεις των Γενικών Γραμματέων, ο κ. Δρόσος, ολοκλήρωσε το θέμα, λέγοντας πως, “σύμφωνα και με τις δηλώσεις που έχουμε διαβάσει, το βάρος θα πέσει στην Αυτοδιοίκηση Α΄ και Β΄ Βαθμού. Σχετικά με το πώς θα γίνει αυτό, αναμένουμε κι εμείς να δούμε τις προγραμματικές θέσεις. Έχουν μιλήσει για νέο Καλλικράτη”, ανέφερε, καταλήγοντας πως, στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, οι υπάλληλοι της ΠΝΑΙ είναι παρόντες.

- See more at: http://www.koinignomi.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top