νεα κρητη totalfitness news

ΚΕΔΕ: Εμμένουμε στη θέση μας για τα ταμειακά διαθέσιμαΜε αφορμή τη νέα επιστολή, που απέστειλε ο Υπουργός Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Νίκος Βούτσης, προς όλους τους Δήμους, με την οποία ζητά την
εφαρμογή της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, που υποχρεώνει τους Ο.Τ.Α. α' Βαθμού να καταθέσουν τα ταμειακά τους διαθέσιμα στην Τράπεζα της Ελλάδος, το Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε., κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, μετά από εισήγηση του Προέδρου, Γ. Πατούλη, αποφάσισε κατά πλειοψηφία να μην υπάρξει αλλαγή στάσης σχετικά με το ζήτημα.
«Ως Κ.Ε.Δ.Ε. εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι η κατάθεση των ταμειακών διαθεσίμων των Δήμων στην Τράπεζα της Ελλάδος δεν εξυπηρετεί μακροπρόθεσμα το συμφέρον της χώρας και του λαού μας.
Το εθνικό συμφέρον της χώρας και της Αυτοδιοίκησης επιβάλλει τη χάραξη και εφαρμογή μιας νέας αναπτυξιακής πολιτικής, που θα περιλαμβάνει την υιοθέτηση δύσκολων αλλά αναγκαίων πολιτικών και μεταρρυθμίσεων. Η Αυτοδιοίκηση Α’ Βαθμού είναι πρόθυμη να στηρίξει κάθε Κυβέρνηση που θα θέσει ως προτεραιότητα, την προώθηση των αναγκαίων για την ανάπτυξη της χώρας μεταρρυθμίσεων.
Ως Κ.Ε.Δ.Ε. είμαστε πρόθυμοι να ενισχύσουμε την διαπραγματευτική προσπάθεια της κυβέρνησης, θέτοντας στη διάθεση της Πολιτείας τα ταμειακά μας διαθέσιμα, αρκεί να λάβουμε τη διαβεβαίωση ότι θα χρησιμοποιηθούν με τέτοιο τρόπο, που θα διασφαλίζει ότι η χώρα θα παραμείνει στην Ευρώπη και την Ευρωζώνη. Και δεν θα επιστρέψουμε στη δραχμή.
Το Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε. επαναλαμβάνει το σταθερό Ευρωπαϊκό προσανατολισμό της Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού, τη βούληση και την αποφασιστικότητά μας να διασφαλίσουμε με κάθε τρόπο ότι η Ελλάδα θα παραμείνει ισότιμο μέλος στην μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια. Για μας η παραμονή της Ελλάδος στην Ευρώπη δεν αποτελεί ιδεολόγημα, αλλά τη μοναδική ρεαλιστική και υπεύθυνη επιλογή που μπορεί να διασφαλίσει ασφάλεια και σταθερότητα για την Πατρίδα και την κοινωνία μας, σε ένα γεωπολιτικό και οικονομικό περιβάλλον που διακρίνεται από ανασφάλεια και έλλειψη σταθερότητας.
Με βάση τα παραπάνω, η θέση της Κ.Ε.Δ.Ε. παραμένει όπως διαμορφώθηκε στο Συνέδριο της Χαλκιδικής. Παραμένει στη διακριτική ευχέρεια της Κυβέρνησης να προχωρήσει ως έχει τη δυνατότητα, στην ψήφιση νομοθετικής ρύθμισης που θα της δίνει τη δυνατότητα να πάρει τα ταμειακά διαθέσιμα των Δήμων, χωρίς τη συναίνεση των δημοτικών συμβουλίων», τόνισε στην ομιλία του ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε., Γιώργος Πατούλης.

ΠΗΓΗ epoli.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top