νεα κρητη totalfitness news

 
Το Σάββατο23 Ιουνίου 2015 το απόγευμα ο Αρχιεπίσκοπος μετέβη στην Πάρο.
Τέλεσε Αρχιερατικό Εσπερινό στον ενοριακό Ναό του Αγίου Αντωνίου. Μαζί του συμπροσευχήθηκε ο εφημέριος του ναού και του νησιού της Πάρου π. Γεώργιος Παλαμάρης.
Οι παρόντες ντόπιοι και παραθεριστές  έδωσαν μια γιορτινή ατμόσφαιρα προσευχής και συμμετείχαν με τη βοήθεια ειδικού φυλλαδίου προετοιμασμένο για την ημέρα  εκείνη.
        Την  Κυριακή το πρωί, εορτή της Αγίας Δωρεάς του Κυρίου  τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην οποία η συμμετοχή των ενοριτών και των παραθεριστών ήταν πολύ καλή και ακόμη καλύτερη η ενεργός  συμμετοχή τους.
Ο Αρχιεπίσκοπος μετά την ανάγνωση του Ιερού Ευαγγελίου, απευθύνθηκε στην  συναγμένη Εκκλησία και μίλησε για την Μεγάλη Δωρεά του Κυρίου που θέλησε να μείνει πάντα συνοδοιπόρος των  μαθητών του πάνω στη γη όπως με τους μαθητές της Εμμαούς και να τους προετοιμάζει στην κοινή τους πορεία για την  τέλεσε της Ευχαριστίας, που είναι η αναίμακτη τέλεση της σωτηρίας μας.
Η αγάπη του Θεού για τον άνθρωπο συνεχώς εκδηλώνεται γι’ αυτό και με τη  ενέργεια του Αγίου μαθητές του Χριστού γίνονται παραδείγματα  προς  μίμηση, όπως  είναι Άγιος Αντώνιος της Παδούης,  Προστάτης της ενοριακής κοινότητας της Παροικίας Πάρου.  Η παρουσία των Αγίων της ζωή ης Εκκλησίας είναι μία άλλη δωρεά που κάνει ο Χριστός στην Εκκλησία του.
Μετά τη Θεία Λειτουργία προσφέρθηκε κέρασμα από μέρους  του ενοριακού συμβουλίου  δόθηκε η δυνατότητα σε Αρχιεπίσκοπος και Εφημέριο να συναντηθούν με όλη την  παρούσα εκκλησία.
Την Κυριακή το απόγευμα,  ο Αρχιεπίσκοπος μαζί με τον εφημέριο μετέβησαν  στη Νάουσα της Πάρου και τέλεσαν τη Θεία Λειτουργία με την παρουσία  ντόπιων και παραθεριστών που κατέκλυσαν το Ναό του Αγίου Γεωργίου. Χάρη στη βοήθεια του ειδικού τεύχους που έχει εκδώσει η Συνοδική Επιτροπή για τη Θεία Λατρεία διευκολύνθηκε η συμμετοχή όλων των παρόντων, από διαφορετικές γλώσσες και έθνη.
2
        Η παρουσία Καθολικών στο νησί της Πάρου ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρούς μήνες είναι αυξημένα κατά πολύ και σίγουρα  χρειάζονται και  άλλες έμψυχες δυνάμεις για να εξυπηρετήσουν όλους αυτούς τους ανθρώπους και ενώ έρχονται στα νησιά για τουρισμό  και παραθερισμό, πολλοί από αυτούς  δεν ξεχνούν πω  ο αληθινός άρτος ο επιούσιος  είναι ο Ιησούς Χριστός που προσπαθούμε να τον εξασφαλίζουμε σε όλους τους ενοριακούς μας Ναούς.
Μακάρι να είχαμε και άλλους ιερείς στους οποίους να μπορούσαμε να εξασφαλίσουμε τα  προς το ζην  για να υπηρετούν τόσο κόσμο. Υπολογίζουμε ότι στη Μύκονο υπάρχουν πεντακόσιοι πιστοί μας και στην Πάρο τουλάχιστο 300, αλλά σκορπισμένοι σε όλο το νησί της Μυκόνου και της Πάρου. Αυτός είναι ο μεγάλος προβληματισμός μας πως
μπορούμε να τους  συνοδεύουμε στην πνευματική τους ζωή, με τα λίγα συγκοινωνιακή  μέσα μεταφοράς ιδιαίτερα το χειμώνα και την  πάντα χειμωνιάτικη οικονομική κατάστασή μας!
Ποιος μπορεί να  μας βοηθήσει;
ΠΗΓΗ kantam.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top