νεα κρητη totalfitness news


ΘΕΜΑ 4ο: Λήψη απόφασης για την έγκριση του Α΄ σταδίου και για την παράταση της συνολικής προθεσμίας της μελέτης ΣΧΟΟΑΠ περιοχής πρώην Δήμου Εξωμβούργου.

Στην συνεδρίαση ήταν παρών και ο υπάλληλος του Δήμου Παναγιώτης Σανταμούρης για την τήρηση των πρακτικών.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κήρυξε την έναρξη της συνεδριάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου Τήνου και εισηγούμενος το παραπάνω θέμα της ημερησίας διάταξης έδωσε τον λόγο στον υπάλληλο του Δήμου Τήνου κ. Χρήστο Χαρίτο ο οποίος είπε τα εξής :

«Είναι σε εξέλιξη η μελέτη του ΣΧΟΟΑΠ της περιοχής του πρώην Δ. Εξωμβούργου.

Εκπονηθέν φυσικό αντικείμενο
  • Α’ στάδιο χωροταξικής- πολεοδομικής μελέτης. Έχει υποβληθεί
  • Προκαταρκτική μελέτη γεωλογικής καταλληλότητας. Έχει εγκριθεί
  • Στρατηγική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων . Έχει εκπονηθεί σε ποσ. 50%

Υπόλοιπο φυσικό αντικείμενο
  • Β1 στάδιο χωροταξικής- πολεοδομικής μελέτης
  • Β2 στάδιο χωροταξικής- πολεοδομικής μελέτης
  • Μελέτη γεωλογικής καταλληλότητας
  • Στρατηγική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων σε ποσ. 50%

Μετά την ανάθεση της μελέτης, είχε υπογραφεί σύμβαση με την σύμπραξη μελετητών «ΛΥΣΙΠΠΟΣ Μελέτες Τεχνικών Έργων Α.Ε - Αθανασιάδης Αθανάσιος, Γεωλόγος – Μηχανικός Περιβάλλοντος.

Λόγο συνταξιοδότησης μέλους της ΛΥΣΙΠΠΟΣ Α.Ε η Εταιρεία απώλεσε το Μελετητικό της πτυχίο και αντικαταστάθηκε από την σύμπραξη μελετητών «Βαλασά Βαλσάμω, αρχιτέκτων μηχανικός - Αθανασιάδης Αθανάσιος, Γεωλόγος – Μηχανικός Περιβάλλοντος».

Έχει εγκριθεί από το Συμβούλιο Δημοσίων Έργων της Περιφέρειας, Σ.Π που αφορά υπέρβαση συμβατικής αμοιβής 15.577,34 € (αύξηση 5,87%).

Το ποσό αφορά εργασίες της μελέτης γεωλογικής καταλληλότητας που δεν είχαν συμπεριεληφθεί στην αρχική συμβατική αμοιβή. Εκκρεμεί η έγκριση του Συγκριτικού Πίνακα από το Δημοτικό Συμβούλιο και η υπογραφή συμπληρωματικής σύμβασης.

Το Πρόγραμμα Θησέας ισχύει έως το τέλος του 2014. Στην περίπτωση που επιλυθούν τα θέματα χρηματοδότησης η μελέτη θα ολοκληρωθεί εντός του 2015.

Με την απόφαση 58/2013 του Δημοτικού Συμβουλίου, εγκρίθηκε παράταση συνολικής προθεσμίας μέχρι τις 30/10/2013.

Το έργο είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα Θησέας με υπόλοιπο ποσό 87.761,53 μετά τις παρελθούσες εκταμιεύσεις.

Με το 73553/7-10-2014 έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου ζητήθηκε από τον Δήμο Τήνου ο προγραμματισμός εργασιών των έργων που είναι σήμερα ενταγμένα στο πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ για τη συνέχεια της χρηματοδότησής τους πιθανώς εντός του 2015.

Η παράταση του συνολικού χρόνου δίνεται για την τυπική τακτοποίηση της συνολικής προθεσμία εκπόνησής όπως προβλέπεται από την παρ. 2 του ιδιωτικού συμφωνητικού της μελέτης .

Η συνολική προθεσμία εκπόνησής αφορά χρονική διάρκεια που περιλαμβάνει εκπόνηση των τεχνικών μελετών και διοικητικές ενέργειες που αφορούν την έγκριση και την χρηματοδότηση των σταδίων των επί μέρους μελετών .

Δεν αφορά παράταση του χρόνου εκπόνησης συγκεκριμένου σταδίου που ευθύνη άμεσα τους μελετητές.

Διευκρινίζεται ότι από πλευράς εκπόνησης του τεχνικού αντικειμένου όλα τα στάδια εργασιών για τα οποία έχει δοθεί εντολή εργασιών από την Δ/νουσα Υπηρεσία έχουν παραδοθεί εμπρόθεσμα.

Εισηγούμεθα την έγκριση νέας συνολικής προθεσμίας της μελέτης ΣΧΟΟΑΠ π. Δήμου Εξωμβούργου μέχρι τις 30/04/2015.

Το ΣΧΟΟΑΠ είναι ένα βασικό μέσο της πολεοδομικής νομοθεσίας που διαθέτουμε για να αντιμετωπίσουμε τα θέματα: Προστασίας του περιβάλλοντος, Προστασίας των παραδοσιακών οικισμών, Ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα Γεωργίας και Κτηνοτροφίας, «Κλασσικού» Τουρισμού,

Εναλλακτικού Τουρισμού Οικοανάπτυξης.

Οι προτεινόμενες λύσεις αναφέρονται: Στον καθορισμό των χρήσεων γης, σε κανονιστικές διατάξεις όρων δόμησης, στον προγραμματισμό των απαιτούμενων υποδομών κοινόχρηστων και κοινωφελών χρήσεων.

Αντικείμενο του σταδίου είναι η συλλογή και αξιολόγηση όλων των στοιχείων που είναι απαραίτητα, για την αναγνώριση της ταυτότητας της περιοχής και αναφέρονται στα επιμέρους δεδομένα : Χωροταξικά, Περιβαλλοντικά, Οικονομικά, Κοινωνικά, Πολιτιστικά, Γεωμορφολογικά.

Τα στοιχεία του Α σταδίου βοηθούν για το επόμενο στάδιο το Β1 που είναι οι προτάσεις.

Η μελέτη υποβλήθηκε εμπρόθεσμα και σύμφωνα με τις ισχύουσες προδιαγραφές σε έντυπη και ψηφιακή μορφή.

Εισηγούμεθα την έγκριση του Α ΣΤΑΔΙΟΥ της μελέτης ΣΧΟΟΑΠ π. Δήμου Εξωμβούργου».

Ακολούθως ο κ. Πρόεδρος πρότεινε για την έγκριση νέας συνολικής προθεσμίας της μελέτης ΣΧΟΟΑΠ πρώην Δήμου Εξωμβούργου μέχρι τις 30/04/2015 και την έγκριση του Α σταδίου της μελέτης ΣΧΟΟΑΠ πρώην Δήμου Εξωμβούργου και κάλεσε το Συμβούλιο να αποφασίσει σχετικά.

Το συμβούλιο μετά από διαλογική συζήτηση και αφού έλαβε υπόψη του την εισήγηση του Προέδρου, τις σχετικές διατάξεις και την σύμφωνη γνώμη του κ. Δημάρχου,

Αποφασίζει ομόφωνα

Α) Εγκρίνει την παράταση συνολικής προθεσμίας της μελέτης ΣΧΟΟΑΠ πρώην Δήμου Εξωμβούργου μέχρι τις 30/04/2015 και
Β) Εγκρίνει το Α΄ στάδιο της μελέτης ΣΧΟΟΑΠ πρώην Δήμου Εξωμβούργου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top