νεα κρητη totalfitness news


Λαμπρά τελέστηκε Αρχιερατικός Εσπερινός προς τιμή του Αγίου Αντωνίου της Παδούης στο Σμαρδάκιτο. Ο Εσπερινός
τελέστηκε από τον Σεβασμιότατο π. Νικόλαο και συμμετείχε ο εφημέριος π. Γεώργιος Ανδριώτης και  όλο το εκκλησίασμα συμμετείχε ψέλνοντας  και υμνολογώντας τον Κύριο.
Μετά την ανάγνωση του σύντομου αναγνώσματος μίλησε ο Αρχιεπίσκοπος και είπε:
Όσοι είμαστε εδώ σήμερα σίγουρα ευλαβούμαστε τον Άγιο Αντώνιο και τον αγαπάμε, αλλά ιδιαίτερα όλοι εσείς οι ενορίτες και οι ενορίτισσες του Σμαρδακίτου ξέρω πως σχεδόν τον λατρεύετε! Είναι αλήθεια πως δεν είμαστε οι μόνοι που τον αγαπάμε αλλά οι ευλαβείς του υπάρχουν σ’ όλο τον κόσμο και μάλιστα όχι μόνο μεταξύ χριστιανών αλλά και μεταξύ μη χριστιανών. Τον αισθανόμαστε φίλο μας, κοντά μας στις ανάγκες μας, είναι ο Άγιος από τον οποίο μπορούμε να ζητήσουμε  ακόμη και ασήμαντα πράγματα. Ποιος δεν γνωρίζει πως με τις ικεσίες του το Άγιο Πνεύμα μας φωτίζει το μυαλό για να βρούμε ακόμη και κάτι που έχουμε χάσει.
Ο Άγιος Αντώνιος είναι πράγματι ένας καλός φίλος, ένας άγιος φίλος στον οποίο αρέσει να του ανάψουμε ένα κεράκι σαν σύμβολο της αγάπης μας. Αυτό το κεράκι προορίζεται να γίνει μια πράξη αγάπης στον συνάνθρωπό μας που έχει ανάγκη.
Ένας έξοχος κήρυκας που δεν κήρυττε τον εαυτόν, αλλά το λόγο του Θεού.  Το λόγο που άκουσε,  δέχτηκε  με αγάπη και από αυτόν μεταμορφώθηκε ο ίδιος και έγινε ένας ζωντανός λόγος  του Θεού. Είχε αντιληφθεί  ότι ο Λόγος του Θεού  είναι η αληθινή σοφία του ανθρώπου  και είχε εγκαταλειφθεί σ’ αυτόν, κάτι παραπάνω είχε εγκαταλειφθεί στον ίδιο το Θεό  που μιλά και αποκαλύπτει  τον Εαυτόν του  και προσφέρεται στον άνθρωπο. Ήταν το δώρο που συχνά ζητούσε στην προσευχή του. 
Είναι εκείνος που χαρίζει στους ευλαβείς του το χαμόγελό του εξασφαλίζοντας από τον Κύριο  τόσες και τόσες χάρες  που εμείς του ζητάμε αλλά εκείνος μας απαντά: αδελφή μου και αδελφέ μου, μην ξεχνάς ποιο είναι το ουσιώδες το απαραίτητο  για τη ζωή σου, είναι η επικοινωνία με το Θεό, το να ζεις στη χάρη του Θεού να εξομολογείσαι και να ζητάς την άφεση  των αμαρτιών σου, να συμμετέχεις ενεργά στη Θεία Λειτουργία της Κυριακής, να ακούς το λόγο του Θεού όπως την προσφέρει με τον  κατηχητικό   λόγο της η Εκκλησία, να προσεύχεσαι, να αγαπάς τον πλησίον σου όπως τον εαυτό σου.
Αυτά μας λέει και σήμερα ο Άγιος Αντώνιος κατά την πανήγυρη της αγίας μνήμης του, τα ίδια μας επαναλαμβάνει κάθε Τρίτη που σπεύδουμε να του δείξουμε την ιδιαίτερη ευλάβειά μας. Τα δώρα και  οι χάρες που του ζητούμε για να εξασφαλιστούν  από το Θεό, με τις ικεσίες του Αγίου Αντωνίου, πρέπει να αποσκοπούν μόνο στο πνευματικό μας καλό. Να γνωρίσουμε και να ζήσουμε τη ζωή του Ευαγγελίου.
 Το Ευαγγέλιο για μας τους Χριστιανούς δεν είναι ένα βιβλίο αλλά ένα πρόσωπο. Ο Ενσαρκωμένος στο πρόσωπο του Ιησού Χριστού, Λόγος του Κυρίου. Ο Χριστός για μας είναι το ζωντανό Ευαγγέλιο, ο Ιησούς δίδαξε αλλά πάνω από όλα έζησε αυτό που δίδασκε. Περισσότερο από τον λόγο του να μας προτείνει τη ζωή του, την εν Χριστώ ζωή που σώζει τον άνθρωπο και τον κάνει μέτοχο της Θεϊκής ζωής.
Αυτό προσπάθησε και με τη χάρη του Θεού κατάφερε ο Άγιος Αντώνιος, ο οποίος κρατώντας στα χέρια του το βρέφος Ιησούς δηλώνει ότι δεν κηρύττει ούτε παρουσιάζει τον εαυτόν του αλλά τον ίδιο τον Ιησού Χριστό που είναι ο Μεσσίας και Σωτήρας του κόσμου.
Αυτός αδελφοί μου και αδελφές μου  ο Χριστός είναι ο μόνος Μεσίτης μεταξύ ουρανού και γης οι Άγιοι δεν είναι μεσίτες αλλά ικέτες, ζητούν από τον  Κύριο να μας χορηγήσει αυτό που είναι ωφέλιμο για τη σωτηρία μας. Οι Άγιοι δεν κάνουν θαύματα αλλά είναι ο ίδιος ο Θεός που κάνει τα θαύματα που με τις ικεσίες τους οι Άγιοι προς χάριν μας ζητούν από τον Παντοδύναμο Θεό.
Πανηγυρίζοντας σήμερα τη μνήμη του Αγίου Προστάτη αυτής της ενορίας επιτρέψτε μου αγαπητοί ευλαβείς του Αγίου να συγχαρώ την ενοριακή αυτή κοινότητα η οποία από χρόνια αποτελεί υπόδειγμα προς μίμηση διότι με την παρουσία ενός αριθμού νέων και νέων ανδρών και γυναικών συμμετέχουν ενεργά στη ζωή της ενοριακής κοινότητας γι’ αυτό και σας συγχαίρω αγαπητοί μου και αγαπητές μου και σας ζητώ να συνεχίσετε με τον ίδιο ζήλο να υπηρετείτε τους ιερούς και ιεραποστολικούς σκοπούς της ενοριακής σας κοινότητας και να παραδειγματίζετε τις ενοριακές μας άλλες κοινότητες. Είθε ο αγαπητός Άγιος Αντώνιος να σας προστατεύει και με το παράδειγμα της ζωής του να σας υποδεικνύει ποιός είναι ο σωστός τρόπος για να δοξάζουμε το Θεό και να υπηρετούμε τον άνθρωπο. Αμήν.
Κείμενο kantam.gr














































Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top