νεα κρητη totalfitness news


Εννέα νησιά  θα συμμετάσχουν στο 8ο Φεστιβάλ Γεύσης και Παράδοσης Αιγαίου: 
Τήνος – Φολέγανδρος – Σάμος – Φούρνοι, Πάτμος – Λέρος – Κάλυμνος – Λειψοί - Αγαθονήσι, είναι τα νησιά που θα δώσουν την ευκαιρία σε όλους, να γευτούν την κουζίνα τους και να δοκιμάσουν τα προϊόντα τους.


Εννέα νησιά θα συμμετάσχουν στο 8ο Φεστιβάλ Γεύσης και Παράδοσης Αιγαίου

Μετά την Ντίνα Νικολάου παρουσιάστρια της εκπομπής του ΣΚΑΙ "ΕΝΑ ΤΡΑΠΕΖΙ Η ΕΛΛΑΔΑ", που ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα, γεύεται παραδοσιακά προϊόντα και μαθαίνει τα μυστικά των τοπικών πιάτων, στους επίτιμους προσκεκλημένους,  προστίθεται και η Βίκυ Χαντζή, δημοσιογράφος, υπεύθυνη Κοινωνικού, πολιτιστικού & Τουριστικού ρεπορτάζ στο δελτίο ειδήσεων του ΑLPHA!.
Οι δύο κυρίες της μικρής οθόνης στηρίζουν το γαστρονομικό κάλεσμα που κάνει το Φεστιβάλ Γεύσης και Παράδοσης Αιγαίου κάθε Ιούνιο από την Πάτμο στα νησιά.
Ένα κάλεσμα όπου τα νησιά μας παρουσιάζουν τη γαστρονομία τους, τη μουσική και τους χορούς τους.
Το υπέροχο γευστικό ταξίδι του 8ου Φεστιβάλ Γεύσης και Παράδοσης Αιγαίου θα πραγματοποιηθεί Κυριακή 21 Ιουνίου 2015, με οδηγό μας την αγαπημένη  γευσιγνώστρια Ντίνα Νικολάου,  παρουσιάστρια της εκπομπής του ΣΚΑΙ «Ένα τραπέζι η Ελλάδα» και συνοδηγό την επίσης αγαπημένη δημοσιογράφο της τηλεόρασης του ΑΛΦΑ,  κ. Βίκυ Χαντζή και άλλους ξεχωριστούς γευσιγνώστες, όπως τον Νίκο Χριστοφόρου,  τον Δημήτρη Παμπόρη,  κάτοχο χρυσού σκούφου, Γεώργιο Γρύλλη,  επίσης κάτοχο χρυσού σκούφου, την Γεωργία Κοφινά,  συγγραφέα γαστρονομικών βιβλίων, τον σεφ Μπενέτο Ματθαίου και την Νικολέτα Φωσκόλου,  επίσης συγγραφέα.Παρουσιαστές,  οι Γιώργος Αμυράς και Αριστείδης Μιαούλης.
Το 8ο Φεστιβάλ Γεύσης και Παράδοσης Αιγαίου είναι αφιερωμένο στους ντόπιους παραγωγούς που ασχολούνται με τη γη, την  κτηνοτροφία και τα προϊόντα τους, είτε από αγάπη είτε από επάγγελμα.
Τήνος – Φολέγανδρος – Σάμος – Φούρνοι, Πάτμος – Λέρος – Κάλυμνος – Λειψοί- Αγαθονήσι, είναι τα νησιά που θα δώσουν την ευκαιρία σε όλους, να γευτούν την κουζίνα τους   να δοκιμάσουν τα προϊόντα τους και να δουν τους χορούς τους.
Παράλληλα θα τιμηθούν οι ντόπιοι παραγωγοί με μια ξεχωριστή έκθεση φωτογραφίας η οποία θα έχει θέμα Η ΖΩΗ ΣΤΗΝ ΥΠΑΙΘΡΟ.
Το 8ο Φεστιβάλ Γεύσης και παράδοσης είναι υπό την Αιγίδα της Ιεράς Μονής Πάτμου. Κύριος οργανωτής η Εφημερίδα ΠΑΤΜΙΑΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ και η Μ.Κ.Ε. Αποκάλυψη.
Συνδιοργανώνεται από την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Δήμο Πάτμου.
Πολύτιμος σύμβουλος και υποστηρικτής της διοργάνωσης, η Λέσχη Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων.
Οργάνωση χορευτικών: Διονύσης Τραυλός
Τη γευσιγνωσία οργανώνει η Γεωργία Κοφινά. Την έκθεση φωτογραφίας ο Σύλλογος «Η Πάτμος των χρωμάτων». Την οργάνωση και έρευνα των παραγωγών η Πόπη Στράτα.
Τέλος,  οι μουσικοί, Μαθιός Ματαίου, Νίκος Σκεμπές, Γιώργος Πέντες, Νίκος Καμίτσης και Μανώλης Κάβουρας, τα χορευτικά της Πάτμου, Σάμου, Λειψών και Τήνου, θα δώσουν μια άλλη διαστάση στη διοργάνωση.


Πηγή :  Η ΡΟΔΙΑΚΗ 

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top