νεα κρητη totalfitness news

Τριπλασιασμός των ηλικιωμένων με Αλτσχάιμερ μέχρι το 2050
Τριπλασιασμός των ηλικιωμένων με Αλτσχάιμερ μέχρι το 2050

Οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι το ποσοστό θα ανέλθει σε έως 277 εκατομμύρια

Ο αριθμός των ηλικιωμένων ατόμων που χρειάζονται φροντίδα θα έχει σχεδόν τριπλασιαστεί σε παγκόσμιο επίπεδο μέχρι το 2050, σύμφωνα με την "Παγκόσμια Έκθεση για τη Νόσο Αλτσχάιμερ 2013", που δόθηκε στη δημοσιότητα. 
Σήμερα 101 εκατομμύρια άνθρωποι χρειάζονται φροντίδα, αλλά η έκθεση προειδοποιεί ότι το ποσοστό αυτό θα ανέλθει σε έως 277 εκατομμύρια. Οι επιστήμονες, με επικεφαλής τον καθηγητή Μάρτιν Πρινς του Ινστιτούτου Ψυχιατρικής του Βασιλικού Κολεγίου του Λονδίνου, τόνισαν ότι η νευροεκφυλιστική ασθένεια τείνει να εξελιχθεί σε "παγκόσμια επιδημία", ιδίως σε χώρες όπως η Κίνα και η Ινδία που θα “χτυπηθούν” περισσότερο επειδή είναι πολυπληθείς χώρες.
Το Αλτσχάιμερ είναι η πιο κοινή μορφή άνοιας και τα συμπτώματα περιλαμβάνουν απώλεια μνήμης, αλλαγές στη διάθεση, καθώς και προβλήματα με την επικοινωνία και τη συλλογιστική .
Περισσότεροι από 35 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν με άνοια σε όλο τον κόσμο , σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ενώ περισσότεροι από τους μισούς ζουν σε χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος . 
Η έκθεση αποκαλύπτει ότι με τη γήρανση του παγκόσμιου πληθυσμού, το παραδοσιακό σύστημα της άτυπης φροντίδας από την οικογένεια, τους φίλους και την κοινότητα θα χρειαστεί πολύ μεγαλύτερη υποστήριξη. 
Ακριβώς πάνω από ένα στα 10 άτομα, ηλικίας 60 ετών και άνω, χρειάζεται μακροχρόνια φροντίδα από άλλους σε καθημερινά τα πράγματα, όπως το πλύσιμο, το φαγητό, το ντύσιμο και η χρήση της τουαλέτας, σύμφωνα με τη έκθεση.  Το γεγονός αυτό, ασκεί μεγάλη πίεση στις οικογένειες των ηλικιωμένων, με συνέπεια ορισμένοι στενοί συγγενείς να υποχρεώνονται να εγκαταλείψουν ακόμα και τη δουλειά τους, προκειμένου να φροντίζουν τον ασθενή.
"Οι κοινωνικές και οικονομικές αλλαγές που συμβαίνουν στις χώρες αυτές αναπόφευκτα, θα σημαίνει ότι οι οικογενειακοί φροντιστές θα είναι λιγότερο διαθέσιμοι”, τόνισε ο επικεφαλής της έρευνας Μάρτιν Πρινς.

http://www.news.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top