νεα κρητη totalfitness news





Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τήνου στις 9 Ιουνίου συζητήθηκε το θέμα που αφορούσε την έκδοση ψηφίσματος για την ενδεχόμενη κατάργηση του μειωμένου συντελεστή Φ.Π.Α. που ισχύει στις νησιωτικές χώρες.

Διαβάστε  αναλυτικά το ψήφισμα:
«O Δήμος Τήνου εκφράζει την ρητή αντίθεσή του απέναντι στην ενδεχόμενη κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ ή/και την επιβολή πρόσθετων φόρων σε είδη ένδυσης, υπόδησης, διατροφής κλπ. για τις νησιωτικές περιοχές, καθιστώντας σαφές προς κάθε πλευρά ότι ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ δεν αποτελεί προνόμιο των νησιωτικών περιοχών, αλλά προβλέφθηκε με σκοπό να αντισταθμίσει τις δυσκολίες με τις οποίες έρχονται αντιμέτωποι καθημερινά οι κάτοικοι καθώς και το ανταγωνιστικό μειονέκτημα για τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες, που ζουν και δραστηριοποιούνται στις περιοχές αυτές, επιχειρώντας παράλληλα να εξισορροπήσει τις εξόφθαλμες ανισότητες με την ηπειρωτική Ελλάδα. 

Η κατοχυρωμένη συνταγματικά νησιωτικότητα ορίζει, μεταξύ άλλων, ότι θα πρέπει εξετάζονται τα νομοθετήματα και οι ασκούμενες πολιτικές ως προς τις επιπτώσεις τους στο νησιωτικό χώρο, και όπου απαιτείται να γίνονται οι αναγκαίες προσαρμογές. Επιπλέον, η αναγνώριση της ιδιαιτερότητας και η προστασία του νησιώτικου χώρου έχει έμπρακτα στηριχθεί κατά καιρούς από τις αρμόδιες αρχές της Ε.Ε .

Πρόκειται για ένα άδικο αντιαναπτυξιακό μέτρο εισπρακτικού και μόνον χαρακτήρα που απειλεί να επιφέρει βαρύτατο πλήγμα σε κάθε παραγωγική δραστηριότητα των νησιών μας. Ένα μέτρο που θα οδηγήσει σε συρρίκνωση τις τοπικές οικονομίες και τον τουρισμό. Τα νησιά μας ήδη αντιμετωπίζουν προβλήματα που δεν είναι συγκυριακής μορφής αλλά διαρθρωτικής, δηλαδή δομικής μορφής, που έχουν τη βάση τους στις ιδιαιτερότητες του νησιωτικού χώρου. Τα νησιά μας ήδη ταλανίζονται από πολλά και ποικίλα προβλήματα (κατάργηση υπηρεσιών, υποστελέχωση υφιστάμενων υπηρεσιών κλπ.) Μην μας προστεθούν κι άλλα !

Τούτων δοθέντων, ζητούμε από την Κυβέρνηση την άμεση και οριστική απόσυρση του θέματος αυτού από την ατζέντα των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές και τη δημόσια δέσμευσή της ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να εφαρμοστεί ένα τέτοιο μέτρο.

Ζητούμε από τους βουλευτές της Περιφέρειας μας να συμπορευθούν μαζί μας για τη διαφύλαξη της νησιωτικότητας.

Απαιτούμε από όλους τους εμπλεκόμενους στη διαπραγμάτευση αυτή να σεβαστούν την κατοχυρωμένη από το Σύνταγμα έννοια της νησιωτικότητας και να τη στηρίξουν εμπράκτως. Προειδοποιούμε ότι οποιοσδήποτε συναινέσει στην εφαρμογή ενός τέτοιου μέτρου καθίσταται συνυπεύθυνος για τις ολέθριες συνέπειες που θα έχει στις τοπικές κοινωνίες. Καλούμε όλους τους φορείς και εκπροσώπους των νησιών μας σε ένα κοινό μέτωπο για την αναχαίτιση μιας τέτοιας καταστροφικής φοροεπιδρομής, η οποία ελλοχεύει την υποβάθμιση της καθημερινής μας διαβίωσης».

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top