νεα κρητη totalfitness news

ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΝΙΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΠΥΡΓΟΥ ΤΗΝΟΥ
-ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΛΟΓΙΑ ΤΕΧΝΗ-

Τον Δεκαπεντάυγουστο του 1976 εγκαινιάσθηκε το Μουσείο Τηνίων Καλλιτεχνών Πύργου Τήνου στο χώρο της Πνευματικής Στέγης του χωριού. Το Μουσείο προσφέρει στον επισκέπτη μία μοναδική εμπειρία: τη γνωριμία με έργα σημαντικών καλλιτεχνών του Δ. Φιλιππότη, του Γ. Χαλεπά, του Γ. Βιτάλη, του Λ. Σώχου και άλλων, με δημιουργίες τους, που βγήκαν από τα δικά τους χέρια -γύψινα προπλάσματα-. Σε κάποια έργα, όπως ο “Θεριστής” ή ο “Ψαράς” του Δ. Φιλιππότη, υπάρχουν τα μετρήματα, το ποντάρισμα από τον ίδιο τον γλύπτη, για την μεταφορά τους στο μάρμαρο.
            Δίπλα σ'αυτά τα έργα, θα δούμε δημιουργίες των καλλιτεχνών Λ. Δούκα, Γ. Κουλουρή, Ι. Λαμπαδίτη και το μοναδικό γεγονός παρουσίασης σε έκθεση έργων, καλλιτεχνών, που ήταν παράλληλα γλύπτες και μαρμαράδες, όπως ο Γ. Καπαριάς και ο Ε. Λαμπαδίτης. Πυρήνας και αρχή της πολύ αξιόλογης συλλογής έργων του Μουσείου Τηνίων Καλλιτεχνών υπήρξε η δωρεά το 1962, δεκαπέντε έργων, διαφόρων καλλιτεχνών (Γ. Βιτάλη, Δ. Φιλιππότη, Λ. Σώχου, Ι. Βούλγαρη -και του δωρητή-, Γ. Κουλουρή) στην Κοινότητα Πανόρμου.
            Σήμερα, το μουσείο εκθέτει 54 καταγεγραμένα έργα και η συλλογή του αποτελεί μία από τις πλέον ενδιαφέρουσες στον ελλαδικό χώρο. Η μοναδικότητα της συλλογής χαρακτηρίζεται από την ποιότητα των έργων καθώς φέρουν το “άγγιγμα” του καλλιτέχνη- δημιουργού τους, από την απόδοση -θεματολογικά- της εξέλιξης του νεοελληνικού πορτρέτου και την παράλληλη ύπαρξη της γλυπτικής και εφαρμοσμένης μαρμαρογλυφίας και είναι σημαντικό για τον επισκέπτη να “αγγίξει” αυτή τη συνάντηση παράδοσης και λόγιας τέχνης.
Το Μουσείο Τηνίων Καλλιτεχνών Πύργου Τήνου, βρίσκεται στην είσοδο του χωριού όπως και το γειτονικό του Γιαννούλη Χαλεπά. Λειτουργούν καθημερινά (πλην Δευτέρας) από τις 11.00 έως τις 15.00 και από τις 18.00 έως τις 21.00, με γενική είσοδο 3 ευρώ και για τα δύο μουσεία.

Επισκεφτείτε τα Μουσεία μας
            Σε αυτά θα βρείτε:
·         Ενημερωτικό τρίπτυχο
·         Οδηγό της Τήνου -και ξενόγλωσσο-
·         Βιβλία για τη ζωή και το έργο των καλλιτεχνών- δημιουργών
·         Ότι έχει γραφτεί για την μαρμαροτεχνία- μαρμαρογλυπτική και γλυπτική
 Ενώ το έμπειρο και γλωσσομαθές προσωπικό μας, θα σας προσφέρει ξενάγηση υψηλού επιπέδου.
·         Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2283031262 ή 6944753510


Με εκτίμηση,
Εμμανουήλ Σώχος

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top